• Konferens på Gotland

  Njut av havet, den historiska miljön och vackra naturen

Gotland – som utrikes fast inrikes

Att komma till Gotland är att komma till en annorlunda värld. En värld som varit en naturlig mötesplats i tusentals år och som är full av spännande historia och vackra omgivningar. På Gotland finns de mesta inom nära räckhåll.

I världsarvsstaden Visby är det gångavstånd till havet, muren, kyrkoruinerna, utsiktsplatser, hotell, möteslokaler, krogar och butiker. Den vackra och levande landsbygden är bara en busstur bort och här öppnar sig oanade möjligheter för alla slags aktiviteter och evenemang. Maten är lokalproducerad och av högsta klass. Dessutom erbjuder Gotland fler soltimmar per år än någon annan plats i Sverige.

Ladda ner pdf här

Fakta

 • Land

  Sverige

 • Huvudstad

  Stockholm

 • Språk

  Svenska

 • Valuta

  SEK

 • Tidsskillnad

  Samma tid

Programförslag för Gotland maj-sep

Sagolika Visby

Dag 1

Upptäck sagolika Visby. Resan påbörjas när ni kliver ombord på färjan i Nynäshamn/Oskarshamn då ni konfererar ombord. Under resan serveras välkomstfika och lunch. Vid ankomst till Visby på eftermiddagen tar ni en kort promenad till hotellet i centrala Visby.

Kvällens äventyr äger rum mitt i världsarvsstaden Visby med sin medeltida ringmur. Där tar ni er runt bland krokiga gränder med hjälp av guider och möter spännande personer på vägen. Ni arbetar lagvis för att lösa gåtor och uppgifter. Oberoende av väder och årstid tar ni er lätt mellan ruiner, torn och andra byggnader. Emellanåt samlas alla på samma plats och lagen tävlar mot varandra. När vinnarna koras firar alla tillsammans högt uppe i en ruin med en hänförande utsikt.

Efter att ha upplevt Visby är det dags för middag innanför stadsmurarna. Få städer är så krogtäta och har så väl ansedda restauranger som Visby. Dessutom finns många unika middagslokaler för slutna sällskap. Denna kväll får ni chansen att avnjuta ett medeltida gästabud i en gammal källare med stearinljus som enda belysning.

Cykla på Gotland

Dag 2

Dag två väntar konferens och kulinarisk cykelsafari. Efter frukostbuffén på hotellet inleds dagen med ett cirka tre timmar långt konferenspass med paus för fika. Strax innan lunch hämtar en buss er på hotellet för en kort transfer. Den kulinariska cykelturen startar i vackra Ljugarn på den gotländska östkusten. Här får ni cyklar och annan nödvändig utrustning. I samlad trupp cyklar ni en total sträcka på cirka 15 kilometer i lugnt tempo i omväxlande och hänförande omgivningar. För att förhöja cykelturen ytterligare görs kulinariska stopp längs vägen för att avnjuta smakprov på gotländska mattraditioner såsom nyskördade primörer, lammkött och saffranspannkaka.

Under dagen besöker ni även några äkta gutar, exempelvis mannen som brygger sin egen ”dricke”, hemma på sin gård, lammbonden med sina 200 lamm och andra gotländska profiler som förgyller turen med sina sagor och sägner, sång och musik. Cyklingen avslutas med en välsmakande fika bland raukarna i Folhammar innan bussen går tillbaka till Visby.

När kvällen kommer promenerar ni till en strandnära restaurang eller någon mysig krog inne bland gränderna och avnjuter en trerätters middag innan det blir dags att upptäcka Visbys nattliv. Vill ni istället ha en lite annorlunda middag finns möjligheten att mot tillägg ordna ett grillparty på stranden eller varför inte laga middag hemma hos en ”vanlig” gotlänning?

På Gotland har du alltid nära till vattnet

Dag 3

Ni startar dagen med frukost på hotellet. Denna dag är ingenting inkluderat i programmet. Men på Gotland är allting nära, så varför inte utnyttja den sista dagen till att ta en tur i staden, eller cykla längs havet till Högklint med dess fantastiska utsikt. Inom räckhåll finns även möjligheter till ridning, havsfiske, drejning och glasblåsning. Alternativt står kanske även denna dag ett par timmars konferens på schemat innan bussen hämtar er. Med sinnet fullt av nya intryck är det dags för att flyga tillbaka till fastlandet.

Prisuppgifter

Kontakta ditt lokala Resiakontor för en kostnadsfri och skräddarsydd offert just för er. Allt för att ni skall få en bra upplevelse.

På Gotland finns det många aktiviteter att välja bland

Tips på tilläggsaktiviteter

Golfa med ett pro
Vi kan erbjuda en udda och rolig golfrunda. Visby GK:s egna pro följer er under ett par hål och ger er tips och råd. Om det finns folk som aldrig har spelat golf så kan vi ordna med tränare och prova på golf vid driving rangen.

Ta reda på vem som är företagets racingkung!
Gokart är lika kul som det är enkelt. Alla kan köra oavsett tidigare erfarenhet. Denna aktivitet äger rum strax utanför Visby och det finns möjlighet att abonnera banan exklusivt för er.

Vi erbjuder även kombinationen Gokart - RC-Kamp. Då får ni ratta både RC-bilar och båtar samt Gokart. I anslutning till banan ligger Visbys Bil- och nostalgimuseum, och ett besök efter aktivitetens slut kan varmt rekommenderas. Banan är belägen cirka sex kilometer från Visby.

Ett besök i Lummelundagrottan
Grottan med de fascinerande stenformationerna är Gotlands kanske mest kända besöksmål. Att få stiga ner i den underjordiska världen är en upplevelse i sig. Vill man ytterligare förgylla besöket kan vi ordna med en drink i bergakungens sal. Utflykten går även bra att kombinera med besök på bland annat Krusmyntagården, en vacker örtträdgård belägen invid havet.

Plats: Lummelunda cirka tio kilometer norr om Visby
Tid: cirka två timmar

Guidning på en kaffepaus
Varför inte göra kaffepausen till en upplevelse? Vi kan erbjuda en guidning av staden, med minitåg, som ni hinner på en fikapaus under mötet. Under turen får ni höra Tina-Marie Qwiberg berätta om Visby då och nu. Ni får en rundtur kring hela staden och är tillbaka i tid till nästa mötespass. Turen kan även erbjudas på engelska, tyska och finska.

Plats: Visby
Tid: cirka 30 min

Skulptera i is
Att skulptera i is är en magisk upplevelse och ett populärt inslag vid företagskonferenser, julbord och afterwork. 
Evenemanget erbjuds året om och kan ta plats såväl utom- som inomhus, i en ruin eller vid ert kontor. Skulpturäventyret kan utformas som en tävling eller för att skapa gruppdynamik.

Plats: Hela Gotland
Tid: 1.5 - 2.5 timmar

Grottäventyret
Ta båten in i Lummelundagrottans mörka gångar. Upplev delar av grottan som inte visas under den vanliga turen - ett spännande äventyr utöver det vanliga.

Åk båt, kryp i trånga gångar och vada i vatten. Upplev den totala tystnaden och det totala mörkret 500 meter in i grottan. Ett av Gotlands häftigaste äventyr. Detta är helt klart något man absolut bör prova på om man har det minsta upptäckarblod i sig.  Självklart utrustas ni inför äventyret.

Plats: Lummelunda cirka tio kilometer norr om Visby
Tid: Fyra timmar inklusive transfer

Robisonliknande tävlingar i Gotländsk miljö
Robinsonliknande teamtävlingar som kan äga rum på en strand, vid eller kalkbrott eller någon annan naturskön miljö. Vi lovar dock att ingen tvingas lämna ön i förtid. Teknik, praktiskt handlag, intellektuella övningar, uthållighet och smidighet sätts på prov. Grenarna är bland annat Bungyrun, Jätteslangbella och IQ-pussel i jätteformat. Detta är en aktivitet som stärker lagandan och lär er att samarbeta under tidspress. Varje lag skall under tävlingens gång samla ihop material till en ”flotte”. I slutändan gäller det att ha alla delar på plats. Laget som först byggt ihop en komplett flotte går segrande ur kampen.

Plats: Flera alternativ finns på strandarenor runt om Gotland.
Tid: 2,5 timmar

Magiska Gotland
Vår populära uppdragsaktivitet passar grupper som vill se lite mer av ön. Våra aktivitetsledare möter er i hotellets lobby och ger er förutsättningarna för arrangemanget. Utrusta de med expeditionsmaterial, kamera och kaffekorg ger ni er iväg ut i staden och på landsbygden. Uppgifterna som skall lösas kräver samarbete och kreativitet. Svaren finns i kyrkor, kohagar, grottor och andra utvalda miljöer. Dessutom skall ni besöka tävlingsstationer där ni kan skaffa er mer poäng till laget.Längs vägen avnjuter ni medhavda förfriskningar, eller så ordnar vi med lunch eller fika på ett naturskönt ställe. Arrangemanget erbjuds i två varianter, med cyklar eller minibussar.

Plats: Hela Gotland
Tid: 2,5 - 5 timmar

Mountainbike adventure
Gotland har i decennier varit en favoritö för cyklister. Här finns fantastisk natur och varierande stränder med sand, sten, klintar och raukar. Du kan ta dig fram på skogsvägar och stigar, banvallar och hällmark. Med våra cykelguider hittar du fram till den vackraste utsikten, de mysigaste skogsgläntorna och den roligaste cyklingen. Längs vägen bjuds det på både anekdoter, fika och fantastisk utsikt!

Plats: Start och mål i Visby.
Tid: 2,5 timmar

I och runt Visby- på cykel
Cykling i grupp med tävlingsledare och uppgifter att lösa – i och runt Visby. Trevligt sätt att starta dagen innan gruppen lunchar tillsammans och upptäcker Visby innan hemfärd. Cyklingen tar ungefär en timme, pris cirka 375 kr/person.
Högklint på cykel
Cykeltur till vackra utsiktsplatsen Högklint med guide, med lunch och kaffe.
 

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp