Australien- och Nya Zeelandspecialister

Vilda djur på Australiens Kangaroo Island, storstadsliv i Sydney eller bedövande vacker natur på Milford Sound (Nya Zeeland)? Välkommen att ta kontakt med våra Australien- och Nya Zeelandspecialister inför din nästa drömresa!

Våra resespecialister har stor kunskap om Australien och Nya Zeeland, de kan ge tips och råd inför din resa samt hjälpa dig med din bokning.

Mejla gärna dina frågor eller fyll i en bokningsförfrågan så kontaktar de dig.

Sanna Ollas, resespecialist
Nya Zeeland, ta kontakt med Resias resespecialister

"Att se solen gå ner över Ayers Rock är en oförglömlig upplevelse"

Sanna Ollas, Resia i Uppsala
Australien- och Nya Zeelandspecialist
Mejl: Australien-NZ@resia.se

Australien är enormt – var börjar jag?
- Jag skulle säga Sydney som enligt mig är ett måste om man ska besöka Australien. Här finns storstadspuls, härliga stränder och massor av sevärdheter. Se det som en försmak av vad detta fantastiska land har att erbjuda.

Vilken är din favorit-rutt?
- Sydney, Melbourne, Adelaide, Ayers Rock och Cairns. Då får du med många av Australiens höjdpunkter. Storstaden Sydney, den vackra kuststräckan Great Ocean Road mellan Melbourne och charmiga Adelaide. Du får även uppleva Australiens varierande natur med de torra vidderna vid Ayers Rock, den tropiska regnskogen och det Stora Barriärrevet i norr.

Om vi hoppar över till Nya Zeeland – varför är det så speciellt?
- Den vackra naturen, framför allt bergen och fjordarna. Nya Zeeland erbjuder något för det flesta. Stränder, glaciärer, charmiga byar, bra restauranger, vingårdar, trevliga människor och spännande kultur.

Hur upplever man Nya Zeeland bäst?
- Med egen bil eller husbil, det ger en otrolig frihetskänsla. Nya Zeeland är ett väldigt lätt land att resa runt i på egen hand. Tänk dock på att det är vänstertrafik. Jag skulle rekommendera minst en månad om man vill hinna uppleva både Nord- och Sydön. Fundera på vad du är intresserad av och begränsa dig. Passa istället på att stanna någon extra dag på varje ställe och koppla av. 

Pärlor man inte får missa i Australien?
- För dig som är naturälskare får du inte missa Kangaroo Island.  Här möter du kängurur, koalor, pingviner och sjölejon i det vilda.
- Jag kan också varmt rekommendera en middag utomhus under stjärnorna med levande ljus på borden, men se först solen gå ner över Ayers Rock, en oförglömlig upplevelse.
- Vill också tipsa om en av mina favoritstränder Manly Beach strax utanför Sydney. Här råder en avslappnad atmosfär och här möts både turister och lokalbor. Dessutom finns det gott om trevliga restauranger och butiker. 
- Sist men inte minst – det Stora Barriärrevet. Oavsett om du är en van dykare eller kanske bara har snorklat några gånger måste du sticka ner huvudet i detta otroligt klara vatten med färgglada koraller, fiskar, sköldpaddor, delfiner med mera i det oändliga. 

Pärlor man inte får missa i Nya Zeeland?
- Nummer ett för mig på Nya Zeeland är Milford Sounds på Sydön. Så otroligt vackert med fjordlandskapet, de höga bergen, vattenfallen och möjligheten till att få se delfiner och sälar. Här vill jag rekommendera en kryssning med övernattning ombord, kan bli höjdpunkten på din resa.
- Jag vill också tipsa om den pittoreska och mysiga orten Russell på Nordön vid Bay of Islands. Här kan du äta en romantisk och suveränt god middag på The Gabels Restaurant. 
- Något annat jag vill tipsa om är att cykla i det kända vindistriktet Marlborough. Här kan du stanna och prova viner på gårdarna, eventuella shoppingfynd transporterar du sen enkelt på pakethållaren som är specialbyggd för detta ändamål.
- Valsafari i charmiga byn Kaikoura tycker jag inte heller du ska missa. Det är en otroligt mäktig känsla att få se dessa enorma djur glida förbi båten. För dig som lätt blir sjösjuk finns också möjlighet att beskåda djuren från ovan i ett litet propellerplan, också en fantastik upplevelse.

 

Reseinspiration

Hallins reseblogg

Australiens kaffe- och brunchkultur

För ett tag sedan firade vi Kaffets dag här i bloggen då vi pratade om hur kaffet smakar i olika länder. En som lämnade en kommentar var Elly som berättade att…

Hallins reseblogg

Thomas är nu framme i Cairns

Här kommer ytterligare en uppdatering från Thomas Niby, vår säljare i Ängelholm, som just nu är i Australien och reser runt. De tidigare inläggen hittar ni här…

Hallins reseblogg

Sagan om ringen i Nya Zeeland

Nya Zeeland kom högt upp på listan över drömresemål! För ett tag sedan fick vi frågan på Facebook om vi har någon information om hur man bäst tar sig runt på N…

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp