• Upplev Kroatien på ett annorlunda sätt

  Konferens tillsammans på kristallklart vatten

Konferenssegling i Kroatien - upplev Kroatien på ett annorlunda sätt

Kroatiens kust mot Adriatiska havet sträcker sig nästan 60 mil. Kroaterna lever i ett lugnt tempo och är verkligen måna om sina gäster.

Landet har en fantastiskt vacker kustlinje med kristallklart badvatten som lockar till svalkande dopp, snorkling och dykning. Stränderna består oftast av förtrollande klapperstenar där man kan hitta sin egen vik och vara helt för sig själv. Kroatien bjuder inte bara på sol och bad utan på varierande kultur och natur med olika landskap som är omringade av gröna pinjeskogar och havet.

Ladda ner pdf här

Fakta

 • Land

  Kroatien

 • Huvudstad

  Zagreb

 • Språk

  Kroatiska

 • Valuta

  HRK

 • Tidsskillnad

  Samma tid

Programförslag för Kroatien

Segla i Kroatien

Dag 1

Busstransfer vid ankomsten från Splits flygplats till Marina Kastela och båtarna. Tid cirka 20 minuter. Incheckning med installation i hytterna. Välkomstdrink ombord följt av säkerhetsgenomgång och grundläggande hantering av segelbåten. Arbetsfördelning och rutiner ombord mm. Sedan segling till Drvenik Veli, cirka tre timmar, där middag hålles. Drvenik är en ö och ett litet samhälle med egen hamn. Mycket lugnt och genuint, förstklassiska olivodlingar, några restauranger som betjänar de seglande turisterna sommartid. Det bästa med ön är familjen Tramontana, där Marinko är född på ön, och som återvänt efter cirka 20 år i Sverige som kock. Med sig tog han frun Heljä, finskfödd konsthantverkare och konstnär som visar och säljer sina alster i sin bod i restaurangen som förstås Marinko sköter. Han lagar jättegod mat!

Promenera i vackra omgivningar

Dag 2

Efter en härlig frukost ombord styr båtarna mot Marina Palmizana, cirka fyra timmar österut, lunchen serveras under seglingens gång. Marinan är jättefin, trygg och skyddad med badvik, promenadstigar, café och bar förutom den rymliga och utmärkta restaurangen. Här blir det fri tid under eftermiddagen. Middagen intas på restaurangen från tidig kväll och framåt. När middagen är färdig avgår en turbåt in till staden Hvar. För dem som lockas av uteliv är Hvar stad helt rätt ställe att besöka. Klubben Carpe Diem tillhör en av de bästa i hela Kroatien. Klockan 03.00 avgår sista båten hem till marinan. För de som vill åka tidigare finns det andra taxibåtar som går med jämna mellanrum.

Kasta loss i Kroatien

Dag 3

Tidigt på morgonen tar skepparen och värdinnan ut båtarna och sätter kurs mot Svetinedjelja på ön Hvar, vilket är en privat hamn som byggts upp av vinodlaren Plenkovic. Frukost serveras under seglingen och vid ankomst finns tid för konferens om så önskas. Efter konferensen finns det tid för ett välbehövligt bad. Sen blir det lunch och vinprovning. När detta är klart är det dags att segla vidare till hamnen Milna på ön Brac. Marinan i Milna ligger helt fantastiskt inne i den gamla staden vars arkitektur är präglad av Veniceansk stil. Här blir det middag på en av de lokala restaurangerna och därefter blir det kanske en trevlig promenad längs kajen.

 

 

Njut av en härlig frukost och blått vatten

Dag 4

Frukost på båten och sen bär det av in till Kastela igen. Tiderna bestäms när flygets tider är kända. Busstransfer, incheckning till flyget och hemresa.

Prisuppgifter

Kontakta ditt lokala Resiakontor för en kostnadsfri och skräddarsydd offert just för er då priserna varierar beroende på säsong och kapacitet. Allt för att ni skall få en prisvärd och bra upplevelse.

 

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp