• Natursköna Sälen på sommaren

  Konferens, kongress, eller kickoff

Härligt umgänge med matlagning och aktiviteter i storstuga

Säger man Sälen tänker många på skidåkning, Afterski och snöskoter. Helt naturligt då de flesta är här på vintern. Men Sälen är så mycket mer. Våren, sommaren och hösten är fantastiska fjällårstider. Var och en med sina speciella fördelar.


Här väntar ett batteri av roliga och spännande aktiviteter som alla är utformade för att bygga både gemenskap och förtroende, bjuda in till kreativt tänkande och ge utrymme för att reflektera. Välkommen till fjällen och Sälen 365 dagar om året.
 

Ladda ner pdf här

Fakta

 • Land

  Sverige

 • Huvudstad

  Stockholm

 • Språk

  Svenska

 • Valuta

  SEK

 • Tidsskillnad

  Samma tid

Grandgårdstoppen

Grandgårdstoppen är ett område i Sälen med milsvidd utsikt. Här finns några av Sälens största och mest exklusiva stugor. Härifrån är det nära till allt. På Sälfjällstorget som ligger på gångavstånd finns restauranger, butiker, skidliftar, nattklubb, skiduthyrning och dessutom en nybyggd galleria. Gemensamt för alla stugorna på Grandgårdstoppen är den höga standarden. Bastu, stort modernt kök och många sovrum är andra gemensamma nämnare. De flesta av stugorna har två våningar, cirka tio sovrum och 20-25 bäddar Totalt finns det cirka 160 bäddar fördelat på sju stugor som alla ligger nära varandra. För grupper upp till 25 personer går det jättebra att konferera i stugan, är man fler är det cirka 200-300 meters promenad till Torggallerian eller hotell Bügelhof. Där finns nya moderna lokaler med bra utrustning.

www.fjallkonferens.se

Programförslag för Sälen

Konferera i Sälen

Dag 1

Efter en lunch, på någon mysig plats längs vägen, är det dags att öppna dörren till storstugan där ni kommer att vistas den närmaste tiden. Ni kommer snabbt konstatera att detta är en av Sälens största och mest exklusiva stugor. Er guide möter er vid stugan så incheckningen går smidigt och snabbt. Ni får tid att strosa runt i den närmsta omgivningen innan det knackar på dörren.

En föreläsare hälsar på i stugan och det är dags för en inspirerande föreläsning. Vid fint väder kan ni ta sittliften upp på toppen för att sitta i någon mysig dalgång och lyssna. Är det dock lite mörka moln på himlen kan gruppen välja att bli kvar hemma i stugan. Föreläsning på något av följande teman: "Du klarar mer än du tror", "Teamutveckling" eller "Gruppdynamik". Till kaffet i pausen får ni njuta fjällfika gjord på lokala råvaror. Efter den inspirerande föreläsningen kan ni basta eller bada i de vedeldade badtunnorna samt njuta av tilltugg.

Sedan är det dags att tillsammans dela upp gruppen i matlagningsteam och "tävla" likt TV-programmet "Halv åtta hos mig" om evig ära och berömmelse. Här krävs samarbete för att lyckas och under själva matlagningen lär man kanske känna nya sidor hos kollegorna i sitt matlag. Efter att avnjutit en av de fantastiska middagarna med speciellt utvalda viner avslutar ni kvällen när ni känner er mätta och belåtna.
 

Konferens i Sälen

Dag 2

Efter frukostbuffén i stugan är det dags för äventyr. Ett äventyr som idag består av Folkrace & Lerduveskytte. Självklart kan man välja fritt bland alla aktiviteter som finns i fjällvärlden. I detta paket har ni valt lite fart & fläkt för att verkligen få ut maximalt med adrenalin under vistelsen. För under ett folkrace kan ni verkligen låta adrenalinet rusa i kroppen och hornen växa ut i pannan. Detta är en riktigt fartfylld aktivitet som det säkert snackas länge om.

Sedan är det dags att utmana kollegorna i lerduveskytte. För hagelskytte och "klenare" kalibrar är vi på Lindvallens skjutbana och för de riktigt grova skjutjärnen är vi på skjutbanan i Transtrand. Ni väljer själva på vilken nivå ni vill lägga det.

När företagets fartdåre och prickskytt korats vid en prisutdelning är det dags för en välsmakande utelunch i det gröna. Så far ni hemåt för att antingen göra er i ordning och packa ihop eller fortsätta fjälläventyret under några ytterligare dygn.

Prisuppgifter

Kontakta ditt lokala Resiakontor för en kostnadsfri och skräddarsydd offert just för er. Allt för att ni skall få en bra upplevelse.

 

Aktiv konferens i Sälen

Tips på tilläggsaktiviteter

Exklusiv bio i sälen
Högfjällshotellet i Sälen har en alldeles egen liten biosalong som är en utmärkt lokal för information, utbilning och underhållning. Vi kan arrangera både förhandsvisningar och visningar från ordinarie repertoar. Allt efter målgrupp, önskemål och kostnadsramar.


Lammet & Grisen
På populära och välbesökta restaurang Lammet & Grisen i Sälen får du äta så mycket helstekt lammfilé, fläskfilé och oxfilé du vill. Köttet trancheras av kockarna ute i restaurangen när du ser på så att du får exakt den goda bit du vill ha. Som tillbehör dukas det upp tre läckra buffébord.

Baren är rikligt utrustad och Lammet & Grisen har en diger vinlista med inriktning på kvalitetsviner från bland annat Rioja och Bordeaux. Testa något av vinprovarpaketen. Lammet och Grisen har fått mängder av utmärkelser och priser. Bland annat för Årets vinlista och för Årets vinkrog. Restaurangen har också nominerats till Stora turismpriset.

När du äter Fjällkonferens meny ingår alltid en förrätt skapad av Svenska kocklandslaget och en privat guidning i vinkällaren.

Missa inte: Lammet & Grisen vinprovarpaket höjer upplevelsen och blir en snackis under kvällen. För större sällskap finns gigantiska vinflaskor, varav den största innehåller 27 liter.

Partypolarna
Sedan 1993 har Partypolarna gjort sig kända för en energi- och variationsrik genommusikalisk föreställning med fantastisk publikkontakt.

Partypolarna är:
• Fem sångare och läckra stämarrangemang.
• En mycket bred repertoar från AC/DC till ABBA, dragspel och Anastasia.
• En Ted Gärdestad-show med porträttlike Johan från Sikta mot Stjärnorna.
• En a'capella-show i bästa "Real group"-anda.

Vi lovar dig en oemotståndlig rock'n'roll-show på dalmål.

Sagt av tidigare kunder:

Allt från vackra stämmor i en a´capella till "Highway to Hell" levererades mycket proffsigt

Vi på Kinnarps vill alltid ha bästa tänkbara underhållning för våra aktiviteter både nationellt som internationellt. Av den anledningen känns Partypolarna som ett självklart val för oss med sin professionella mix av underhållning


Trubadur och munspelskurs
En trubadur sätter den där speciella stämningen på middagen i Sälen. Men ännu mer stämning blir det när alla får ett munspel och lär sig grunderna för att sedan spela några melodier tillsammans.
Kul grej: munspelen stripas upp med företagets logo och tas hem som ett minne.

Wallmans på Lindvallen
Lindvallens Wärdshus är navet i Lindvallens nöjes- och restaurangliv med ett brett utbud av mat och nöje från tidig lunch till sen kväll. Från den stora lunchbuffén kan hungriga skidåkare och övriga matgäster välja och vraka bland ett flertal olika varmrätter, sallad, sill och hembakat bröd. Stämningen är alltid på topp på Sälenfjällens mesta After-ski. Grymma liveband från måndag till lördag garanterar fullt ös både på och framför scenen.

Wallmans på Lindvallens Wärdshus
Nu har Wallmans intagit Wärdshuset för att förgylla kvällarna i Sälen. Vi garanterar dig en helt ovanlig kväll - fylld med god mat, färgstarka personligheter och en fantastisk show.

Paddla kanot i Sälen
Älvens lugna ström för dig fram över vattnet på ett behagligt sätt. Dessutom får du sköna naturupplevelser. Vill du hellre ha lite mer äventyr och adrenalin så börjar vi längre upp längs älven där strömmen är starkare. Självklart ordnar vi med guider all utrustning som behövs för en bra kanottur i Sälen.

Tips: prova en kvällspaddling, det är helt fantastiskt med stjärnklar himmel. 

Rafting
Adrenalin, blött och fantastiskt roligt.
Tillsammans med erfarna och maximalt säkerhetstänkande guider erbjuds ni en riktig naturupplevelse. Hjälmar och all annan utrustning som behövs ordnar vi. Du och dina kollegor bestämmer svårighetsgrad. Redo för en adrenalinkick? 

 

 

 

 

 

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp