Boka flyg och hotell

Flyg och hotell till Aten

Välkommen till Aten, en stad som har många ansikten; fantastiska sevärdheter, myllrande gator, brännheta trottoarer. Men också charmiga tavernor, vindlande gränder och en ljummen bris från havet. Här är Akropolis naturligtvis ett måste. Gör också ett besök i den fina stadsdelen Plaka, njut av souvlaki och retsina på mysiga tavernor. Missa inte heller många av stadens andra historiska sevärdheter och häng med i det pulserande nattlivet. 

Här nedan har vi tagit fram prisvärda exempel på paketresor till resmålet.

Prisexempel:
Flyg inkl. hotell 3 nätter

Paketresa med flyg och boende till Aten, boka hos Resia

Paketresa - flyg & hotell till Aten

Prisexempel: 28 september - 1 oktober 2016
Flyg från Stockholm t/r med Norwegian Air Shuttle.

Mellanklass***: Achillion
Pris fr. 3.002:-/person
Del i dubbelrum, inkl. frukost.

Mellanklass****: Athens Lotus
Pris fr. 3.107:-/person
Del i dubbelrum, inkl. frukost.

Lyx*****: Divani Palace Acropolis
Pris fr. 3.999:-/person

Del i dubbelrum, exkl. frukost.

Boka flyg+hotell

Många fler flyg- och hotellalternativ finns och från fler avreseorter. Priset kontrollerades senast den 2016-07-14. OBS! Priser är färskvara, gör en sökning för ett uppdaterat pris. 

Karolinas 3 tips

Karolina Fägerblad, resebyråchef på Resia i Västerås, ger 3 tips till Atenresenärer som är sugna på att kombinera storstadsliv med Greklands härliga öar. 

1. Om du vill uppleva Aten, stanna i 2 nätter. När du har checkat in på hotellet, ta en sväng till den mysiga stadsdelen Plaka. Dagen därpå: gå upp extremt tidigt och ta dig till Akropolis och häng på låset. Glöm inte solskydd och hatt!

2. Res till en underbar ö för sol och bad. Från Pireus går det cirka 5-6 båtar till Spetses. Båtfärden tar 2 timmar (om du bor i centrala Aten tar du buss, taxi eller t-bana till Pireus som är en av Atens hamnar). Spetses är en jättefin ö som har flera mysiga stränder, jättefin by med bra butiker samt gott om trevliga och bra restauranger. Det går buss till stränderna (fråga om detta på det hotell du bor på). 3-4 nätter blir kanon här!

3. Från Spetses tar det 30 minuter med båt till fantastiska Hydra. Här har tiden stått stilla och ö-borna tar sig runt antingen till fots eller på åsna. Ön har två sopbilar, det är allt. Hydra är alltså en bilfri ö med fina vandringar, grymma klippbad, härlig hamn, badbåtar till stränder (vissa med egna tavernor). Här finns också flera mycket bra restauranger, barer och mysiga butiker. 

 

Vill du ha hjälp med att skräddarsy din resa? För personlig service är du välkommen till en av våra resebyråer eller ring oss på 0771-92 92 92.

Bokningsinformation

Bokningsinformation

Tips! Tänk på att du kan använda vår flexibla kalender när du bokar din flygresa direkt online här på resia.se. Ange om du är flexibel och se bästa pris +/- 3 dagar från valt datum.

Boka flyg

Prisexemplen gäller när du bokar på resia.se. Vi reserverar oss för eventuella korrekturfel och för prisförändringar utanför vår kontroll. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. För personlig service är du välkommen till en av våra resebyråer eller ring oss på 0771-92 92 92.

Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Reseförsäkring  Hyrbil

 

 

Reseinspiration

Hallins reseblogg

Nyheter i Grekland

När det kommer till Grekland så är det alltid intressant att se vad Apollo har för nyheter för året. De är och kommer alltid att vara den bästa arrangören på G…

Hallins reseblogg

Vart ska jag åka på Rhodos?

Rhodos har varit ett populärt resmål ända sedan första charterresan gick hit i slutet på 50-talet. Då var det Rhodos stad som gällde men under åren har turisto…

Hallins reseblogg

Chaniakustens pärlor

Jag återvänder ofta till Kreta och allra helst till Chaniakusten eftersom det finns så mycket nytt att upptäcka varje gång. Det är också enkelt att ta sig dit…

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp