• Orientalisk, mytomspunnen och spännande

  Konferens i "den rosa staden" Marrakech

Konferens i Marrakech

Få städer nära Europa är så orientaliska, mytomspunna och spännande som den gamla berberstaden Marrakech. Staden kallas ofta för "den rosa staden" för den vackra husfärgen som pendlar mellan ockra och babyrosa.

Enligt myten färgades husväggarna röda av det blod som flöt när Koutobiamoskén och dess 65 meter höga minaret byggdes på 1100-talet. Ni flyger smidigt med Norwegians direktflyg från Stockholm till Marrakech. Vid ankomst möts ni av er egen guide. Ni bor tre nätter och konfererar en heldag, inklusive måltider, i en härlig miljö på det femstjärniga Hotel Le Meridien N’Fis. Här kan ni under vistelsen även njuta av en vacker trädgård samt poolområde. Ni får även tid att upptäcka Marrakech under en heldags stadsrundtur: palats, historiska byggnader samt besök av basarerna kring det världsberömda torget Djemaa el Fna. På kvällarna avnjuter ni god mat på häftiga restauranger av olika karaktär.

Ladda ner pdf här

Fakta

 • Land

  Marocco

 • Huvudstad

  Rabat

 • Språk

  Arabiska, Amazigh

 • Valuta

  MAD

 • Tidsskillnad

  - 2 tim

Bo på Le Meridien i Marrakech

Hotel Le Meridien N’Fis *****

Hotellet är idealiskt beläget i det eleganta Hivernage-distriktet och ligger nära Medinan. Den fantastiska utsikten över Atlasbergen ger hotellet en speciell charm. De 277 komfortabla rummen är omgivna av en frodig grönska och på hotellet finns dessutom tre restauranger, pool, tennisbana, ett hammam och bastu.
 

www.lemeridiennfis.com
 

Programförslag för Marrakech

Rikt kulturliv i Marocco

Lördag

Ni flyger smidigt med Norwegians direktflyg från Stockholm. Vid ankomst möts ni av er egen guide som tar er direkt till hotellet för incheckning. Efter lite avkoppling på hotellet åker ni med egen buss och guide till restaurang Palais Gharnata för att avnjuta en trerätters välkomstmiddag. Det är en historisk restaurang belägen i en byggnad med anor från 1300-talet. Inredningen påminner om antikens skönhet och dyrbarhet med mosaiker, skulpturer och målningar. Buss tillbaka till hotellet efter middagen.

Läs mer på www.gharnata.com
 

Härliga färger i Marrakech

Söndag

Heldagskonferens i moderna lokaler på hotellet inklusive två fikapauser och en lunch med måltidsdryck. Planera gärna in en lite längre lunch så att mötesdeltagarna hinner njuta lite av hotellets vackra trädgård och poolområde, eller varför inte göra ett besök i hammamet.

På kvällen beger ni er med egen buss och guide till den välkända restaurangen Crystal Pacha, belägen strax utanför staden omgiven av öken. Designad i en kolonial Art Deco stil döljer Le Crystal en oas av lugn bakom dörren. Poolen med sina palmer, den amerikanska baren, den rymliga matsalen och kökets öppna planlösning framhäver den magiska platsen. I denna miljö avnjuter ni en trerätters middag och därefter tar er buss er tillbaka till hotellet.

Läs mer på crystal.pachamarrakech.com
 

I Marocco finns det mycket att upptäcka

Måndag

Idag upptäcker ni Marrakech tillsammans med en egen guide under en heldags stadsrundtur. På förmiddagen besöker ni olika gamla palats och historiska byggnader. Efter det serveras en trerätters lunch på någon mysig restaurang i Medinan. Turen fortsätter i basarerna omkring det världsberömda torget Djemaa el Fna. Då det är ett av världens mest omtalade torg, där det sjuder av liv hela dagen, blir det en given del av eftermiddagen.

Efter en spännande dag med många intryck äter ni resans avslutningsmiddag på Jad Mahal. En färgstark restaurang med inredning som hämtar inspiration från både Indien och Marocko. Här serveras ”World Food” samtidigt som ni lyssnar till levande musik och underhålls av fantastiska orientaliska dansare. Busstransfer tur och retur samt egen guide ingår även denna kväll.

Läs mer på www.jad-mahal.com
 

Maroccanska mattor

Tisdag

På förmiddagen hämtar egen buss och guide för avresetransfer till flygplatsen där ni kliver på direkt flyget hem till Stockholm.
 

Prisuppgifter

Kontakta ditt lokala Resiakontor för en kostnadsfri och skräddarsydd offert just för er då priserna varierar beroende på säsong och kapacitet. Allt för att ni skall få en prisvärd och bra upplevelse.

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp