Julshopping i Peking

Shopping och upplevelser på samma resa 14–20/11 2016

Ta chansen och gör alla dina julklappsinköp redan innan julstressen har börjat! På vår resa blandar vi shopping med Pekings klassiska sevärdheter såsom Förbjudna staden, Kinesiska muren och Himmelens tempel. Vi provar även på att åka cykelriksha i hutongerna samt besöker en kinesisk familj som serverar oss lunch på traditionellt vis. Vi avslutar resan med middag och den världsberömda Peking-Ankan.

fr. 10.950:–/person

Ladda ner pdf här

Boka din Peking-resa hos Resia.

Dag för dag

Måndag 14 november.
Flyg till Peking. Med flygbolaget SAS flyger vi från Stockholm till Peking via Köpenhamn.

Tisdag 15 november
Ankomst Peking. Vid ankomst väntar vår svensktalande lokalguide med buss, för transfer till vårt förstaklasshotell. På kvällen samlas vi för en gemensam välkomstmiddag. (Frukost, middag ingår)

Onsdag 16 november
Himmelska fridens torg, Förbjudna staden och shopping på berömda Hongqiao. Vi börjar dagen med sightseeing till Himmelska fridens torg och den förbjudna staden. Därefter är det dags för shopping. Peking är ett eldorado för shoppingsugna. På den berömda kläd- och pärlmarknaden Hongqiao kan du fynda kläder, skor, handväskor, glasögon, pärlor, smycken och mycket annat till smått sensationella priser. (Frukost, lunch ingår)

Torsdag 17 november
Himmelens tempel, cykelriksha och lunch hos kinesisk familj. Idag besöker vi Himmelens tempel. Stort parkområde i södra Peking. Den enda människa som kunde närma sig himlen var den främste bland människorna, d v s kejsaren som var Himmelens son. Lunchen serveras hemma hos kinesisk familj. Att åka cykelriksha i hutongerna är en upplevelse vi provar på. Kvällen fri för egna aktiviteter eller som tillval middag och kung-fu show. (Frukost, lunch ingår)

Fredag 18 november
Taiji och den Kinesiska muren. Taiji börjar morgonen. I parkerna samlas Pekingborna för att praktisera taiji, den traditionella skuggboxningen, och många andra sorters aktiviteter. Med mjukhet och elegans rör man sig långsamt i djup koncentration. Efter vårt besök åker vi till Kinesiska muren. Kineserna själva kallar den för ”Långa muren”, på engelska säger man ”Stora muren” och vi svenskar säger Kinesiska muren. Från Gula havet i öster till långt bort i väster är muren mer än 7 000 km lång. (Frukost, lunch ingår)

Lördag 19 november
Shopping på Silk street och middag med Peking-anka. Idag beger vi oss till den världsberömda klädmarknaden Silk Street (Xiushui) som erbjuder ett enormt sortiment av kläder av alla slag, skor, handväskor, glasögon, m m. Där finns även skräddare. Runt om i Peking finns också många stora gallerior med såväl ”vanliga” som riktigt exklusiva märkesbutiker. På kvällen samlas vi för en gemensam avskedsmiddag med Pekinganka som är ett måste när vi besöker Peking. (Frukost, middag ingår)

Söndag 20 november
Fri förmiddag och hemresa. Efter frukost finns några timmar fri tid innan vår buss tar oss till flygplatsen för returresa till Stockholm. Även här reser vi med SAS via Köpenhamn. (Frukost ingår)

Peking, Kina

I priset ingår

I priset ingår flyg med SAS t/r, boende med del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell nära Silk Street, transfer till hotellet t/r, svensktalande färdledare, utflykter och entréer enligt program, angivna måltider inkl. måltidsdryck (6 frukostar, 3 luncher, 2 middagar inkl. Peking-anka), informationsmaterial om Kina, karta över Peking, visum till Kina (värde 1.230 kr). Kontakta oss på Resia för mer information!

Reseinspiration

Hallins reseblogg

Pekings konstdistrikt

Idag gästas bloggen av Jojje Olsson som är aktuell med sin bok Mitt Peking. Jojje Olsson är journalist och författare som bott i Peking sedan 2007. Han har skr…

Hallins reseblogg

Pekings hutonger

Det är så roligt att presentera dagens gästbloggare Jojje Olsson. Förra året läste jag hans bok, Peking – förändringarnas stad. Boken är full av hundöron…

Hallins reseblogg

Boka paketresa till Peking!

Magnus Tollbom, resebyråchef på Resia i Halmstad, anordnar resor till Kinas huvudstad Peking. Nästa resa avgår tisdagen den 5:e november och det finns fortfara…

Upp