Boka senast 31 januari

Rundresa New York 1.000:- rabatt/person 

Prisexempel 9 dagar: fr. 20.990:-/person

Upplev The Big Apple! Swanson’s erbjuder ett komplett veckoprogram för dig som verkligen vill uppleva New York på riktigt. Tillsammans med kvalificerade svenska guider får du en fullspäckad vecka med både Manhattan och omgivande stadsdelar. 

Läs mer om erbjudandet längre ner på sidan!

Upptäck New York med Swanson's

Prisexempel från Stockholm, 9 dagar: fr. 20.990:-/person
Avresor 13/4, 27/4 och 11/5 2017.

 

I priset ingår: 1. Flygresa Skandinavien – New York t/r med SAS. 2. Inkvartering på Skyline Hotel i sju nätter. 3. Transfer flygplats – hotell t/r. 4. Sightseeing enligt program. 5. En frukost, fyra luncher och en middag. 6. Lokala skatter. 7. Serviceavgifter på hotell. 8. Måltider under atlantflygningarna. 9. Svensk färdledare i New York. 10. Alla flygplatsskatter.

Program dag för dag

Dag för dag
Dag 1 torsdag. Ankomst New York
Flyg med SAS till New York. Vid ankomst transfer till Skyline Hotel. 

Dag 2 fredag. Stor sightseeing
Vi börjar dagen med en gemensam frukost där ni lär känna guiden och övriga i gruppen. Dags för den stora sightseeingturen på Manhattan där vi får se mycket av det som gjort New York så välkänt: Lincoln Center, Wall Street, Chinatown m.m. Vi passerar en rad välkända byggnader, Empire State Building, Rockefeller Center, Lincoln Center, Times Square m.fl. På kvällen träffas vi igen för en gemensam middag. 

Dag 3 lördag. Frihetsgudinnan och Ellis Island
Dagens sightseeing omfattar södra Manhattan. Tillsammans tar vi tunnelbanan till Battery Park, varifrån vi fortsätter med båt, för ett kort besök till Frihetsgudinnan, som sedan 1886 hälsat över 12 miljoner immigranter välkomna till Amerika. Vi besöker sedan Ellis Island som under sex årtionden var nålsögat för alla de immigranter, inklusive många svenskar, som kom för att söka lyckan i New York eller vidare i Amerika. Sedan 1990 är Ellis Island ett museum.

Gemensam lätt lunch innan vi fortsätter till 9/11 memorial där vi ser den vackra minnesplatsen. Vidare med tunnelbana till Empire State Building. Från utkiksplatserna har man en magnifik utsikt över hela stor-New York. (Ni kan också välja att besöka Empire State Building vid ett annat tillfälle under er vistelse.)

Dag 4 söndag. Gospelgudtjänst i Harlem 
På förmiddagen åker vi upp till Harlem, det svarta Amerikas andliga huvudstad. Harlem är ett samhälle med rika, fattiga, såväl som en stor medelklass, med historiska och kulturella landmärken, med vackra hem och förfallna slumkvarter. Vi gör en kort sightseeing innan vi besöker en baptistkyrka och lyssnar på gospelmusik (andra alternativ kan förekomma). Efteråt äter vi en gemensam "soul food"-brunch på en restaurang i Harlem. 

Dag 5 måndag. FN och Brooklyn
Vi åker direkt till FN och gör en rundvandring där vi bland annat får se Säkerhetsrådet, Generalförsamlingen och olika utställningar. Obs! Besöket kan utgå då FN ibland stänger med kort varsel.

Med buss tar vi oss utanför Manhattan. Brooklyn Heights är ett charmigt område med bland annat en spektakulär utsikt mot Manhattan. Bay Ridge är det gamla skandinaviska området. Brighton Beach kallas också Little Odessa eftersom det är en del av den ryska stadsdelen. Här finns en fin "boardwalk" utmed havet. Gemensam lunch. Från Brooklyn kommer många kända New Yorkare, Barbara Streisand, Woody Allen, Mickey Rooney och Floyd Patterson.

Dag 6 tisdag. Museidag
Knappast någon annan stad har lika många museer som New York. Här finns museer för alla smaker, både vad gäller traditionella konstarter och mer udda som polismuseum och salsamuseum. Tillsammans besöker vi två museer. Guggenheim är välkänt för sin arkitektur, ritad av Frank Lloyd Wright. Den snäckformade, neofuturistiska byggnaden på fashionabla Fifth Avenue byggdes år 1959 trots starka protester och är nu en av New Yorks stora turistattraktioner.

Efter vårt besök på Guggenheim promenerar vi några kvarter till Metropolitanmuseet, som är en skattkammare med de bästa samlingar från alla världens kulturer i museets över 250 salar. Vi väljer några av utställningarna. Resten av dagen fri. 

Dag 7 onsdag. Ledig dag
Ledig dag. Trots vårt omfattande program är det mycket vi inte hinner med. Använd därför dagen efter eget önskemål. Onsdagskvällen hade vi tänkt som musikalkväll. Det är dessutom matinéföreställningar på flera musikaler. Vi kan köpa biljetter till de flesta föreställningar. Pris ca US$ 125-155. Beställ i god tid från Sverige. 

Dag 8 torsdag. Meatpacking/High Line och hemresa
Utcheckning på morgonen och buss till Meatpacking District. Vi gör en promenad i området inklusive High Line, en park ca 10 meter över gatunivån. Gemensam lunch i Chelsea Market. Tid för shopping innan vi fortsätter till flygplatsen. Vid 18-tiden lyfter SAS och en stund efter start serveras middag.

Dag 9 fredag. Ankomst Sverige
På morgonen ankomst till Skandinavien.
 

Bokningsinformation

Boka senast 31/1 2017. Rabatten är avdragen i priset.

Vi reserverar oss för eventuella korrekturfel och för prisförändringar utanför vår kontroll. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller. 

Välkommen att boka hos en av våra resebyråer eller ring oss på 0771-92 92 92.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.