• Konferens på Icehotel

  En exklusiv upplevelse i vinterns tecken

Icehotel - från Istid till nutid

ICEHOTEL® - världens första och största hotell byggt av snö och is.

Hotellet ligger i det lilla samhället Jukkasjärvi högst upp i norra Sverige. Hit kommer konstnärer från hela världen för att skapa konst i is. En konferens på ICEHOTEL® är helt klart en unik upplevelse. Att få uppleva det vackra norrskenet och alla aktiviteter som erbjuds ger er många fina minnen från er konferens.

Ladda ner pdf här

Fakta

 • Land

  Sverige

 • Huvudstad

  Stockholm

 • Språk

  Svenska

 • Valuta

  SEK

 • Tidsskillnad

  Samma tid

Konferens på ICEHOTEL

ICEHOTEL

När på året är det egentligen bäst att besöka ICEHOTEL? Det beror faktiskt på vad du vill uppleva. ICEHOTEL skiftar skepnad från snö och is till en fritt flytande älv - och tillbaka - under ett år. Varje säsong har något unikt att erbjuda. ICEHOTEL är aldrig stilla.

Att bo på ICEHOTEL är en upplevelse olik allt annat. I enkla, men rymliga snörum sover ni gott i en varm sovsäck på en säng byggd av snö och isSom liggunderlag har ni ett välisolerade renskinn. Snörum finns för 2-8 personer. Ni finner er omgivna av konstverk gjorda helt av snö och is, skapade av konstnärer från hela världen. På morgonen väcker vi er med en kopp varm lingonsaft.

På ICEHOTEL blir det aldrig kallare än 5-8 grader, oavsett om utomhustemperaturen ibland går så långt ner som -30. Mellan klockan 10 och 18 är ICEHOTEL öppet för allmänheten, därefter hålls det endast öppet för hotellets gäster.

www.icehotel.com

Programförslag för ICEHOTEL

Vackra ICEHOTEL

Dag 1

Ni landar på Kiruna flygplats vid lunchtid. På flygplatsen möts ni av en lokal värd från ICEHOTEL® som hälsar er välkomna till den lilla gruvstaden Kiruna, 200 km norr om Polcirkeln. Efter en femton-minuters transfer når ni Jukkasjärvi och ICEHOTEL®. Byn har länge varit samlings- och marknadsplats för samer och jägare i området. Själva namnet Jukkasjärvi betyder just ”mötesplats”.

Eftermiddagen inleds med lunchbuffé som står uppdukad för er i ICEHOTEL® restaurant. Därefter blir det konferens med eftermiddagsfika. Efter konferensen utrustas ni med skoteroverall, mössa, vantar och skoterkängor och efter en kort promenad checkar ni in på ICEHOTEL®, världens största igloo. Tänk er ett hotell som varje år får en ny arkitektur, nya sviter, ny lobby, ja överhuvudtaget allt är nytt. Hotellet ligger beläget på stranden vid Torne älv i den gamla kulturbygden Jukkasjärvi. Av 2.000 ton kristallklar is från isodlingen Torne älv och 30.000 ton snö från den givmilda naturen byggs ett ICEHOTEL® med plats för över 100 nattgäster. Ingen issvit är den andra lik. ICEHOTEL® rymmer bland annat en iskyrka, ishotell och sist men inte minst den världsberömda isbaren ”ABSOLUT ICEBAR”.

Klockan 18.00 får ni en guidad rundvandring i ICEHOTEL® som avslutas i Absolut Icebar. Efter det serveras en ismeny på ICEHOTEL® Restaurant som bygger de flesta av sina måltider och menyer på den omgivande naturens egna resurser som ren, älg, röding, sik och självklart lingon och hjortron. För er som vill fortsätta kvällen efter middagen kommer Restaurant Puben och ABSOLUT ICEBAR vara öppen till 01.00.

Efter en dag fylld av äventyr kommer natten allt närmare. Utomhus sjunker temperaturen och när ni går in i ICEHOTEL slår den varma luften emot er. Här inne blir det aldrig kallare än -5C till -8C, oavsett hur kallt det är ute.
Nu börjar det bli dags att krypa till kojs. Klä er i varmt underställ, ta på mössan och glid ner i den sköna sovsäcken.
 

Sov i en säng av is

Dag 2

Klockan halv sju på morgonen väcks ni med en kopp varm lingondricka på sängkanten och tar därefter er med på en kort promenad till ICEHOTEL® bastuavdelning. Morgonsauna väntar och efter avslutat bastubad kan ni avnjuta den framdukade frukostbuffén.

Vid halv nio är det dags för en kort instruktion i den ädla konsten att köra skoter. Två personer turas om att köra varje skoter. Nu är det dags att utforska vildmarken som omger Kiruna. Naturen är täckt med metertjock vit snö och utsikten är fantastisk. Lunchen avnjuts ute i vildmarken och när tiden känns rätt startar ni era motorer igen och kör tillbaka till ICEHOTEL®.

När ni kommer tillbaka till ICEHOTEL® vid halv tolv får ni tid att på egen hand spendera lite tid i ICEHOTEL® Shop innan ni lämnar det arktiska utrymmet. Strax efter halv ett går busstransfern till Kiruna flygplats och klockan 13.55 avgår planet mot Stockholm/Arlanda.
 

Prisuppgifter

Från 9.290:-/person exklusive moms

I priset ingår:
Priset är baserat på en grupp av minimum tio personer och inkluderar: flyg från Stockholm till Kiruna tur och retur, logi i delat snörum. Måltider och aktiviteteter enligt program ovan. Frukostbuffé, morgonbastu samt handdukar ingår.

Denna prisindikation kan variera beroende på kapacitetstillgång och säsong. Begär gärna en kostnadsfri offert.

 

Lär känna samerna

Tips på tilläggsaktiviteter

SOMMAR

Forsränning
En forsränningstur på Torne Älv med TRAC är en fartfylld upplevelse och en klassiker för den äventyrslystne. Här finns kända älvsträckor med forsränningsanor från 1970-talet då Jukkasjärvi och ICEHOTELs grundare Yngve Bergqvist blev först i Europa med att erbjuda guidade forsränningsturer.

Forsfärder i träbåtar längs Torneälven har pågått sedan 400 år tillbaka. Då var det ett nödvändigt medel för att få varor levererade från söder till norr. Med moderna gummibåtar och utrustning låter våra forsränningskaptener er uppleva Pauranki - de gamla forskarlarnas skräck och en sträcka av Torneälven som idag är en av höjdpunkterna av forsränningsturen. Denna tur passar alla som uppskattar vattenlek. Låt adrenalinet kittla i bröstkorgen, upplev den storslagna naturen, forsarna och deras historia.

Turerna genomförs med högt säkerhetstänk och kvalificerade forsränningskaptener med lång erfarenhet som Torneälvspaddlare och utbildning enligt Sjöfartsverkets norm för forsfärder och första hjälpen.

I turen ingår forsränningsguide, utrustning, transport och fika under bilresan tillbaka till TRAC.  

XC-cykel över taigan
Med cross country-cyklar tar ni er fram genom skog och mark i Jukkasjärvis omnejd. Längs skogsvägar och stigar njuter ni av den näst intill orörda vildmarken i den lappländska taigan och med lite tur möter ni skogens konung älgen, renar, lavskrikor och andra vilda djur.

Denna tur passar alla med upptäckarsinnet kvar – TRAC kan erbjuda klassiska cross country-cyklar eller cyklar med elmotorer för lite draghjälp i backar och kuperad terräng, beroende på hur mycket fysisk utmaning man vill ha ut av turen. När ni kommer tillbaka till TRAC väntar en varm bastu som belöning. Om ni har mer upptäckarlust kvar när den guidade turen avslutas så kan man hyra cross country-cykeln resten av dagen.

I turen ingår guide, utrustning och bastu.

Isskulptering
Att skulptera i is är ett måste när ni besöker ICEHOTEL. Materialet, den kristallklara Torneälvsisen, finns det gott om i Jukkasjärvi - även sommar­tid. Känn kreativiteten flöda tillsammans med vänner och kollegor när ni skapar tillsammans. Åldersgräns 12 år.

Tid: 14.00, cirka 1-2 timmar.

Stand up paddle på Torne älv
Med rötter i 1960-talets Hawaii är detta en av de hetaste trenderna i surf- och äventyrsvärlden just nu. På en bred surfbräda och med hjälp av paddel tar ni er fram på Torneälvens kristallklara vatten i sakta mak. En rofylld upplevelse och en utmaning för bål, överkropp och balanssinne. SUP är känt som en av de enklaste surfteknikerna att lära sig och TRAC har duktiga guider som hjälper er bemästra brädan.

I turen ingår guide, utrustning och bastu. SUP-utrustningen är tillgänglig att hyra under resten av dagen om ni vill fortsätta förfina era kunskaper på egen hand.

Challenge park
Gillar ni höjder och fart? Då är denna aktivitet något för er - Challenge Park utmanar er att ta er på vajrar mellan stolpar, högre och högre mot trädtopparna. Den högsta punkten på denna zip- och linbana sträcker sig 18 meter ovan marken och erbjuder garanterat fart och adrenalinkickar. Challenge Park leds av kvalificerade guider med säkerheten som första prioritet.

I turen ingår guide, utrustning, transport och bastu.


VINTER

Norrsken
Följ med på jakt efter norrskenet och njut av en äkta vinterupplevelse. På norra halvklotet, i den så kallade polarskensovalen, kan norrsken ses nästan varje klar natt. I Sverige ligger polarskensovalen oftast på Kirunas latitud, så chanserna att se norrsken är goda.

Kirunaregionen ligger i norrskensovalen och har de bästa förutsättningarna i världen för att se norrsken eftersom det finns flera olika klimatzoner i regionen som tillsammans med bra väderförhållanden ökar chanserna för att se norrsken.

Ice driving
Att sätta sig bakom ratten på en bil, trampa på gasen och köra över skog och mark eller is och snö, är en riktig pulshöjare. Det är även en lärorik upplevelse, ni övar er i att behärska motorfordon på utmanande terräng. Dessutom kan ni tävla mot varandra - vem av er är den skickligaste föraren?

Bakom ratten i en Mini Cooper Countryman All4 får ni äntligen testa gränserna som du aldrig får göra på vanlig väg. Det är en härlig känsla av full kontroll, när det ni just lärt dig fungerar. Ice Driving är en körupplevelse på is som ger er möjlighet att utvecklas som bilförare.

Ni får en inblick i de säkerhetssystem som moderna bilar är utrustade med. Under överinseende av kunniga instruktörer kör ni bil på isbana. Ni startar med manöverprov som sätter ABS-funktioner och stabiliseringssystem på prov. Därefter leder instruktörerna er på slingan som inbjuder till att testa bilens, systemens och er egen förmåga.

Även större sällskap är välkomna. Kontakta grupp- och konferensavdelningen för ett skräddarsytt programförslag.

Samisk kultur
När ni kommer till Jukkasjärvi kommer ni också till Sápmi, som samerna själva kallar sitt land. Ni kan välja mellan flera samiska kulturella upplevelser på ICEHOTEL, sommar som vinter.

ICEHOTEL samarbetar med Nutti Sámi Sidá som vann Grand Travel Awards pris för ekoturism 2011 som går till den leverantör som bäst levandegjort och utvecklat svensk ekoturism. Sedan tidigare är deras aktiviteter kvalitetssäkrade och certifierade av Naturens Bästa.

Besöker ni ICEHOTEL vintertid, kan ni följa med på korta och långa turer där ni får en en inblick i samernas liv, deras rika kultur och renskötseln.

Snöskoter
Att åka snöskoter är en av de mest populära aktiviteterna på ICEHOTEL, oavsett om ni någonsin sett en snöskoter eller inte. Varje skotertur inleds med en kort introduktion och som standard sitter man alltid två personer på en skoter. Vill någon köra själv, kan ni lägga till det extra när ni bokar. ICEHOTEL Adventure använder Polaris Widetrack IQ FS. Den har tilldelats certifieringen BAT, Best Available Technology, av USA:s miljödepartement. Fyrtaktsmotorns teknologi gör att dessa snöskotrar är de mest miljövänliga och tysta på marknaden.

 

 

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp