• Konferens i Shanghai

  Blanda klassisk kinesisk kultur med västerländska influenser i Kinas största stad

Konferens och studiebesök i kontrasternas stad

Shanghai är Kinas största stad och en världsstad av rang. I kombination med det europeiska arvet blir det en riktigt häftig upplevelse som mäter sig väl med exempelvis New York. 

Ni anländer till denna fartfyllda metropol med ett snabbtåg som uppgår till en hastighet av 431 kilometer i timmen och som tar er in till centrum på bara sju minuter.

Upplev denna ständigt växande storstad som är ett av de populäraste resmålen i Kina. Här kan du uppleva inte bara ultramoderna skyskrapor och beundra en av de finaste trägårdar i hela Kina utan även se en halsbrytande akrobatikshow i världsklass och shoppa loss på stadens fantastiska marknader.

Ladda ner pdf här

Fakta

 • Land

  Kina

 • Huvudstad

  Peking

 • Språk

  Kinesiska

 • Valuta

  CNY

 • Tidsskillnad

  + 7 tim

Hotell

Jin Jiang Hotel

Jin Jiang Hotel är ett omtyckt konferenshotell som ligger i dem charmiga franska kolonialkvarteren. Hotellet är byggt 1949 och har genom åren varit ett väldigt populärt hotell för internationella resenärer. Hotellet ligger nära centrum och många turistattraktioner, bland annat The Bund, Pudong Century Park, People's Square, och Yu Garden. Endast två minuters promenad till tunnelbanan. På hotellet finns alla bekvämligheter såsom pool, gym, konferens och business center med mera. 

www.jinjianghotels.com


 

Programförslag för Shanghai

Gata i Shanghai

Dag 1

Avresa till Shanghai från Sverige på eftermiddagen. Middag, frukost och förfriskningar serveras ombord på planet.

Shanghai stad

Dag 2

Ni landar på morgonen och möts då av er egna svensktalande guide. Ni kliver direkt på Maglevtåget som tar er in till den ultramoderna stadsdelen Pudong på bara några minuter. Ni tar hissen upp i det spektakulära Shanghai World Financial Center och blickar ut över denna gigantiska stad med sina många skyskrapor. Långt nedanför ser ni de koloniala byggnaderna längs The Bund, gyttret av bilar och de tunga pråmarna som trafikerar floden. Ni avnjuter er första kinesiska lunch i Gamla Stan som består av degknyten, Dim Sum.

Efter lunch besöker ni Yu-trädgården som anlades redan i slutet av 1500-talet. Med sina slingrande stigar, vackra paviljonger och guldfiskdammar anses den vara en av dem finaste trädgårdarna i Kina. På sena eftermiddagen checkar ni in på ert hotell, Jinjiang hotel. På kvällen äter ni en gemensam välkomstmiddag.
 

Shanghai show

Dag 3

Efter frukost stannar ni kvar på hotellet för konferens med avbrott för lunch samt kaffe- och terast, alternativt kan vi denna dag hjälpa till med studiebesök till företag inom just ert intresseområde. Med eget kontor i Shanghai har Lotus Travel ett brett kontaktnät inom många branscher. Vi hjälper gärna till med föreläsare på konferensen. På kvällen går ni på en färgsprakande akrobatikshow innan gemensam middag på en restaurang som serverar fantastisk mat från Yunnanprovinsen.

Shanghai

Dag 4

Dag 4 beger ni er till den pittoreska vattenstaden Tongli som ligger cirka åtta mil utanför Shanghai. Här kan man gå en hel dag och strosa på de smala gatorna, ta en båttur eller sitta ned vid någon av de många uteserveringarna längs med kanalerna. Ni besöker Tuisiträdgården som finns upptagen på Unescos världsarvslista. Tillbaka i Shanghai på sena eftermiddagen ges lite egen tid. Shanghai är ett shoppingparadis! Tyngdpunkten ligger på lite lyxigare shopping, men här finns något för alla plånböcker. Avskedsmiddag på en restaurang som serverar typisk kantonesisk mat.

Dag 5

Dag 5 lämnar ni Kina för den här gången. Efter frukost åker ni till flygplatsen för vidare hemresa till Sverige.

Prisuppgifter

Kontakta ditt lokala Resiakontor för en kostnadsfri och skräddarsydd offert just för er då priserna varierar beroende på säsong och kapacitet. Allt för att ni skall få en prisvärd och bra upplevelse.

Tips på tilläggsaktiviteter

Massage på Dragon Fly
Unna er en avslappnande massage på Dragon Fly som tillhandahåller fantastisk massage som införlivar det bästa av forntida orientaliska massagetekniker. Massage finns i två varianter: en klassisk "avslappnande" massage som hjälper kropp och själ att slappna av och en djupgående massage som är mer stimulerande. Dragon Fly erbjuder olika sorters massage: från kinesisk massage, japansk massage, orientalisk fotmassage och aromatisk oljemassage till huvud- och axelmassage.

Matlagning – kinesiska dumplings 
Följ med på denna tur där vi bevisar för er att göra dumplings, traditionella kinesiska degknyten, är lättare att göra än ni tror. Lär dig att förbereda denna kinesiska klassiker under ledning av en erfaren kock för att sedan avnjuta dem med ett glas kall Qingdao-öl eller en kopp grönt te.

Teprovning på ett tehus i Gamla Stan
Tedrickandet är en viktig del av den kinesiska kulturen. Delta i en teceremoni på ett tehus i Gamla Stan där en teceremonimästare demonstrerar olika tesorter för er och där ni får smaka och jämföra olika sorters te. Teceremonins längd varierar från en halv timme till uppemot två timmar beroende på hur många olika tesorter den omfattar.

Båttur på Huangpufloden
Beundra Shanghais spektakulära skyline från vattnet! Ta en båttur på Huangpufloden, som delar upp Shanghai i en östlig (Pudong) och en västlig (Puxi) del. Ta gärna denna tur på kvällen om du vill uppleva det upplysta Shanghai.

Morgongymnastik, Tai chi i en närbelägen park eller vid The Bund
Många Shanghaibor börjar sin dag med morgongymnastik, tai chi. Gör som dem - bege dig till en park eller till strandpromenaden the Bund tidigt på morgonen för att delta i denna traditionella kinesiska morgongymnastik där man utför lugna, mjuka rörelser under stor koncentration i takt med andningen.

Shopping (möjlighet att skräddarsy kläder)
Shanghai är ett paradis för alla shoppingmänniskor. Det mesta går här att få tag på utan större problem och man kan skräddarsy eller specialtillverka saker utan att bli ruinerad. Så varför inte inhandla en skräddarsydd kostym eller rock som passar dig som hand i handsken?

Franska Koncessionen & Tianzifang
Promenera i den berömda franska koncessionen där det finns många mysiga restauranger, barer och shoppinggator, allt i en miljö av gamla vackra byggnader i europeisk byggnadsstil blandat med kinesiska hus. Här finns också de två trendiga områdena Tianzifang och Xintiandi som båda är värda ett besö
 

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp