Konferens i Peking

Annorlunda weekendkonferens på ett av världens sju nya underverk

Kinas huvudstad välkomnar er till sina magnifika kejsarpalats, spännande marknader med häftig shopping och ett myller av människor.

Peking är en av världens mest fascinerande städer med en spännande kombination av historiska monument, myllrande gränder och trendigt nöjesliv. Upplev en mix av en tusenårig kultur, världshistoriens mäktigaste byggnadsverk och spännande framtidsarkitektur? Besök världsmetropolen Peking.

Här ska vi skriva allmänt om hotell i Peking 4-5 stjärnor. Se info från Björn

Programförslag 

Dag1

Avresa till Peking från Sverige på eftermiddagen/kvällen. Middag, frukost och förfriskningar serveras ombord på planet.

Dag 2

Ni landar på morgonen och möts av en egen svensktalande guide på flygplatsen. Därefter börjar ni er Kinavistelse med en guidad tur till en av Pekings största sevärdheter och världens största kejsarpalats – den förbjudna staden. Palatset mäter hela 720 000 kvm och omgärdas av en sex meter djup vallgrav. Därefter promenerar ni ut på stadens mittpunkt och platsen för landets lyckligaste samt mest tragiska platser, Himmelska fridens torg. Ni äter sedan er första gemensamma lunch innan ni checkar in på fyrstjärniga Jianguo Hotel. På kvällen äter ni en välsmakande välkomstmiddag.

Programförslag

Dag 3

Efter frukost stannar ni kvar på hotellet för konferens med avbrott för lunch samt kaffe eller te/rast. Alternativt kan vi denna dag hjälpa till med studiebesök till företag inom just ert intresseområde. Våra samarbetspartners har ett brett kontaktnät inom många branscher. På kvällen går ni på en färgsprakande akrobatikshow innan gemensam middag på en av Pekings populäraste restauranger.

Programförslag

Dag 4

Idag reser ni över 2000 år tillbaka i tiden då ni får vandra på ett av världens sju nya underverk - Kinesiska muren. Den del av muren som vi besöker, Mutianyu, är mindre turistisk och ligger mera naturskönt. Här kan man välja mellan att ta linbana eller vandra upp till muren. Muren är nu en av världens sju nya underverk och mäter över 600 mil från början till slut. Ni kommer förmodligen att känna historiens vingslag och hur naturupplevelsen tar andan ur er. Ni äter därefter er första kinesiska lunch på en lokal restaurang.

Tillbaka i staden på eftermiddagen ges tillfälle till lite egen tid. Varför inte prova en härlig fotmassage, åka cykeltaxi bland Hutongernas smala gränder eller pruta loss på någon av stans marknader? På kvällen samlas ni för gemensam avslutningsmiddag, på bordet står då den delikata Pekingankan.

Dag 5

Idag lämnar ni Kina för den här gången. Efter frukost åker ni till flygplatsen vidare för hemresa till Sverige.

Tilläggsaktiviteter

Massage på Dragon Fly

Unna er en avslappnande massage på Dragon Fly som tillhandahåller fantastisk massage som införlivar det bästa av forntida orientaliska massagetekniker. Massage finns i två varianter: en klassisk "avslappnande" massage som hjälper kropp och själ att slappna av och en djupgående massage som är mer stimulerande. Dragon Fly erbjuder olika sorters massage: från kinesisk massage, japansk massage, orientalisk fotmassage och aromatisk oljemassage till huvud- och axelmassage med mera.

Matlagning i Hutongerna

Lär er laga kinesiska maträtter i en genuin Hutong i centrala PekingGong bao-kyckling, Ma po doufu eller dumplings? Valet är ert. På denna tur har du möjlighet att förbereda kinesiska klassiker under ledning av en erfaren kinesisk kock för att sedan avnjuta dem på en utegård med ett glas kall Qingdao-öl eller en kopp grönt te.

Kung Fu show

Besök den Röda Teatern i Beijing och se en unik och spektakulär kampsportshow som kombinerar kung fu, dans och akrobatik med livfulla kostymer och specialeffekter. Denna föreställning, som är en unik sammanslagning av kinesisk modern och traditionell konst, kommer ge er några av de starkaste minnena från ert besök i Peking!

Rickshaw-tur genom hutonger

Upplev vardagslivet i Pekings gamla kvarter, de så kallade ”hutongerna”, medan ni färdas med en rickshaw genom de smala gränderna mellan husen. Gör stopp på vägen för att hälsa på hemma hos en kinesisk familj och se hur de bor. Har ni alltid drömt om att se en bit av det genuina och ursprungliga Peking? Denna tur ger er möjlighet till detta!

Teceremoni med teprovning

Tedrickandet är en viktig del av den kinesiska kulturen. Delta i en teceremoni där en teceremonimästare demonstrerar olika tesorter för er och där ni får smaka och jämföra olika sorters te. Teceremonins längd varierar från en halvtimme till uppemot två timmar beroende på hur många olika tesorter den omfattar.

Morgongymnastik, Tai Chi i en närbelägen park 

Många Pekingbor börjar sin dag med morgongymnastik, Tai Chi, i en närbelägen park. Gör som dem - bege er till en park tidigt på morgonen för att delta i denna traditionella kinesiska morgongymnastik där man utför lugna, mjuka rörelser under stor koncentration i takt med andningen.

Konstdistriktet 798

Besök ett konstdistrikt utöver det vanliga. Konstdistriktet 798 är ett gammalt industriområde som man renoverat upp till konsthallar där man idag kan beundra kinesisk (och utländsk) samtidskonst. Utöver ateljéer och gallerier finns det här restauranger, barer, kaféer samt designbutiker.

Shopping på Nanluoguxiang

Shoppa eller bara vandra och njut av atmosfären på Nanluoguxiang, en genuint gammal gata i ett hutongområde som är en del av det moderna Peking. Butikerna här säljer allt från hantverk, konst och kläder till smycken medan charmiga kaféer, barer och restauranger längsmed gatan bjuder på sina trevliga inne- och uteserveringar.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.