• Konferens ombord

  Segla i Medelhavet med sol, bad och mat

Konferenssegling i Grekland – upptäck ett nytt sätt att konferera

Medelhavets värme med sol, bad och mat varvat med segling, konferens och utflykter ger er en fantastisk inramning!

Seglingen i sig är den perfekta gruppaktiviteten för att förstärka sammanhållningen, på kort tid svetsas ett gäng ihop. Detta är därför perfekt i samband med omorganisationer, nya mål eller hopslagningar. Vi skapar arrangemang utefter era önskemål för upp till 500 personer. Grekland erbjuder värme – både i klimatet och från invånarna! Under en konferenssegling i Grekland utforskar ni den Saroniska övärldens pärlor.

Ladda ner pdf här

Fakta

 • Land

  Grekland

 • Huvudstad

  Aten

 • Språk

  Grekiska

 • Valuta

  EUR

 • Tidsskillnad

  + 1 tim

Programförslag för segling i Grekland

Segla i grekland

Dag 1, Aten - Poros

Ni ankommer till Atens flygplats vid lunchtid och går direkt till den väntande transferbussen som tar er till båtarna i Lavrion marina. Väl ombord tas ni emot av er skeppare som serverar välkomstdrinkar i sittbrunnen. Här får ni en kort genomgång av båtarna och sedan kastar vi loss och seglar mot den vulkaniska ön Poros som är känd för sina smala, vindlande byar och de vita husen som klättrar sig upp för bergssluttningarna.

Efter ungefär fem timmars härlig segling lägger vi till i Poros hamn där vi får en stund att njuta i kvällssolen. Ni ankommer direkt till hotell Sirene, som ligger med fantastisk utsikt över havet. Här har ni två timmars konferens. På kvällen avnjuter ni er middag på restaurang Oasis, grekernas favorit, med utsikt över hamnen. Efter en lång dag och härlig middag är det kanske en del som vill gå och lägga sig i kojen eller bara luta sig tillbaka och känna den varma grekiska kvällen. För de som vill känna av pulsen på Poros nattliv finns diskoteket Malibu till förfogande hela natten.

Njut av solnedgången i Grekland

Dag 2, Poros – Dokos

Dagen börjar med en ljuvlig frukost serverad av våra värdinnor i sittbrunnen. Det är underbart att sitta under soltältet och bara njuta av lugnet. När frukosten är avdukad är det dags att återigen ta sig till konferenshotellet Sirene där en internkonferens hålls under två timmar. Efter kaffepausen får ni sedan besök av vår gästföreläsare under cirka två timmar. Ni blir sedan upphämtade av era skeppare direkt från hotellet och hissar segel och sätter kursen mot naturviken Dokos.

På vägen stannar ni i en vik för lunch och njuter av lugnet och den värmande solen. Efter lunchen seglar ni vidare till den förtrollande naturhamnen Dokos där ni kommer att stanna över natten. Ön Dokos är idag obebodd men man har i utgrävningar hittat lämningar som härstammar från Bronsåldern. Dokos långa historia bidrar till den förtrollande atmosfär som vilar längs stränderna. Har man tur kan man se dem karakteristiska grekiska getterna som sommarbetar på ön. Annars finns det mesta livet under ytan och en snorkeltur är att rekommendera. Middagen ikväll kommer att ätas ombord under stjärnorna!

Blått hav längs Greklandskusten

Dag 3, Dokus-Hydra

Efter ännu en ljuvlig frukost och ett morgondopp är det dags att ta upp ankaret för att fortsätta mot Hydra. Lunch kommer att serveras i en vik lite utanför Hydra hamn. Efter lunch tar ni er vidare till den vackra hamnen i Hydra där ni lägger till för kvällen. Om man önskar kan ni här lägga till ett tävlingsmoment med en segeltävling, antingen en kryss/länsbana eller distanssegling. Hydra (uttalas Idra) är bland annat känd för att många konstnärer och författare som har slagit sig ner på ön. Bland annat har Leonard Cohen bott här. Det är också en ö där som lockar många jetsets.

Hydra är en fantastiskt vacker ö, den mest kosmopolitiska av de Saroniska öarna. Ingen trafik är dock tillåten på Hydra, åsnor står för transporterna, vilket gör det till en härligt lugn plats. Artister och författare har genom tiderna vallfärdat hit. Väl i hamn finns tid för att strosa runt i Hydras gränder och njuta av en frappe på något av de trevliga hamnfiken. Vid solnedgången går ni till den fantastiskt belägna baren Hydronetta, för att ta en fördrink och njuta av utsikten. När solen har gått ner bär det av till taverna Douskus som ligger inne bland gränderna och en bit från hamnpromenaden. Detta är Hydras äldsta restaurang som från 1825 har gått i arv och idag drivs av far och son Douskus.

Lägg till i hamn

Dag 4, Hydra-Aten

Våra skeppare stiger upp i ottan för att påbörja seglingen mot Aten. Frukosten serveras under färden. Väl framme i marinan Lavrion väntar transferbussarna för färden till flygplatsen.

Prisuppgifter

Kontakta ditt lokala Resiakontor för en kostnadsfri och skräddarsydd offert just för er då priserna varierar beroende på säsong och kapacitet. Allt för att ni skall få en prisvärd och bra upplevelse.

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp