Boka billiga flyg med SAS

Hos Resia kan du boka SAS och samtidigt utan extra kostnad jämföra priser med övriga flygbolag.

Scandinavian Airlines bildades genom att flertalet flygbolag från Sverige, Danmark och Norge slogs samman. Flygbolaget ägs till hälften av dessa tre länder och resterande hälft av privata investerare. Redan samma år som SAS bildades, 1946, genomförde de den första flygningen, med en DC-4 kallad Dan Viking, över Atlanten. Turen gick från Stockholm via Köpenhamn, Prestwick och Newfoundland till La Guardia flygplats i New York. SAS var även en av grundarna till den globala alliansen Star Alliance vilken stiftades den 14 maj 1997.
 

Flyg till mer än 190 destinationer med SAS, boka nu hos Resia

Inrikes och resten av världen

Fokus hos SAS är inrikes i respektive land samt även flygresor i Europa. Men givetvis kan du också flyga interkontinentalt, främst från Köpenhamn, men även från Stockholm och Oslo. Idag flyger SAS till mer än 130 städer över hela världen.

Genom samarbeten med andra flygbolag, bl.a. genom Star Alliance, kan dock flygbolaget erbjuda dig destinationer i mer än 190 länder. Denna allians var vid sitt grundande den första globala alliansen att erbjuda samtliga kunder ett heltäckande linjenät över hela världen.

Ny teknik och gröna inflygningar hjälper SAS att ha koll på miljön

Ny teknik och gröna inflygningar

SAS anstränger sig för att vara drivande vad gäller utveckling av ny och förbättrad teknik som ska minska påfrestningarna på miljön. Med hjälp av den nya tekniken kan flygbolagen minska utsläppen och ljudnivån.

SAS genomför så kallade ”gröna inflygningar”, vilket innebär en halverad bränsleförbrukning. Detta är en viktig fråga och som ett exempel kan vi se att om samtliga flygbolag skulle genomföra dessa gröna inflygningar skulle koldioxidutsläppen minska motsvarande hela Sveriges koldioxidutsläpp under ett års tid. 

SAS EuroBonus

SAS EuroBonus ger dig mer att se fram emot

Medlemskap i SAS EuroBonus är kostnadsfritt och ger gratis WIFI ombord, sms-tjänster och intjäning av poäng på allt från flygresor till kläder.

Ju mer du använder ditt kort ju snabbare når du din drömresa. Bli medlem nu!

Klicka här för att anmäla dig till SAS EuroBonus

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp