• Konferens på Gotland

  Njut av historisk miljö och vacker natur

Gotland – ladda upp batterierna på möjligheternas ö

Att komma till Gotland är att komma till en annorlunda värld. En värld som varit en naturlig mötesplats i tusentals år och som är full av spännande historia och vackra omgivningar.

I världsarvsstaden Visby är det gångavstånd till havet, muren, kyrkoruinerna, utsiktsplatser, hotell, möteslokaler, krogar och butiker. Den vackra och levande landsbygden är bara en busstur bort och här öppnar sig oanade möjligheter för alla slags aktiviteter och evenemang. Maten är lokalproducerad och av högsta klass, och dessutom erbjuder Gotland fler soltimmar per år än någon annan plats i Sverige!

Ladda ner pdf här

Fakta

 • Land

  Sverige

 • Huvudstad

  Stockholm

 • Språk

  Svenska

 • Valuta

  SEK

 • Tidsskillnad

  Samma tid

Programförslag för Gotland okt-april

Besök Gotland året runt

Dag 1

Upptäck sagolika Visby. Resan påbörjas när ni kliver ombord på färjan i Nynäshamn/Oskarshamn då ni konfererar ombord. Under resan serveras välkomstfika och lunch. Vid ankomst till Visby på eftermiddagen tar ni en kort promenad till hotellet i centrala Visby.

Kvällens äventyr äger rum mitt i världsarvsstaden Visby med sin medeltida ringmur. Där tar ni er runt bland krokiga gränder med hjälp av guider och möter spännande personer på vägen. Ni arbetar lagvis för att lösa gåtor och uppgifter. Oberoende av väder och årstid tar ni er lätt mellan ruiner, torn och andra byggnader. Emellanåt samlas alla på samma plats och lagen tävlar mot varandra. När vinnarna koras firar alla tillsammans högt uppe i en ruin med en hänförande utsikt.

Efter att ha upplevt Visby är det dags för middag innanför stadsmurarna. Få städer är så krogtäta och har så väl ansedda restauranger som Visby. Dessutom finns många unika middagslokaler för slutna sällskap. Denna kväll får ni chansen att avnjuta ett medeltida gästabud i en gammal källare med stearinljus som enda belysning.

Middag i mysig miljö

Dag 2

Efter frukostbuffén på hotellet inleds dagen med ett konferenspass med paus för fika. En stund innan lunch avgår er buss mot Fårö för en riktig Gotländsk heldag. Fårö är en magisk ö med sin karghet, märkliga raukar och daggtäckta lammhus. Naturen skiftar från sanddyner och enbuskskogar till steniga stränder och hedmark med betande får. I denna miljö skapade Ingmar Bergman sina mästerverk.
Ert första stopp på Fårö är anrika Stora Gåsemora Gård där det bjuds på lunch innan det är dags att stifta bekantskap med Kerstin Kalström. Hon hade en personlig relation till Ingmar Bergman och är er perfekta guide på ett ”Bergmansafari special”. Därefter fortsätter turen längs den oslagbart vackra Fårökusten och ni njuter av det säregna landskapet. Eftermiddagen avslutas med fika på Kuten, en krog som inte liknar något ni tidigare sett.

Det är korta avstånd på Fårö så det går snabbt att ta sig tillbaka till härliga Gåsemora. Där påbörjas kvällens aktiviteter med en uppvisning i gutniska lekar, med grenar som stangstörtning, spark bläistre och rövkrok – och alla är välkomna att testa dessa urgamla lekar. När ni fått en introduktion får ni tävla lagvis mot varandra i en varpaturnering med gotländska regler. Har ni tur får ni smaka på Gotlandsdricke, det inhemska ölet som bryggs på gårdar runtom på ön.

När kvällsmörket faller sätter ni er till bords i långhuset från 1700-talet och njuter av en trerätters middag med gotländska smaker efter säsong, exempelvis lamm, rotfrukter och tryffel.

Gotlandsbagge

Dag 3

Ni vaknar upp och avnjuter frukost och kanske en stärkande promenad i det vackra landskapet innan ni återvänder mot Visby. Denna dag är ingenting inkluderat i programmet. På Gotland är allting nära så varför inte utnyttja den sista dagen till att ta en tur i staden, eller cykla längs havet till Högklint med dess fantastiska utsikt. Inom räckhåll finns även möjligheter till ridning, havsfiske, drejning och glasblåsning. Alternativt finns möjligheten till ett par timmars konferens innan bussen hämtar er. Med sinnet fullt av nya intryck är det dags för att flyga tillbaka till fastlandet.

Prisuppgifter

Kontakta ditt lokala Resiakontor för en kostnadsfri och skräddarsydd offert just för er. Allt för att ni skall få en bra upplevelse.

Tips på tilläggsaktiviteter

Ruinjakten - fyra ruiner, fyra shower, ett tidsenligt tävlingsuppdrag i Visby
I detta lagbaserade uppdrag gäller det att passa tiden. Förutom att hitta svar på Visby-frågor och klurigheter måste de olika lagen vara på rätt plats vid exakt rätt tid. I olika ruiner sker olika framföranden och utmaningar. Det gäller för lagen att få ledtråden som de olika "showerna" ger vid vissa klockslag. Till sin hjälp har lagen kartor och ledtrådar i sina svarshäften. Observera att det inte handlar om något extremt stressigt utan det finns gott om tid att ta sig runt i Visby.

Ett kul och annorlunda sätt att uppleva Visby och samtidigt bygga ”vi-känslan” i gruppen. Tävlingsmomentet blandas med underhållning och utmaningar i fantastiska miljöer du normalt inte hamnar i. Aktiviteten passar mycket bra för stora grupper.

Pepparkaksbygge - kreativt med deg
Att bygga ett pepparkakshus är kanske inte så svårt, men att göra det utifrån ett tema blir genast mer av en utmaning. Med hjälp av rekvisita, verktyg, härlig fantasi och kreativitet försöker vi skapa verk som knäcker även den bästa konditorn.

Indelade i lag kan ni också tävla mot varandra. En enväldig domare bedömer då lagens byggen utifrån det kreativa skapandet med glädjen och humor som viktiga inslag. Ett vinnande lag koras och belönas med ära och berömmelse plus ett litet pris som minne. 

Texas Hold´em poker - spännande sätt att umgås
Texas Hold'em är idag den populäraste och mest kända formen av poker, mycket tack vare många pokerprogram på TV. Vi erbjuder Texas Hold’em Poker som en rolig underhållning och aktivitet för grupper.

Kunniga ledare kommer vid våra pokerbord att förklara spelets regler och köra provomgångar så att alla kan delta när turneringen väl börjar. Självklart kommer man inte att satsa pengar, utan en eller flera vinnare koras och belönas med ära och berömmelse plus ett pris som minne.

Schlagerkväll - en stjärna föds
En schlagerkväll som innehåller allt från att skriva egna texter till kända schlagerhits, komponera ett scenframträdande, sjunga, dansa om ni så vill, och sist men inte minst, rösta fram en vinnare. Ni delas in i lag och efter inledande övningar är det senare på kvällen dags för schlagerfestival. Lagen intar scenen i lottad ordning och framför sina minnesvärda nummer. Här ges chansen att fånga och trollbinda publiken i en sprakande framställning. En person ur varje lag sitter med i den beryktade juryn som vid kvällens slut skall utse en vinnare.

Ölprovning  på Gotlands Bryggeri
Följer man doften av drav kommer man slutligen fram till Gotlands Bryggeri. På S:t Hansgatan i hjärtat av Visby puttrar det i kopparpannorna och här flödar både det goda ölet och kreativiteten. Här bryggs i bryggmästare Johan Spendrups regi kända kvalitetsöl som Wisby Klosteröl, Wisby Weisse och Wisby Pils - öl som lockat en trogen skara beundrare genom åren och som vinner utmärkelser både på hemmaplan och på fastlandet. I detta härliga bryggeri får ni en spännande rundvandring följt av en välsmakande ölprovning. Minst en timme, från 180 kr/person.

 

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp