Jorden runt-specialister

Drömmer du om en resa där du får uppleva många fantastiska saker, uppleva olika kulturer och testa på nya smaker? Då är en jorden runt-resa det perfekta alternativet för dig! En jorden runt-resa behöver inte nödvändigtvis betyda att du reser hela jorden runt, utan kan även innebära att du väljer att rikta in dig på en världsdel, eller särskilda destinationer som du är extra nyfiken på.

Våra resespecialister har stor kunskap om hur en perfekt rundresa ska se ut och kan hjälpa dig att sy ihop din resa så att du på bästa och smidigaste sätt kan ta dig mellan dina olika resmål. De har dessutom stor kännedom om olika rutter och hjälper dig att hitta just din drömresa!

Boka flyg + hotell

VÅRA RESESPECIALISTER GER DIG:

En skräddarsydd resa 

Spetskompetens om resmålet

Tips till de bästa guldkornen

Prisvärda reselösningar med det lilla extra

"För alla som älskar att resa"

Namn: David Ljunggren
Arbetar: Resia i Alingsås
För vem passar en jorden-runt-resa? För alla som älskar att resa, oavsett om du är ute efter att hitta den bästa snorklingen, de största äventyren, den billigaste shoppingen eller äta den godaste maten.

Varför ska jag ta mig ut på en jorden runt-resa?
- Att resa på en jorden runt-resa är en fantastisk möjlighet att få ut så mycket som möjligt av en och samma resa. Du kan besöka häftiga städer som Singapore och New York och i nästa stund sola och bada på exempelvis Bali eller Surfers Paradise i Australien. Det är ett mycket prisvärt sätt att resa på också. Skulle du lägga ihop kostnaden för flera olika tur & retur-biljetter till samma destinationer så kommer det med största sannolikhet kosta mer än en jorden runt-biljett.

Vad innebär egentligen en jorden-runt-resa?
- När du reser vanligt finns det en mängd olika flygbiljettstyper. Enkel, tur & retur, Open Jaw (till en destination, hem från en annan) men så finns det också jorden runt-biljetter. Jorden runt-biljetter kommer ofta med vissa regler – som antalet stopp till exempel. Det vanligaste är att du besöker två till tre världsdelar och har fyra till sex stopp. Vill du ha fler så kan det ofta adderas till biljetten mot en kostnad. Det är lite olika regler som gäller för olika biljetter, flygbolag och flygbolagsallianser. För att alla sträckor ska kunna prissättas till ett pris behöver du vanligtvis hålla dig inom en flygbolagsallians, exempelvis Star Alliance, Sky Team eller Oneworld.

Vad ligger priset på?
- Lite beroende på hur många stopp du vill ha i din biljett så hamnar priset ofta mellan 25 000-30 000 kronor i ekonomiklass eller omkring 80 000 – 85 000 kronor i business class.

Ett exempel på en trevlig rutt med bra flygförbindelser skulle kunna vara Sverige – Singapore – Bali – Sydney – Los Angeles – Sverige. Shoppa i Singapore, sola och bada på Bali, surfa på  Bondai Beach i Sydney och besök Universal Studios i Los Angeles på en och samma resa.

Vad är smart att förbereda innan man åker som gör resan bättre?
- Att läsa på och sätta sig in i vad som finns att se och upptäcka på olika destinationer tror jag är en nyckelfaktor för att ha en fantastisk resa. Den påläste kan få ut absolut mest av sin resa. Det är också viktigt att kolla upp praktiska saker så som visum- och passregler.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.