• Konferera i Sveriges vackra fjällvärld

  Konferens, skidåkning och umgänge

Konferens, skidåkning och umgänge i Sälen

Sälen är känt redan från 1521 då Gustav Vasa fann sin räddning här på flykt undan sin danske baneman.

Vasaloppet är bara en av alla saker Sälen har att erbjuda. Större utbud med aktiviteter, mat och boende för alla typer och storlekar av konferenser får man leta efter. 

Ladda ner pdf här

Fakta

 • Land

  Sverige

 • Huvudstad

  Stockholm

 • Språk

  Svenska

 • Valuta

  SEK

 • Tidsskillnad

  Samma tid

Konferens på Sälens Högfjällshotell

Sälens Högfjällshotell

Med Sälens Högfjällshotell som bas för er vistelse i fjällen kommer vi att fylla på med upplevelser, goda skratt, minnen och självklart god mat och annat som finns på önskelistan. Hotellet har fjället som närmsta granne med pister och spår rakt utanför dörren. Mi kan välja att bo i hotellrum eller dela på lägenhet som ligger i anslutning till hotellet. Under samma tak finns konferens, spa, träningsmöjligheter, olika restauranger, skidhyra, sportshop med mera.

http://hogis.se/
 

Programförslag för Sälen

Afterski med kollegorna

Dag 1

Bussar kommer och hämtar upp er på önskad plats. Väl framme på Sälens Högfjällshotell checkar ni in och byter om. Nere i resturangen blir det mingelmiddag och god dryck. Hotellet har olika nöjen att erbjuda efter maten. Slappna av i pianobaren eller släpp loss på dansgolvet.

Konferens med skidåkning

Dag 2

Dagen startar med en härlig frukost innan det är dags att börja med en föreläsning som är anpassad och utvald efter ert önskemål. Efter att ha fått inspiration, tankeställare och goda skratt är det tid för lunch. Till eftermiddagen är det dags att åka Vasaloppet. Aktiviteten börjar med en tur upp med stolliften till starten. Härifrån har ni en underbar utsikt där ni även ser målet, Högfjällshotellet, som ligger cirka sex kilometer bort. Under vägen bjuds det på blåbärssoppa vid Evertsberg, kranskullan väntar vid mål och mer saker som hör vasaloppet till. När loppet är genomfört är det dags för en välförtjänt afterski. Kvällen bjuder på stor galamiddag med prisutdelning.

Skoterfärd - även för stora konferensgrupper

Dag 3

Efter frukost är det skidåkning i olika former som gäller. Skidinstruktörer för utförsåkning, längd och snowboard står beredda att ge sig ut och ge er tips på hur ni kan förbättra er och få mer ut av er åkning. Runt 16- snåret kommer en karavan med skoterslädar och hämtar upp er för skoterfärd upp till en fjällstuga. Här väntas puttrande fonduegrytor och klassik afterski - bara för er. Allt som hör fjällen till gör denna kväll till en minnesvärld upplevelse. När grytorna svalnat kommer underhållningen tillbaka innan det är dags att åka över fjället tillbaka mot civilisationen. 

Konferens och uteliv

Dag 4

Efter frukost är det dags att packa ihop och hoppa på bussen. Ni får med en påse fylld med något att läsa och något att tugga på. Film eller bilder från helgen kommer att rulla på bussarnas skärmar under hemresan.

Prisuppgifter

Från 4.995:– /person

I priset ingår:
Priset är baserat på 80 personer under perioden december-april och inkluderar tre nätters logi under veckoperioden söndag-torsdag. Priset inkluderar även linne och städning samt alla måltider och aktiviteter enligt programspecifikation ovan. Värd finns tillhands i Sälen. Resan till och från Sälen tillkommer. Priset är exklusive moms.

Denna prisindikation kan variera beroende på kapacitetstillgång och säsong. Begär gärna en kostnadsfri offert.

Vi kompletterar gärna detta konferenspaket med transportlösningar till Sälen.
 

Vinterrally i Sälen

Tips på tilläggsaktiviteter

Vinterrally
Är ni ute efter en riktigt rolig och fartfylld aktivitet ska ni testa att köra rallybil på en plogad isbana. Ni får instruktioner och nyttiga körtips som får er att bli bättre och snabbare bilförare. Bilarna ni kör har massor av hästkrafter, rallystol och sexpunktsbälte. All nödvändig utrustning ingår och det serveras varm dryck vid den sprakande brasan.

Miniexpedition med Ola Skinnarmo
Ni blir skjutsade i skoterslädar upp på fjället. Väl framme bjuder Ola Skinnarmo på en riktig fjällfika vid den värmande brasan och berättar om sina äventyr. Ola belyser även hur han planerar och tänker för att lyckas utmana sig själv och flytta fram de mentala gränser. Turen fortsätter med gemensam skidtur tillbaka till civilisationen. Under skidåkningen bjuder Ola på tips och trix som får er skidåkning att stämma ännu bättre. Längden på skidturen anpassas efter gruppen så att alla kan vara med.

Cantaquiz
Cantaquiz är en skön och spännande en blandning av Så ska det låta, Karaoke och Allsång på Skansen. I tävlingsmomentet finns också frågor, poäng och tidur för att höja spänningen och tävlingsandan mellan lagen. Det lag som fått flest poäng vid spelets slut vinner duellen. Cantaquiz fungerar bra för stora grupper. I Cantaquiz skapas allsång, inga mikrofoner används utan alla sjunger tillsammans i en enda stor allsång.

Manchestermorgon
Hyr en egen backe bara för er. Upplev manchestern eller nysnön när den är som bäst. Ni får tillträde till backen innan den öppnar. Ta liften upp medan era vänner fortfarande sover och njut av känslan av att vara först i backen.

Skidskytte
Prova på riktigt skidskytte i Sälen med professionella vapen (även laservapen finns som alternativ) och riktiga fältmål. Lagen delas in i team som tillsammans tävlar mot de andra teamen i en duell. Arenan är uppbyggd på ett publikvänligt sätt så att du och dina kollegor hela tiden kan följa med i racen. Missar du för mycket så är det den klassiska straffrundan som gäller. Allt kommenteras av dagens speaker som kryddar tävlingen.

Skotertur
Det här är en mycket populär aktivitet. En fartfylld och spännande skotertur på fjället tycker alla är kul. Skoterturen går att kombinera med exemplevis fjällfika, mat och brasa i en fjällstuga eller andra aktiviteter som till exempel hundspann eller icekarting. I Sälen hittar du skoterturer från 1,5 timme upp till heldagsturer. Vill ni åka längre så ordnar vi med övernattning och mat på vägen.

Bra att veta: Vi kan arrangera skoterturer med upp till 200 deltagare samtidigt. I Sälen finns det skotrar för stora konferenser upp 200 personer.

Skidtävling
Tävla med chefer och medarbetare i en enkel slalombana. Välj mellan differens-slalom (få så liten differens som möjligt mellan två åk) eller vanlig tävling på tid. Resultatlistan kan ni ta med hem och sätta upp på anslagstavlan.
 

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp