Konferens i Prag

Prisvärt, vackert och nära.

Prag är en av Europas vackraste städer. Under 2012 besöktes staden av hela 6,5 miljoner turister.

För många besökare erbjuder stadens restauranger och krogar en fantastisk kulinarisk upplevelse. Tjeckiskt öl anses av många vara i absolut världsklass. I de trånga gränderna ligger rökiga ölstugor som serverar landets egna ölsorter. Oavsett vad du väljer är priserna mycket låga, särskilt om du söker dig lite bortom de stora turiststråken.

När mörkret faller börjar nöjeslivet som är intensivast i Gamla Stan och på Malá Strana, med rockbarer och jazzklubbar. Ett tips är att ta en stilla promenad över Karlsbron i skymningen och beundra Prags siluett som sakta färgas gul.

Boende

Hotel Christie****

Ett tämligen nyöppnat hotell på Vladislavovagatan mitt i centrum, i närheten av Prags mest centrala del, Vaclavplatsen. Hotel Beseda är en exceptionell plats för bekvämt boende, konferenser och tillställningar och erbjuder moderna bekvämligheter i traditionell stil. Dess läge är lämpligt för företagskunder och konferensgrupper som kommer att utforska de historiska skatterna i huvudstaden. Hotell Christie har 140 rum, en trevlig frukostmatsal, konferensmöjligheter för 80 deltagare, restaurang och bar öppet hela dagen. Alla rum är moderna med dusch/WC, hårtork, telefon, TV, uppkoppling till internet, säkerhetsskåp och luftkonditionering.

Programförslag

Dag 1

En svensktalande guide möter er i ankomsthallen på flygplatsen. Transfer väntar och tar er till hotellet. Under eftermiddagen konfererar ni på hotellet där eftermiddagskaffe ingår. Efter konferensen blir det en kort promenad till gamla staden för att umgås och välkomna gruppen till Prag. Därefter avnjuter ni en trerätters middag med kaffe i en härlig restaurang belägen i en källare från 1400-talet. Restaurangen erbjuder en stor sal för 100 personer och några mindre salar. Efter middagen ligger hela Prags nattliv utanför dörren.
 

Dag 2

Ni, tillsammans med er guide, blir hämtade efter frukost för transport upp till Pragborgen. Där startar en tre till fyra- timmars stadsvandring där ni avnjuter det vackra Prag till fots. Ni passerar bland annat slottet, Karlsbron, Lill Sida och avslutar sen i gamla staden där ni avslutar med trerätters lunch på restaurang, belägen i ett hus från 1359. Under eftermiddagen konfererar ni på hotellet där eftermiddagskaffe ingår. Kvällen tillbringas på egen hand.

Programförslag

Dag 3

Frukost på hotellet, därefter är dagen fri för egna aktiviteter. Som avslutning på vistelsen tar ni på kvällen en kort promenad från hotellet till en linbana som tar er upp till en restaurang med en underbar utsikt över staden. Här får ni njuta av en mycket trevlig och avkopplande atmosfär med levande pianomusik. Efter att ha njutit av en trerätters middag tar ni linbanan tillbaka till centrum för en avslutande kväll i Prags nöjesliv.

Dag 4

Dagen börjar med en härlig frukost på hotellet. Därefter hämtar buss er för transfer till flygplatsen.

Tips på tilläggsaktiviteter

• Arkitekturintresserade kan följa på guidad tur med intressanta och annorlunda byggnader i centrum. Judarna kom till staden redan för flera hundra år sedan. Se den Judiska staden med fem vackra synagoger och kyrkogård.

• Friluftsmänniskor kommer säkert uppskatta en cykeltur som går från centrum till de vackra naturomgivningar. Lunch på mysig uteservering vid Moldau:s strand smakar fantastiskt.

• Båtintresserade kan kryssa på floden och se staden från annorlunda vinkel. Njut av stor smörgåsbord till toner av ett liveband.

Rally

För riktiga äventyrare som gillar fart och spänning finns möjlighet att delta i Škoda- och Trabantrally. Ratta själv de gamla östlegenderna och tävla om fina priser.

Orientering och tävling

Orienterarna kan testa sina färdigheter i storstadsdjungeln genom att vara med i en poängpromenad. Ni måste hitta kontrollstationer och svara på frågor som kommer leda er till målet där belöningen väntar.

Ölprovning

Ölgalleriet väntar på er med 240 sorter öl. Ni får höra ett föredrag om ölets historia, smaka på fem olika sorters öl och bli bjuden på äkta ölgulasch.

Vinprovning

Vinälskare kan åka till romantiskt slott Mělník och efter visningen besöka slottets vinkällare och smaka på äkta slottsvin från traktens vingårdar.

Utforska medeltiden

För de som skulle vilja åka på utflykt en bit utanför Prag finns möjlighet att besöka medeltida borgar Karlštejn, Křivoklát, Český Štenberk med flera. Vill ni lämna Prag för en heldag får ni inte missa två pärlor bland medeltida städer - Český Krumlov och Kutná Hora. Bägge finns med på Unesco:s Världsarvslista.

Tjeckiens kurorter

Tjeckien är vida känd för sina kurorter. Den mest kända är Karlovy Vary (Karlsbad). Staden är unik med sina kurhus med vackra fasader och snickarglädje. Årligen kommer tusentals besökare hit från världens alla hörn.

Glasblåsning

Ett besök på glasbruk kan vara annorlunda och angenäm upplevelse. Några glasbruk låter dessutom sina besökare pröva på att blåsa ut sitt eget konstverk.

Besök hos biltillverkare

Bilentusiasterna kan besöka Škodaverken i Mladá Boleslav och se tillverkning av bilen som håller på att erövra bilvärldsmarknaden.

Utforska det tjeckiska ölet

Bryggeriet i Velké Popovice bjuder på guidad visning som avslutas med ölprovning eventuellt med lunch påbryggeriets egen restaurang.

Grottutflykt

Naturälskarna kommer att bli förtjusta när de stiger ner till Koněprusy grottor som är ett underjordiskt grottsystemsom räknas till de största i Europa av sitt slag.

Historisk tur

Tjeckien har varit ett mycket prövat land under andra världskriget. Nazisterna byggde ett koncentrationsläger i staden Terezín (Terezienstadt). Härifrån skickades judisk befolkningtill till Auschwitz, Mathausen, Dachau med flera. Lägret är välbevarat med museum och nationalkyrkogård där andra världskrigets offer ligger begravda. Inte långt från Prag står ett annat monument som påminer om krigets fasor. Byn Lidice som jämnades med marken av nazisterna som hämnd för att tjeckisk motståndsrörelse utförde atentat på R. Heydrich.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.