Scandlines Helsingborg-Helsingör

Scandlines Helsingborg-Helsingör tar dig smidigt till Danmark, Tyskland och övriga Europa via Helsingborg-Helsingör.

Hos Resia köper du biljett för överfarterna:
Helsingborg-Helsingör
Helsingborg-Helsingör/Rödby-Puttgarden
Helsingborg-Helsingör/Gedser-Rostock

 

Färja Helsingborg-Helsingör

Färja Helsingborg-Helsingör

Till Danmark tar du färjan mellan Helsingborg-Helsingör. Det blir en kort men skön paus på vägen, turen tar ca 20 minuter. Färjan avgår var 15:e minut större delen av dygnet.
Slå dig ner i FoodXpress och njut av en röd pölse eller den klassiska räkmackan. Du kommer att hinna fynda i butiken också där priserna är upp till 50% billigare än i land. I Restaurangen på Aurora finns något för alla smaker,  bl.a spännande temakvällar och a la carte meny. 
 

Louisiana

Helsingör

I Helsingör finns det danska gemytet samlat i gränderna, på gågatorna och i butikerna. Besök världsberömda Kronborg Slot, nya underjordiska Sjöfartsmuseet och Öresundsakvariet. Louisiana är en världsattraktion och mycket mer än ett konstmuseum. Arkitektur, omgivning, café och butik gör museet till ett perfekt utflyktsmål. Köpenhamn ligger också nära, ca 30 minuter med bil. Du som reser med Scandlines får rabatt på inträdet till massor av attraktioner – gå in på www.scandlines.se för att se vilka!
 

Köpenhamn

Köpenhamn

Köpenhamn har allt. Nöjen och kultur, storstadspuls och danskt gemyt. Stora varuhus med något för alla och små, unika butiker med udda skatter. I Köpenhamn kan du promenera länge i olika kvarter och hitta personliga favoriter bland butiker, caféer och barer. Det gamla arbetar kvarteret Vesterbro är idag ett av de hippaste. Här hittar du klädesplaggen som inte alla andra har. Kødbyen är en populär del av kvarteret med många krogar och specialbutiker. Köpenhamns saluhall, Torvehallerne, är en fantastisk upplevelse med torghandel, caféer, barer och restauranger. Här hittar du ett stort utbud av delikatesser och råvaror av prima kvalitet.
Missa inte heller alla personliga vintagebutiker. Carmen & Fantasio är en av Köpenhamns äldsta och mest populära med mycket inspiration från 1970-1980-tal Gillar du vin, vintage och fransk mat så styr stegen mot Beau Marché, där tre danska syskon uppvuxna i Frankrike har skapat en fransk oas. En annan butik fylld av franska influenser är Fil de fer med ett stort urval av franska antika möbler, belysning och inredning. Ägaren köper upp kvalitativa loppisfynd i Frankrike och säljer dem vidare i butiken.

Färja Helsingborg-Helsingör/Rödby-Puttgarden

Planerar du att resa vidare ner till Tyskland och kontinenten bokar du en kombibiljett via Helsingborg-Helsingör inkl. Rödby-Puttgarden alt. Gedser-Rostock. Allt beroende på vart du skall åka. Färjorna på Rödby-Puttgarden seglar två gånger i timmen och trafikeras av fyra färjor, M/F Deutschland, M/F Prinsesse Benedikte,  M/F Schleswig-Holstein och M/F Prins Richard. Rödby-Puttgarden väljer du om resan går till Lübeck, Hamburg eller längre t.ex. Frankrike och Spanien.

Från Puttgarden har du bara 9 mil till Lübeck och 15 mil till Hamburg, Tysklands andra största stad och metropol. Överfartstid ca 45 min, incheckning ca 15 min före avgång. B

Hamburg

Hamburg är en stor musikalstad efter New York och London. Hela staden sjuder av kultur och scener för opera, balett, teater och konserter. Den subkulturella stadsdelen St Pauli, med en av kanske världens syndigaste gator, Reeperbahn, som lockar med krogar, barer, och klubbar. Missa inte heller en tur till hippa, kreativa Sternschanze där små trånga butiker, caféer och multikulturella matställen trängs längs gatorna. En tidig söndagmorgon är också den livliga Fischmarkt i hamnen en upplevelse som slår det mesta.

BorderShop – Puttgarden

Vill du bara köra och handla i Bordershop i Puttgarden så köper du en 1-dags biljett, Helsingborg-Helsingör/Rödby-Puttgarden, Spargrisbiljetten. Från Helsingör kommer du snabbt ut på motorvägen och kör ner till Rödby (20 mil) på ca 2,5 timme. Från Rödby tar du färjan över till Puttgarden, där Bordershop ligger precis vid färjeläget – med ett stort utbud av både drycker och godis till fantastiska priser. På båten mellan Rödby – Puttgarden finns det givetvis också möjlighet  till shopping, fika eller en bit mat i restaurangen.
Checkar du in din resa från Puttgarden inom 3 timmar från utreseavgången från Rödby, får du en värdekupong på DKK 200 (DKK 300 juni-augusti). Kupongen gäller som betalning ombord på färjan mot Rödby.

Färja - Helsingborg-Helsingör/Gedser-Rostock

Planerar du att resa vidare ner till Tyskland och kontinenten bokar du en kombibiljett via Helsingborg-Helsingör inkl. Rödby-Puttgarden alt. Gedser-Rostock. Allt beroende på vart du skall åka. Färjorna på Gedser-Rostock seglar lite oregelbundet, ca varannan timme med två färjor M/F Prins Joachim och M/F Kronprins Frederik.  Gedser –Rostock väljer du om resan går till t.ex. Berlin, Italien, Kroatien eller Österrike då det är den närmaste vägen.
Överfartstid: ca 2 timmar incheckning ca 15 min i Gedser och 30 min i Rostock före avgång.

Berlin - En stad som har mycket av allt

Många sevärdheter ligger centralt och du kan välja mellan att gå, ta buss eller åka tunnelbana. Ett bra sätt att göra en sightseeing är att hoppa på Buss nr 100. Bussen går från Alexanderplatz till ZOO och stannar vid de flesta sevärdheterna, bl. a. Museum Insel, Brandenburger Tor, Siegessäule, Kurfürstendamm och KaDeWe med sina fantastiska restauranger och mat avdelning. Berlinmuren finns fortfarande bevarad på sina håll. Linjen där muren korsade Berlin är markerad med särskilda gatstenar. Missa inte Checkpoint Charlie, som var den mest kända gränsövergången mellan öst och väst. Här ligger också Mauermuseum med en gripande utställning om murens historia och de olika flyktförsöken. Shoppa på Kurfürstendamm, festa i trendiga Hackesche Höfe och titta på internationell arkitektur i världsklass vid Potsdamer Platz. Runt Savigny Platz i den västra delen av Berlin finns en uppsjö av trevliga restauranger.

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp