• Konferens i Såstaholm

  Vackert belägen herrgård i naturskön lantmiljö

Gammal skådespelarhemvist i lantlig miljö

Såstaholm, en gång i tiden Höstsol och hemvist för pensionerade skådespelare, är en vackert belägen herrgård i lantlig miljö. Gästerna erbjuds en inspirerande konferens och en fantastisk mat- och vinupplevelse. Här känner ni er som stjärnor och sover gott i vackra teaterinspirerade rum.


Såstaholm blev utsedda av Svenska Möten till årets mötesplats 2009, där inte mindre än 2000 kunder varit med och röstat. Att sedan över 90 % av gästerna kommer tillbaka, om och om igen, är det bästa betyget man kan få.

Ladda ner pdf här

Fakta

 • Land

  Sverige

 • Huvudstad

  Stockholm

 • Språk

  Svenska

 • Valuta

  SEK

 • Tidsskillnad

  Samma tid

Såstaholm hotellrum

Såstaholm Hotell & Konferens

De livfulla och färgglada anorna förvaltas med stolthet genom att låta kopplingen till scenkonst gå som en röd tråd i allt som görs. Men till skillnaden mot förr är det nu ni som har huvudrollerna. Såstaholm har 93 hotellrum som ligger belägna i herrgården och i fyra flygelbyggnader. Rummen är inredda i Art Deco-stil och varje rum är uppkallat efter en stjärna som en gång bott här. Samtliga rum har WC, dusch eller badkar, TV, telefon, trådlöst Internet, strykjärn med strykbräda och hårtork.

www.sastaholm.se

Programförslag för Såstaholm

Såstaholm Hotell & Konferens

Dag 1

• Välkomstkaffe med sandwich

• Lunchbuffé bestående av en flera olika sallader, en kött- och en fiskrätt, soppa, paj, hembakat bröd, fruktfat, ostbricka samt kaffe med chokladbit

• Eftermiddagskaffe med goda bakverk från eget konditori och en uppiggande vitaminkick i form av en shot samt hembakade småkakor

• En fantastisk trerättersmiddag samt kaffe och chokladbit. Vinpaket med utvalda viner till kvällens meny finns som tillval
 

Såstaholm restaurang

Dag 2

• Kravmärkt frukostbuffé

• Kaffe med hembakade bullar

• Lunchbuffé bestående av en flera olika sallader, en kött- och en fiskrätt, soppa, paj, hembakat bröd, fruktfat, ostbricka samt kaffe med chokladbit

• Eftermiddagskaffe med goda bakverk från eget konditori och en uppiggande vitaminshot samt hembakade småkakor
 

Prisuppgifter

Del i dubbelrum från 3234:– /person

Enkelrum från 3694:–/person

I priset ingår:
Priserna är baserade på en grupp bestående av minst 20 personer och inkluderar en natts logi med frukost samt konferenslokal och måltider två dagar enligt specifikation ovan. Priserna är exklusive moms.

Det går utmärkt att komplette detta konferenspaket med transportlösningar.

Denna prisindikation kan variera beroende på kapacitetstillgång och säsong. Begär gärna en kostnadsfri offert.

Såstaholm Stjärnloge

Tips på tilläggsaktivteter

På sommaren kan ni samlas på Kärleksudden för vattenaktiviteter eller lerduveskytte. I herrgårdens närhet finns också ett antal golfbanor. Cyklar och båtar finns att låna. Såstaholm har en mängd olika aktiviteter där historiken fått ett stort inflytande. Man samarbetar med ett stort antal musiker, artister, skådespelare och regissörer. Här erbjuds allt från interaktiva teateraktiviteter som teatersport till shower. Här finns även kostymer från Stockholms Stadsteater, fritt för gästerna att låna för mer eller mindre galna upptåg i partylokalen Backstage. Dryckesprovning och eget teamäventyr är andra exempel på vad som står att finna på aktivitetsmenyn.


Lerduveskytte
Ni börjar med en genomgång gällande säkerhet och skjutteknik. Varje deltagare får möjlighet att skjuta några övningsskott innan det blir tävlingsdags. Om ni önskar tas en picknickkorg med ner till Romantiska udden så ni kan ta en kaffetår under tävlingen. Självklart används enabrt stålhagel för miljön och djurlivets skull.
Tid: 1-2 timmar, genomförs när det är ljust/på dagen
Plats: Utomhus
Antal: Enligt överenskommelse

Denna aktivitet utförs i samarbete med Aktivitetsmakaren.


Ostprovning
En provning som inspirerar och förvånar. Gruppen provar både hårda och mjuka ostar, get- kitt- och mögelostar. Det blir även en resa genom ostens historia och så får ni lära er allt ni behöver veta om lagring, tillverkning och vad som passar till vilken ost.
Tid: 1-1,5 timme
Kan kombineras med vinprovning.
Denna aktivitet utförs i samarbete med Vin & Finess.


Gör dina egna praliner
Under ledning av en chokladkonditor får ni lära er att tillverka egna praliner. Ni får även lära er mer om choklad och hur den kan användas på olika sätt. Om ni inte tjuväter för många chokladbitar får ni ta med er era egentillverkade chokladpraliner hem till familj och vänner. Om så önskas kan ett tävlingsmoment läggas till i aktiviteten och komplettera med teamövningar och annat skoj. Den här aktiviteten passar perfekt innan middagen eller som en paus under konferensen.
Tid: 1-1,5 timme
Plats: Inomhus
Antal: 1-120 personer
Denna aktivitet utförs i samarbete med Satellit Aktivitetspartner.


I Da Vinci kodens spår
Ta en paus efter konferensen och stärk sammanhållningen i gruppen. Ni delas upp i lag och löser kluriga uppgifter på varje station. Förslagsvis avslutar ni aktiviteten med kaffe eller fördrink till prisutdelningen. Er expertis inom symboler, numeriska samband och problemlösning kommer att komma väl till pass. Ni delas in i utredningsteam och ska tillsammans lösa de utmaningar som ni kommer att möta under detektivarbetet. Det här är en spännande och klurig aktivitet där alla deltagare måste samarbeta inom laget. Utredningsledare och polis finns på plats runt mordplatsen för att hjälpa er. Ni som har läst Dan Browns roman kommer att känna igen både namn och begrepp som är autentiska med dem från boken.
Tid: 1,5 timme
Antal: från 20 personer
Denna aktivitet utförs i samarbete med Satellit Aktivitetspartner.


Musikfrågesport, så ska det låta
Få upp stämningen och utmana er själva i en musikfrågesport till kaffet. I den roliga lagtävlingen får alla visa sina musikkunskaper, oavsett sångförmåga. Ni tas med på en musikresa från 60-tal till 2000-tal. Kluriga musikfrågor och flera olika musikmoment varvas med nostalgi och spex. Ljudliga skratt och glada toner utlovas.
Tid: 1,5 timme
Plats: Inomhus
Antal: från 20 personer
Denna aktivitet utförs i samarbete med Satellit Aktivitetspartner.


Lakrits- och chokladprovning
Prova lakrits och choklad, två av livets goda ting. Provningen delas in i två delar. Först provar ni havssalt ihop med mjölkchoklad, som är smaksatt med lakrits, samt provar praliner. Efter det provar och doftar ni på mald och hel lakritsrot. Det kommer även vara med salta fiskar och mycket annat som ni känner igen ute i godishyllorna. Vi provar två sorters mjölkchoklad, en mörk choklad, fyra olika sorters hård lakrits, två mjuklakrits och två praliner.
Tid: 1-1,5 timme
Denna aktivitet utförs i samarbete med Vin & Finess.


Skrattyoga
Ett gott skratt förlänger livet sägs det och det ligger mycket sanning i det. Skratt får oss att må bra både fysiskt, psykiskt och socialt. Vi blandar skratt med lättare yoga & andningsövningar för att skapa avspänning samt ladda batterierna för att därefter fortsätta dagen med massor av ny energi.
Skratt gör att vi tar oss själva mindre högtidligt, det får fram vår kreativitet och gör att vi gläder oss mer & bekymrar oss mindre.
Tid: 1/2 – 1 timme
Denna aktivitet utförs i samarbete med Aktivitetsmakaren.


Livsstilsprovning
Perfekt som mingel innan middagen. Fyra olika provstationer görs i ordning och ni delas in i mindre grupper och cirkulerar minst 15 minuter på varje provstation. Ni provar olivolja, choklad och ost, samt lär er om vett och etikett.
Tid: 1-1,5 timme
Denna aktivitet utförs i samarbete med Vin & Finess.


Backstage
Backstage är indelat i tre glamourösa rum: Cabaret, Kostymateljén och Stjärnlogen.
Cabaret – nattklubben som passar alla stjärnor
Karaoke, discomusik eller bara sköna basgångar. Dansa under den gnistrande discokulan, med eller utan fjäderboa. Anta rollen som DJ och styr dansgolvet.
Kostymateljén – Vilken roll vill ni spela ikväll?
Byt roll efter middagen. Låt den inneboende Elvis hitta ut, släpp fram divalaterna eller hitta din inre Hamlet. Här finns scenkläder (en del burna på kända svenska scener), peruker och accessoarer. 


Stjärnlogen – Guldkant på kvällen i en äkta stjärnloge
För att verkligen sätta guldkant på kvällen hyr ni den exklusiva stjärnlogen. Här finns de finaste kostymerna från Stockholms stadsteater, speciella peruker och rekvisita. Slå er ner framför sminkpeglarna och se hur förvandlingen tar form. Logen kan även bli plats för en drink i mindre sällskap.


Lådbilsrally och bygge
Tänka, tänka, tänka, rita ritning och sedan bygga. En älskad klassiker där alla är med i funderingarna. Från ritning till bygge. För många är hammaren en ny bekantskap, för vissa är sågen en fiende. Men alla får ihop en bil, varenda gång. Bilen skall sedan med mänskliga motorer ta sig igenom kval samt A- eller B-final.
Tid: 2 timmar
Plats: Utomhus
Antal: Enligt överenskommelse
Denna aktivitet utförs i samarbete med Aktivitetsmakaren,
Aktiviteter Stockholm, S.M.A.C eller Satellit Aktivitetspartner.

 

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp