• Besök ett av medelhavets vackraste länder

  Blanda storslagna naturupplevelser med pulserande stadsliv

Kroatien - Billigare än i Sverige och bättre klimat!

I Kroatien finns allt från storslagna naturupplevelser, pulserande stadsliv och allehanda aktiviteter till historia och gastronomiska upplevelser. Detta i kombination med en för svenskar väldigt angenäm prisnivå och nära 2600 soltimmar per år gör att allt fler företag förlägger sin konferens i Kroatien.

Ladda ner pdf här

Fakta

 • Land

  Kroatien

 • Huvudstad

  Zagreb

 • Språk

  Kroatiska

 • Valuta

  HRK

 • Tidsskillnad

  + 2 tim

Njut av hotellvistelsen i Kroatien

Hotell Pinija/Petrcane

Endast 12 kilometer från Zadar finner du den lilla fiskebyn Petrcane. Precis intill havet ligger vårt hotell Pinija med gott om aktiviteter för den som önskar. God mat, trevlig omgivning och det kristallklara havet gör Pinija till det självklara valet för er konferens.

www.hotel-pinija.hr

Programförslag för Kroatien

Bad i Kroatien

Söndag

Ankomst till Zadar flygplats under eftermiddagen. Er guide möter upp er i ankomsthallen och visar er till bussen för transfer till hotell Pinija/Petrcane. Endast 12 kilometer från Zadar i den lilla fiskebyn Petrcane, är ert hotell beläget direkt intill havet. På hotell Pinija är det lätt att aktivera sig. Biljard, minigolf, bordtennis, beachvolley och tennis är sporter som kan utövas här.

Det finns även fitnesscenter för de som önskar detta och möjlighet att hyra cyklar för att ta sig ut och utforska fantastiska Zadar på egen hand. Vill man ta det lite lugnare under semestern finns det en härlig spaavdelning där man kan spendera många timmar. Bastu, solarium och möjlighet till skönhetsbehandlingar finns på hotellet. Tack vare sitt idealiska läge på centrala Adriatiska kusten, utmärkta trafikförbindelser, konferensrum och modern multimedia, är hotell Pinija ett populärt konferenshotell. Efter incheckningen på hotellet får ni tid på egen hand för ett första dopp i det kristallklara havet eller i poolen. Under kvällen äter ni middag på hotellet

Vackra Kroatien

Måndag

Ni börjar dagen med en frukostbuffé innan dagens konferens påbörjas på hotellet. Ni bryter av för två fikapauser innan konferensdagen avslutas. Därefter får ni chans till ett efterlängtat dopp i havet innan middagen intas på hotellet.

Konferera i Kroatien

Tisdag

Under dagen konfererar ni på hotellet med avbrott för två fikapauser. Under kvällen ges ni möjlighet att upptäcka Zadar på egen hand. Vi rekommenderar er att strosa omkring i gamla stan, stanna upp och insupa atmosfären på någon av stadens cafeér eller restauranger. Eller så stannar ni på hotellet och spelar tennis eller njuter i spaavdelningen innan ni äter en avkopplande middag på hotellet.

Njut av god mat

Onsdag

Ännu en inspirerande konferensdag inklusive två fikapauser. På kvällen avrundar ni er härliga vistelse med en gemensam grillbuffé på hotellet.

Kroatien har mycket att erbjuda

Torsdag

Efter frukost njuter ni en sista gång av det sköna klimatet och badar en stund eller bara läser en god bok innan ni gör er redo för avfärd och lämnar några minnesrika dagar bakom er.

Prisuppgift

Kontakta ditt lokala Resiakontor för en kostnadsfri och skräddarsydd offert just för er då priserna varierar beroende på säsong och kapacitet. Allt för att ni skall få en prisvärd och bra upplevelse.

Njut av vacker natur

Tilläggsaktiviteter

Krka Nationalpark och Etnoland
Området kring floden Krka utnämdes till nationalpark 1985. Floden är 75 kilometer lång och har sju vattenfall som bildats av naturen genom århundraden. Här kan man också se åtskilliga växt och djurarter varav några är endemiska.
Den guidade turen börjar vid Skradinski Buk, ett av de sju vattenfallen och dessutom en av de mest attraktiva delarna av nationalparken.
Höjden på vattenfallet är 45 meter och dess bredd varierar mellan 200 till 400 meter. På grund av mångfalden av fantastiska kalkformationer, vegetation och effekter som orsakas av ljusspel i vattenvirvlarna anses Skradinski Buk vara ett av de vackraste vattenfallen i Europa. Gamla kvarnen från 1200-talet, tvätt och ullstugan från samma tid står också på vägen innan man ger sig in i naturen. Efter cirka två kilometers promenad, under vilken du bland annat kan se världens andra vattenkraftverk som togs i bruk 1895, bara två dagar efter det första kraftverket vid Niagarafallen sattes igång. Här finns det möjlighet till ett svalkande bad i floden Krka.
Sedan tar vi oss till staden Skradin, innan vi åker vidare till Etnolandet för lunch.
Etnolandet är beläget mellan de tre största städerna i området Zadar, Sibenik och Split. I hjärtat av Etnolandet ligger Pakovo Selo där vi får uppleva hur man tidigare levde och brukade jorden i området.
Efter en traditionell välkomstceremoni följer vi med guiden som visar dalmatiska seder, traditioner och berättar gamla dalmatiska historier. Besöket avslutas med originella dalmatiska rätter och delikatesser såsom kött och grönsaker lagade under “peka” samt lufttorkad skinka för att nämna några. Här kommer du ha det trevligt och njuta av en fantastisk hemlagad måltid. Kom som en gäst, gå som en kompis och återkom som en vän.

Nationalpark Krka och Vidrovaca
Området kring floden Krka utnämndes till nationalpark år 1985. Floden är 75 km lång och har sju vattenfall som har bildats av naturen genom århundraden. Här kan man också se åtskilliga växt- och djurarter varav några är endemiska.
Den guidade turen börjar vid Skradinski Buk som är ett av de sju vattenfallen och dessutom en av de mest attraktiva delarna av nationalparken.
Höjden på vattenfallet är 45 meter och dess bredd varierar mellan 200 till 400 meter. På grund av mångfalden av fantastiska kalkformationer, vegetation och effekter som orsakas av ljusspel i vattenvirvlarna anses Skradinski Buk vara ett av de vackraste vattenfallen i Europa. Gamla kvarnen från 1200-talet, tvätt och ullstugan från samma tid ser man också på vägen innan man ger sig in i naturen.
Efter cirka två kilometers promenad, finns det möjlighet till ett svalkande dopp i floden Krka, så ta gärna med badkläder. Där kan vi även se världens andra vattenkraftverk som sattes igång år 1895, alltså bara två dagar efter att det första vattenkraftverket på Niagarafallen sattes igång.
Efteråt reser vi vidare till staden Skradin, där vi hämtas upp av en motorbåt som tar oss vidare ut till Vidrovaca för att äta lunch. Vidrovaca ligger ca 500 meter från Skradin och man kan bara ta sig till restaurangen med båt. I en helt naturlig omgivning äter vi en oförglömlig lunch. Maten lagas i det öppna köket direkt framför era ögon vilket höjer smakupplevelsen. Fisken tas direkt från det bräckta vattnet som rinner genom Vidrovaca, vilket ger den en utsökt smak.
Att färsk fisk eller kött från grill ska smaka fantastiskt behöver man inte påpeka. När du har ätit färdigt kan du koppla av i skuggan eller hoppa i det kristallklara vattnet och njuta av ett uppfriskande bad. Att bada på en isolerad plats, långt borta från trånga och högljudda stränder ger den här utflykten ett extra poäng. Efter en avkopplande stund tar vi oss tillbaka med båten till Skradin, för vidare bussfärd tillbaka till hotellet. Härifrån tar vi med oss två fantastiska minnen från denna dag.

Nationalparken Kornati
Förmodligen den säregnaste gruppen av öar, holmar och skär vid Adriatiska kusten i Kroatien är just Kornati-öarna. Kornati anses också vara den tätaste skärgården i hela Medelhavet.
Även om definitionen av ö är lite suddig brukar man räkna med att Kornati består av 150 öar som ligger på ett 320 kvadratmeter stort område. Ungefär två tredjedelar av dessa, alltså 89 öar på 220 kvadratmeter tillhör nationalparken som utnämndes år 1980.
Men alla dessa siffror säger ingenting om den unika skönheten som man hittar i nationalparken Kornati. Öarna här ser inte ut som typiska medelhavs öar med tall, gran och pinjeträd, med rosmarin och lavendel som växer runt omkring. Landskapet på Kornati bjuder på en utsikt över steniga öar med lite grönska här och där.
Det är svårt att låta bli att beundra stora klippor som verkar växa rakt upp från havets yta och undra hur naturen har lyckats med att få de att se ut som avskurna i rätt vinkel.
Er båtresa börjar på morgonen från marinan.
Ni når nationalparkens område efter några timmars båtfärd. Båten seglar fram från ö till ö tills ni kommer till en otroligt vacker vik. Där går ni iland och här får ni fri tid för en tur genom nationalparken och dess klippor.
Sedan finns det tid för sol och bad i en av öarna.
Du får uppleva minst sagt en annorlunda utsikt på den här turen och den kommer säkert att stanna kvar länge i minnet. Efter turen går man tillbaka till båten där lunch serveras.
Det kristallklara blå-gröna havsvattnet, det rika livet under havsytan, 25 stränder som ligger i viken är den bäst skyddade naturhamnen i hela Adriatiska havet. Allt detta ska bidra till att du ska få en oförglömlig eftermiddag. Efter den fria tiden på ön seglar båten tillbaka till marinan och runt klockan 18:00 stiger man på fastlandet.

Kroatisk afton på "House of ham"
Reser man till Kroatien, är det ett måste att ta del av det Kroatiska köket och landets fantastiska drycker. Traditionell mat i kombination med rik kroatisk dryckeshistoria är en oförglömlig kombination.
Denna kväll tar ni er till en gård som ligger två mil norr om Biograd. Vid ankomst välkomnas ni av en speciell atmosfär bland olivlundar och vingård. Ägaren välkomnar er och leder er till trädgården full av olivlundar. Här får ni smaka på den typiska lufttorkade skinkan från gården, ost, oliver samt nybakat bröd. Här får ni också smaka på husets likörer och grappa så det finns något för alla. Under smakstunden kan ni också sätta oss ner vid stenborden och bara beundra denna natur.
Därefter tar ni en promenad genom gården till gårdens djur samt vingård. Efter vingården sätter ni er ner i husets ”konoba” ett matrum som förr i tiden användes till festliga måltider. Här får ni smaka på ”peka” som är ett traditionellt sätt att tillaga kött och potatis som gör att den får en speciell smak. Här får ni även smaka på husets vin. För den vinintresserande finns det nu chans att få prova ljuvliga Kroatiska viner i rätt miljö.
Under kvällen har ni tid för att beundra lufttorkningen av skinkan som hänger i den mörka källaren som bara skiljs åt från ”konoba” med hjälp av ett fönster. Som efterrätt får ni någon speciell kaka som husets ägarinna tillagar.
Innan hemkomst har ni tid att besöka den lokala butiken där ni kan köpa produkter som ni har provat under kvällen. Den här trevliga kvällen blir säkert ett långvarande minne.

Split och Trogir
Bussfärden tar er till Split, den näst största staden i Kroatien, den centrala hamnen på denna sida av Adriatiska havet, den över 1700 år gamla staden som är med på UNESCO:s Världsarvs lista…
Tillsammans med er guide får ni en tur genom historia, från antikens tid och år 305 då romerske kejsaren Diocletianus flyttade in i palatset fram till nutid och det moderna livet som blomstrar på de urgamla stengatorna.
Palatsets källare, Diocletianus mausoleum, Guld och Silver porten, Peristil och torget Pjaca är bara några punkter som du får besöka under den unika historieresan. Efter den guidade turen får ni en timme för att strosa runt på egen hand. Därefter åker ni till den gamla grekiska kolonin Stobrec där ni intar en trevlig lunch med levande musik och fisk- eller köttmeny att välja mellan. Mätt och belåten av dalmatinska köket sätter ni er på bussen igen och färden fortsätter till en annan gammal grekisk koloni, nämligen Trogir.
Trogirs gamla stadskärna ligger på en liten ö mitt emellan kusten och ön Ciovo. Här får ni återigen uppleva gamla tider och ta del av den fantastiskt rika historiska och kulturella bakgrunden som också satte Trogir på UNESCO:s världsarvs lista. Med er guide besöker ni S:t Ivans katedral och får se den kända porten gjord av mästare Radovan och det fantastiska baptisteriet som ligger precis intill. Sedan går turen vidare genom gamla stadsmurar mot fästningen Kamerlengo och där avslutas den guidade delen av ert Trogir besök. Då får ni tid för att utforska gamla smala gator för er själva innan du sätter er på bussen som tar er tillbaka till hotell.
Tänk på att ha täckta axlar och knän eftersom man besöker en katolsk katedral.

Zadar Stadsrundtur
Halvön som staden ligger på har varit bebodd sedan cirka 400 år före Kristus, men staden som den ser ut idag har sina rötter i romartiden.
Denna stadstur kommer att visa er fantastiska monument från stadens rika historia och leda er genom gator och torg med anor från romarriket. Ni kommer även att få uppleva två unika moderna skapelser, som redan blivit oundvikliga stopp under stadsrundturer.

Guidningen börjar vid Arsenal, en byggnad från 1500-talet som var varumagasin åt den venetianska flottan. Turen leder oss vidare till barockkyrkan Jungfrun av hälsa och till en av de äldsta gotiska kyrkorna i Dalmatien, S:t Franciskus med tillhörande kloster och bibliotek från 1200-talet.
Ni tar er vidare till strandpromenaden Riva där ni kommer att uppleva Havsorgeln och Hälsning till solen. Detta är de två nya och enastående monumenten som visar att det inte enbart är historia som finns i Zadar. Havsorgeln (2005) är en konstruktion av 35 rör som spelar fem toner och sju ackord med havet som kompositör.
Några meter från orgeln ligger Hälsning till solen (2008), en installation som består av över 300 glasskivor som ackumulerar solens energi och ger fantastiska ljuseffekter under nätterna.

Från Riva fortsätter turen till det antika forumet och S:t Donats kyrka, vilka omringas av rester från handelsbodar, pelare och basilikor från romartiden. Under era fötter ligger gatstenar som lades ut för över 2000 år sedan. Ni promenerar vidare uppför huvudgatan Kalelagra som leder till stadskammaren från 1500-talet. Turen avslutas vid Torget av fem brunnar som är ett monument från renässanstiden av den venetianska arkitekten Michelle Sanmichelle. Den världsberömde regissören Alfred Hitchcock var i Zadar 1964 och enligt honom var solnedgången i Zadar den vackraste i hela världen. Under stadsturen kan ni se om han hade rätt.

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp