• Konferens i Oman

  Landet med flera klimatzoner

Konferera i "Tusen och en natt"

Upplev ”Tusen och en natt” i mytomspunna Oman – en exotisk blandning av kultur, historia, öken och hav

Detta land har flera klimatzoner och de varierar beroende på var i landet du befinner dig. Till Oman reser du med fördel november–mars och med sina otaliga soldagar om året så är du inte så väderberoende när det gäller utflykter. Gör ett besök i en souk (marknad), åk på jeepsafari i öknen eller ät traditionell beduinlunch på stranden.

Ladda ner pdf här

Fakta

 • Land

  Oman

 • Huvudstad

  Muskat

 • Språk

  Arabiska

 • Valuta

  Omansk rial

 • Tidsskillnad

  +4 tim

Konferens på Shangri-la i Oman

Hotel Shangri-La resort

Shangri-La resort ligger cirka 15 minuter utanför centrum av Muscat. Resorten har tre hotellbyggnader i olika stil och klass och här finns också en stor spaanläggning. Många av konferenslokalerna har högt i tak och den senaste tekniken finns i alla lokaler. Privat strand finns och fantastiska möjligheter för middagar/event utomhus.

www.shangri-la.com

Programförslag för Oman

Konferera i Oman

Dag 1

När ni anländer till Muscats flygplats, blir ni väl omhändertagna och ni får hjälp med alla visumformaliteter. Transfer tar er vidare till hotell Shangria-La. Med stänk av rosenvatten och doftande rökelser blir du varmt välkomnad till hotellet.

Beduinlunch på stranden i Oman

Dag 2

Efter frukosten börjar ni dagen med en halvdagskonferens på hotellet som avslutas med lunch. Eftermiddagen går i sightseeingens tecken med egen buss och guide. Utforska den moderna staden och dess kultur. Turen fortsätter genom bostadsområdet Shati Al Qurum, med sina eleganta villor.

Vi åker vidare för ett besök på Bait Al Zubair museum, där ni får Omans historia och kultur berättad i form av Omansk traditionell arkitektur.

Slingrande genom staden kommer vi vidare till marknaden the Mattrah Souk, där ni shoppar, prutar och njuter av Omans traditionella kläder, skor och antikviteter. Innan turen avslutas besöker ni det magnifika palatset Al Alam Palace, som är Hans Majestät Sultan Qaboos Bin Said tjänstebostad.

Middagen serveras på Safari Rooftop Grill House. Restaurangen är uppdelad i tre delar: Safari Pub, Habana Café och Rooftop Grill.

Åk på jeepsafari i Oman

Dag 3

Heldagstur bland berg och dalar. Efter frukosten på hotellet väntar en tur längs kusten med fyrhjulsdriven bil. På turen gör vi fyra besök. Första besöket blir i Wadi Dayqah, Omans största damm. 

Bimah Sinkhole är en kalkstenskrater som bildats av berg och havsvatten. Vi stannar också på Finch strand, en av de vackraste i Oman. Sanden är som potatismjöl och vattnet är kristallklart. Efter er BBQ-lunch, som serveras på stranden, finns det tid att njuta av omgivningarna på egen hand. Wadi Shaab anses vara den vackraste dalen i östra regionen. Med sina vattenfall från kustbergen känns den förtrollad.

Besök en souk i Oman

Dag 4

Efter frukosten på hotellet har ni fri tid att göra det ni själva önskar. Lunchen serveras på Al Tanoor Buffet Restaurant. Låt er frestas av den arabiska matkulturen.

För att avsluta resan på bästa sätt kommer ni äta middagen i ett äkta Omanskt hus. Ni får den unika möjligheten att se hur hemmen ser ut inifrån. Efter middagen får ni skjuts tillbaka till hotellet, för att senare på kvällen åka vidare till flygplatsen.

Prisuppgifter

Kontakta ditt lokala Resiakontor för en kostnadsfri och skräddarsydd offert just för er då priserna varierar beroende på säsong och kapacitet. Allt för att ni skall få en prisvärd och bra upplevelse.

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp