• Konferens i Istanbul

  Europa möter Asien i en fantastisk omgivning med historisk arkitektur

Konferera där öst möter väst

Istanbul delas i två delar av den blågröna Bosporen. I den asiatiska delen av staden finns moderna hus och turkiskt vardagsliv.

På andra sidan bron över Bosporen ligger den europeiska delen där du hittar det gamla och exotiska Istanbul med alla historiska byggnader. Här ligger Topkapi-palatset, de ottomanska sultanernas residens, som är som en egen stad med moskéer, badhus och det ryktbara haremet. På kvällen öppnar barerna, och lite senare nattklubbarna och diskoteken i Taksimområdet. Ett måste under ett besök i Istanbul är att koppla av i den vackra miljön på något av stadens badhus.

Ladda ner pdf här

Fakta

 • Land

  Turkiet

 • Huvudstad

  Ankara

 • Språk

  Turkiska

 • Valuta

  TL

 • Tidsskillnad

  +1 tim

Prisvärda Taksim Gonen Hotel

Taksim Gonen Hotel****

Taksim Gonen Hotel är ett mycket prisvärt mellanklasshotell som ligger mitt i Istanbul på den europeiska sidan i den pulserande delen av staden som kallas Taksim. Här ligger nöjesliv, restauranger och shopping alldeles utanför dörren.

Hotellet erbjuder bar, restaurang på takterrassen, gym, inom- och utomhuspool, bastu samt konferensrum. Alla rum har badrum, AC, telefon, LCD-TV med satellitkanaler, minibar, safebox samt trådlöst Internet.

www.taksimgonen.com

Programförslag för Istanbul

Smaka på turkiskt kaffe

Dag 1

Vid ankomst möts ni av en skandinavisktalande guide som med buss tar er direkt till hotellet för incheckning.

Efter några timmar på egen hand hämtar en buss er för middag
Sarnıc Restaurang som är en riktigt romersk vattenreservoar från 500-talet. Ni avnjuter en trerätters middag i en miljö med massor av levande ljus och pianomusik som ger en extra touch till den unika atmosfären.
 

Blå Moskén i Istanbul

Dag 2

Under förmiddagen konfererar ni på hotellet med förmiddagsfika.
Efter konferensen äter ni lunch på hotellet innan guiden hämtar er med buss. Därefter påbörjar ni en eftermiddag som innehåller:
Topkapipalatset - Ett av de största och mäktigaste palatsen i världen.
Hippodromen - Detta var Konstantinopels mittpunkt.
Blå Moskén - En märkvärdig moské och den enda med sex minareter.
Hagia Sophia - Ett av de mest imponerande konstverken under alla tider, byggt av Justinian.

Efter en dag på stan är det på dags för en uppfräschning och avslappning på det 300 år gamla Cagaloglu Turkiska Badet - Istanbuls äldsta och mest berömda bad. Efter badet blir ni serverade kallt vin, nötter och färsk frukt . Möjlighet finns att få en magdansös som uppträder för er (ingår ej). Avslappnade och rena kommer ni tillbaka till hotellet vid sjutiden. Kvällen tillbringar ni på egen hand.
 

Finns mycket att upptäcka i Istanbul

Dag 3

På morgonen besöker ni marknadernas marknad  - Grand Bazaren. Stor som en by med 4.000 butiker är den täckta basaren ett eldorado för den prutglade och den som gillar shopping. Fri tid för shopping på egen hand.

Därefter tar ni bussen till vattnet där ni möts av en båt för kryssning på Bosporen. Från båten har man en fin vy över Istanbul och turkiska borgar, ottomanska sultanpalats, parker och vackra villor. När ni stiger av båten är det dags för lunch i en av Bosperens kända fiskerestauranger. Eftermiddagen tillbringar ni på egen hand.

På kvällen åker vi båt ut till restaurang Kizkulesi , mitt i Bosporen-sundet. Där intas en trerätters avslutningsmiddag till tonerna av levande musik.
 

Istanbul är staden där öst möter väst

Dag 4

Buss med guide hämtar er på hotellet för transfer till flygplatsen.

Prisuppgifter

Från 8.590:- /person

I priset ingår:
Priset är baserat på en grupp om minst 20 personer och inkluderar flyg från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till Istanbul tur och retur, del i dubbelrum inklusive frukost, tre nätter, konferenslokal en halvdag inklusive kaffepaus, program enligt ovan inklusive alla transfer, måltider samt guider.

Denna prisindikation kan variera beroende på kapacitetstillgång och säsong. Begär gärna en kostnadsfri offert.

 

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp