• Den vänliga staden Dublin

  Konferens bland livliga marknader, spännande shopping och härliga parker

Dublin – staden där de riktiga pubarna finns

Dublin är en vänlig storstad med strax över en miljon invånare. Här finner du livliga marknader, spännande shopping och härliga parker.

I Dublin finns allt ifrån slott, muséer och konstgallerier till shopping och ett livligt nattliv i den populära stadsdelen Temple Bar. Alla vet att Dublin känt för sin stora mängd pubar, men vi ankomsten kan utbudet kännas överväldigande. Alla pubar är olika – de varierar från livliga, trendiga barer till traditionella pubar. Vilken miljö eller dryck du än önskar, kan du garanterat finna den i Dublin!

Ladda ner pdf här

Fakta

 • Land

  Irland

 • Huvudstad

  Dublin

 • Språk

  Engelska

 • Valuta

  Euro

 • Tidsskillnad

  - 1 tim

Upptäck Dublin

The Gresham Hotel

The Gresham Hotel ligger mitt på O’Connell Street, en av Dublins huvudgator. Nära till shopping, museum och restauranger med fem minuters promenad till nattlivet i Tempel Bar. Ett av stadens äldsta hotell med 288 trevliga rum – alla med dusch/ bad, internet, telefon, säkerhetsskåp, strykbräda, hårtork samt vattenkokare för te/kaffe. Reception, bar och restaurang har en ”old-world-style”- atmosfär som gör hotellet till en populär träffpunkt för stadens affärsmän. Hotellet har även en populär pub samt bra konferensmöjligheter för olika gruppstorlekar. Besök gärna hotellets hemsida:

www.gresham-hotels.com
 

Programförslag för Dublin

Välkommen till pubarnas huvudstad

Dag 1

Ankomst till Dublin och transfer till centrala Dublin med skandinavisktalande guide. Vi startar vistelsen med en citytur och publunch på Dublins (möjligen Irlands) äldsta pub – Brazen Head, som ursprungligen var en taverna och byggdes på 1100-talet. Idag är puben full av genuin karaktär med flera olika rum, vinklar och vrår. Därefter blir det transfer till hotellet för incheckning och eftermiddagskonferens. Kvällens välkomstmiddag äter vi på en av Dublins mest unika restauranger – The Church, en ombyggd kyrka som nu har fyra våningar med restaurang, café och bar. Inredningen har en mix av gammalt och nytt och moderna menyer med en irländsk touch. Du har fri tid efter middagen att upptäcka Dublins nattliv.

Dublin, den vänliga storstaden

Dag 2

Efter en stadig irländsk frukost på hotellet hämtas vi av buss och guide – ett besök till Dublin är ej komplett utan att ha upplevt ”The Black & The Gold”. Vi startar med rundvandring och provsmakning på Old Jameson Distillery. Vi följer med på en guidad tur som på ett spännande sätt ger oss kunskap om hur whisky en gång i tiden tillverkades här. Därefter fortsätter vi mot Guinness Storehouse som är ett av världens mest kända bryggerier. Under rundturen lär du känna allt från produktionen av Guinness till dess marknadsförings- kampanjer genom åren. Turen avslutas med en gratis Guinness högst upp i ”Gravity Sky Bar” med utsikt över hela Dublin. Du får lunch på Guinness innan vi åker tillbaka till hotellet för eftermiddagskonferens. Middag äter du under eget arrangemang.

Dag 3

Efter frukost på hotellet är dagen fri för egna upptåg. Avskedsmiddag denna kväll är med Irländsk mat och underhållning. The Merry Ploughboys har spelat tillsammans sedan 1989 och garanterar en liveshow fylld av irländsk sång, musik och dans. Gästerna uppmuntras att aktivt ta del av showen och har man riktig tur får man chans att testa sina “Riverdance”-steg på scenen tillsammans med de irländska dansarna – en kväll att minnas!

Dag 4

En sista irländsk frukost serveras innan vi reser till flygplatsen för avresa.

Prisuppgifter

Kontakta ditt lokala Resiakontor för en kostnadsfri och skräddarsydd offert just för er då priserna varierar beroende på säsong och kapacitet. Allt för att ni skall få en prisvärd och bra upplevelse.

I Dublin finns det många aktiviteter att välja bland

Tips på tilläggsaktiviteter

Heldagsaktivitet

Malahide Castle & Howth Food Trail
Här får ni en tur norr om Dublin till de trevliga småstäderna Malahide och Howth båda belägna vid havet. Dagen börjar med ett besök i Malahide Castle, ett av Irlands äldsta slott daterat till 1300-talet. Slottets kärna härrör från 1300- talet, men senare tillbyggnader, som de rundade tornen, har givit slottet ett klassiskt sagolikt utseende. Byggnaden var ursprungligen en befästning men den tjänade som bostad för familjen Talbot fram till år 1973. Under den guidade turen får ni se slottets samlingar av irländska 1700- tals möbler. Ni får även se den stora salen. I slottet finns även en del av porträttsamlingen, som är utlånad från National Gallery.

Efter slottsbesöket får ni lite tid för att på egen hand promenera i Malahide innan ni fortsätter vidare utmed den vackra kusten till fiskestaden Howth.

Howth Food Trail Walk
(notera att denna tur kan ta max 15 personer totalt per grupp)
En lokal Engelsktalande guide tar er med på en underhållande och unik promenad genom Howth från hamnen till den gamla delen av byn. Under turen får ni smaka på allt det som är bäst att äta i historiska Howth och träffa människorna ”bakom maten”. Ni kommer att ha minst sex olika provsmakningar på vägen med Howths egna matentusiast Roisin Fallon. Hon kommer att introducera er till Howth, hamnen, byn, människorna, maten och lite historia!

Om så önskas kan vi inkludera lättare lunch på en av de trevliga pubarna i Howth. Transfer tillbaka till Dublin på eftermiddagen ingår.   

The Orchard Center, Co Wicklow
Buss och guide möter upp utanför hotellet för att ta er till Joe Hayden på Hayden’s Farm i Wicklow Mountains. Det är cirka 1.5 timmes resa från Dublin. Hayden´s Farm är en bondgård men även ett aktivitetscenter för grupper som är intresserade av en annorlunda irländsk upplevelse. Gården har även ett konferenscentrum & en välkänd farm som består av 120 hektar med över 100 kor som producerar mjölken till Baileys Irish Cream. En heldag här kombineras med ett par roliga aktiviteter samt lunch.

“Hurling Workshop”
En fartfylld aktivitet som passar lite sportiga grupper som inte är rädda för en utmaning! Hurling är en av irlands nationalsporter och den har spelats på ön i över två tusen år. En "hurling workshop" är ett unikt tillfälle att lära känna något som ligger irländarna mycket varmt om hjärtat! Gruppen får instruktioner av en erfaren spelare – det krävs en hel del teknik och skicklighet att hantera bollen & slagträt som används! Vi avslutar naturligtvis med en liten match! 
Utflykten tar cirka 1.5 – 2  timmar.

Baileys Tasting Workshop
De 130 mjölkkorna på farmen producerar en miljon liter mjölk per år till Bailey’s Irish Cream. “Bailey’s fans” från hela världen kommer till gården för att upptäcka hemligheten bakom världens mest kända likör. Denna workshop tar cirka 30 – 40 minuter och inkluderar ett besök till “Baileys Ladies”, mjölkningsladan & en demonstration av Joe & Michael Hayden, som visar gruppen hur den tjocka gräddmjölken blandas med irländsk whiskey och choklad för att skapa slutprodukten!. Gruppen får en unik inblick i historien kring en av Irlands mest kända varumärken. Slutligen är det så klart dags för smakprovning av olika sorters Baileys & gruppen får även chans att testa några nya idéer!
Tidsåtgång cirka 30 – 40 min.

Bygg en Bailey’s ko!
Ta en tur med Joe och Michael Hayden, för att besöka gårdens “vackra damer” – Bailey’s kossorna! Efter besök i kohagen är det dags för lagen att bygga en kopia av sin favoritko! Olika typer av material tillhandahålls och sedan ska ni planera, utforma och bygga en replika (bästa möjliga så klart!) av en Baileysko. Varje lag presenterar sedan sin ko i naturlig storlek för godkännande av Joe. Ett andra inslag i detta program är konstruktion och byggande av ett transportsystem lämpligt att flytta den färdiga kossan till mjölkningsboden. Den stora finalen blir Baileys Cow race – må den bästa kon vinna!! 

Riverdance
”Lär dig att dansa Riverdance” är en spännande aktivitet som kräver snabbt tänkande, energi och gott om kreativitet. Deltagarna får arbeta och skratta tillsammans för att producera sin egen Irish Dance Show!

Innan avresa blir det prisutdelning & en välförtjänad Irish Coffee till all deltagare!
En dag ni kommer att minnas långt framöver!

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp