Barcelonaspecialister

Denna katalanska huvudstad passar perfekt för både en weekend eller en längre solsemester. I Barcelona har du maxad shopping på La Rambla, utsökta tapas på mysiga restauranger, magnifika sevärdheter, skön avkoppling på stranden och mycket, mycket mer. 

Våra resespecialister har stor kunskap om Barcelona och kan ge dig unika tips på de absolut bästa guldkornen, samt hjälpa dig med bokningen av din oförglömliga resa.

Boka flyg + hotell till Barcelona

 

VÅRA RESESPECIALISTER GER DIG:

En skräddarsydd resa 

Spetskompetens om resmålet

Tips till de bästa guldkornen

Prisvärda reselösningar med det lilla extra

Barri Gotic i Barcelona Gata i Barcelona Res till vackra Barcelona

"Varva storstadens puls med bad i Medelhavet"

Namn: Annicka Thorsberg
Arbetar: Resia i Skövde
Gillar med Barcelona: Det är en ovanligt mysig storstad.

Varför ska man resa till Barcelona?
- Här hittar du härliga gränder i genuina gamla stan, men också bra shopping och en fantastisk hamn. Bäst njuter du av hamnens liv och rörelse längs det långa vackra promenadstråket kantat av palmer. Här finns ett intensivt folkmyller, och du kan lätt tillbringa en kväll med att  bara strosa omkring eller ta något gott att dricka. Sedan är det ju fantastiskt att kunna varva storstadens puls med bad i Medelhavet under sommaren.

Kan man bada inne i själva staden?
- Ja, absolut. Från de centralaste delarna så tar det cirka 15-20 minuter att promenera till stranden. Hamnen ligger närmare men där badar man inte. Du kan ju också bo vid stranden om du tycker det är härligare. Här kan jag tipsa om hotellet H10 Marina, de har bra frukost och en tunnelbanestation nära om du vill in till stan snabbt och smidigt.

Vad är smart att förbereda innan man åker som gör vistelsen bättre?
- Jag rekommenderar att boka hop-on hop-off-buss när du kommit ner. Med den kan du stanna på lite olika platser, gå av och utforska det du vill se och sedan hoppa på där du önskar igen. Bra promenadskor är ett måste att ta med. Du vill inte få skoskav och ont i fötterna när det finns så mycket att se och så många härliga platser att besöka.

- Bra att även kolla upp vilken buss du ska ta från flygplatsen in till ditt hotell. Bor du till exempel i de populära Gotiska kvarteren, eller i närheten, så är det bästa att ta bussen till torget Catalunya.

- Vill du läsa på lite innan du reser kan jag också tipsa om ”Mitt Barcelona” från Karavan förlag. Det är en trevlig och initierad bok.

Hur upplever man Barcelona bäst?
Bäst till fots då centrum har ganska promenadvänliga avstånd. Vill du ta dig lite längre utanför city är det bra med buss. Ett tips är att ta bussen ut till Park Güell - som är sevärt. Sedan så kan du välja att strosa tillbaka till centrum. Ett hett tips är att ha koll på vilken tid bussen slutar att gå på kvällen. Från vissa stationer går den inte hela dagarna, så slipper du bli stående.

Vart bor man bäst?
Jag gillar de Gotiska kvarteren; trevligt att strosa i dess mysiga gränder med fik, restauranger och glassbarer. Härifrån är det nära till i princip allt som gör Barcelona så härlig: stranden, shoppingen och nöjeslivet. H10 Montcada hotell är ett bra fyrstjärnigt hotell jag kan tipsa om. De har en trevlig takterrass där du blicka ut över Barcelona.

Tre pärlor man inte får missa?
- El pintor är en populär och mysig restaurang som ligger cirka tio minuter från de Gotiska kvarteren. Här finns bra mat serverad av en omtyckt personal.

- Black label brewhouse and kitchen är en restaurang med eget ölbryggeri. Omtyckt, enkel och god mat. Gå ner på promenadstråket vid hamnen och öster ut mot stadsdelen Barceloneta. Tar cirka tio minuter till fots. Missa inte deras ribs, hemgjorda hamburgare och  fyllda japanska knyten.

- Under juni till september får du inte missa marknaden på promenadstråket från hamnen till stranden. Här står stånden på rad och erbjuder allt från barnleksaker till örhängen. En bra sak att tänka på generellt när du shoppar i Barcelona: spara inte shoppingen till en söndag - då är det mesta stängt.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.