Fly Green Fund

Resia AB blir första svenska resebyrå att erbjuda resenärer bioflygbränsle – tack vare ett exklusivt avtal med Fly Green Fund. Avtalet innebär att både privat- och affärskunder kan välja att flyga med biobränsle och direkt bidra till minskat koldioxidutsläpp. 

Vill du veta mer om hur du kan skriva ett avtal där alla eller delar av ditt företags resor sker med bioflygbränsle, kontakta ditt närmaste Resia-kontor eller ring 0771-91 91 91 alt maila foretag@resia.se.

Att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle

Vi är glada över att kunna ge våra kunder chansen att bidra till ett mer hållbart samhälle. Det är oundvikligt att flygresor påverkar vår miljö. Men genom att välja bioflygbränsle gör vi i alla fall det vi kan för att minska klimatpåverkan.

För Resias affärsresenärer innebär det nya samarbetet med Fly Green Fund att man kan teckna ett årsavtal där alla eller delar av företagets resor sker med bioflygbränsle. Det gör att företagen automatiskt bidrar till en hållbar utveckling av flyget och blir pionjärer inom bioflygbränsle i Sverige.

Bra att veta om bioflygbränsle via Fly Green Fund:

  • Bioflygbränsle via Fly Green Fund är upptaget bland Miljömålsrådets 43 punkter för att Sverige ska nå sina klimatåtaganden enligt Parisavtalet.
  • Med bioflygbränsle i tanken så minskar vi koldioxidavtrycket. Bioflygbränsle är ett drop-in bränsle, med samma specifikation som vanligt fossilt jetbränsle. Du kan blanda upp till 50% bioflygbränsle i jet bränslet.
  • Hur mycket du minskar ditt koldioxidavtryck beror på vilken råvara som bioflygbränslet är tillverkat av. Användande av frityrolja (som idag är den vanligaste råvaran) minskar det fossila koldioxidutsläppet med drygt 80%.

 

Fondens pengar används på följande sätt:

  • 75% kommer att användas till premium kostnaden (den extra kostnad som är skillnaden mellan fossilt bränsle och biobränsle) för bioflygbränsle
  • 25% kommer att gå till att stötta lokal tillverkning av bioflygbränsle från skoglig bioråvara. Det är en råvara som vi tror och hoppas mycket på.

 

Varför använder vi inte redan bioflygbränsle idag då?

Jo, det är för dyrt i dagsläget och det produceras för lite. Genom att gå ihop i Fly Green Fund så kan vi motverka både det höga priset och den låga produktionen. Genom att betala det höga priset under en övergångsperiod får man upp volymerna, vilket kommer att göra att priserna går ner. Samtidigt hjälper man till att bygga upp en produktion av bioflygbränsle i Norden som kommer att ge oss både kunskap, som vi kan exportera till andra länder, och nya gröna arbetstillfällen här i Sverige och Norden.

Målet  är att ha en svensk produktion av bioflygbränsle, och ett pris som kan jämföras med det vi betalar i dag för fossilt bränsle, inom 10-15 år.

Du är med och styr utvecklingen mot en mer hållbar framtid genom ditt beslut att välja Resia och Fly Green Funds Bio-Optioner!

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp