Dubaispecialister

Är du sugen på stränder, shopping, lyx och spännande äventyr? Välkommen att kontakta våra Dubaispecialister inför din nästa drömresa! Våra resespecialister har stor kunskap om Dubai, de kan ge tips och råd inför din resa samt hjälpa dig med din bokning.

Mejla gärna dina frågor så kontaktar de dig.

Dubai

"En solsemester med det lilla extra"

Marlene Sundén, Resia Borås
Specialist på Dubai.
Mejl: dubai@resia.se


Varför gillar du Dubai?
- Dubai är perfekt för en solsemester med det där lilla extra. Du får vidsträckta sandstränder och bad i klarblått vatten i Persiska viken. Men också ett fantastiskt shoppingutbud, häftiga restaurangbesök och spännande utflykter. Här finns ett utbud av allt utöver det vanliga, med oändliga möjligheter till spännande aktiviteter. Med tanke på att Dubai är ett av de rikaste emiraten och att allt som byggs är påkostat och innovativt, så blir det väldigt lyxigt. Staden är stor och byggs hela tiden ut.

Vad är smart att förbereda innan man åker som gör vistelsen bättre?
- Solkräm, solglasögon och någonting som täcker axlar och knän. De muslimska sedvänjorna är relativt moderna i Förenade Arabemiraten, och Dubai är ganska så avslappnat när det gäller klädsel och uppförande, men du bör ändå tänka på att det är ett muslimskt land.

Var hittar jag den bästa shoppingen?
- Shoppingen är relativt utspridd i Dubai och koncentrerad kring några stora – eller kanske rättare sagt gigantiska - shoppinggallerior. Två som jag kan rekommendera är The Dubai Mall med över 1 200 butiker, ungefär 50 fotbollsplaner stort, samt det något mindre Mall of The Emirates. Här inne kan man å andra sidan åka skidor i den konstgjorda backen.

Om du vill gå på marknader gör du detta i Deira, som är den gamla stadsdelen – som ursprungligen var en fiskeby. Här hittar du krydd- och guldsouker. Souk är ett annat ord för marknad. Har du tänkt köpa något smycke i guld så är ditt besök i Dubai ett perfekt tillfälle att slå till. Här är guldet billigare än hemma och utbudet stort. Vill du vara lite traditionell så kan du även köpa med dig några pashminasjalar hem eller kryddor. Vandra omkring och utforska – timmarna går fort. Jag lovar.


Hur tar du dig lättast runt mellan shoppingen och stränderna?
- Det kan vara ganska långt mellan de olika sevärdheterna. Men det är också smidigt att ta sig runt med tunnelbana eller taxi. Tunnelbanan är väl utbyggd, biljetter går att köpa på plats och det är skyltat på engelska. Det är ett väldigt modernt land, som har blivit uppbyggd de senaste 30 åren och engelska funkar allt som oftast bra.

Vad får man bara inte missa om man är i Dubai?
- I Marinan finns det en restaurang och bar som heter Atelier M. De serverar väldigt goda mojitos och en fantastisk utsikt utlovas. Restaurangen ligger längst upp i en skyskrapa och ett tips är att ta sig dit när det skymmer. Det är nästan overkligt att se alla upplysta skyskrapor utanför fönstret.

Annars får du inte missa att boka jeepsafari ute i öknen. Det är en häftig åktur på sanddynerna för den äventyrlige. Du får också njuta av pauser med lite snacks, jordgubbar och champagne. Efter en fartfylld dag blir det middag med mat från regionen i solnedgången. Väljer du att övernatta så kommer du få en härlig upplevelse. Det är så fridfullt att sova i ett tält i öknen. Lite som tusen och en natt. Men glöm inte en varm tröja! Det är varmt under dagen i öknen och väldigt kyligt under natten.

Reseinspiration

Hallins reseblogg

Utflykter i Dubai

I Dubai har du möjlighet att åka på ett antal utflykter. Reser du med en charterarrangör (t ex Apollo, Fritidsresor eller Solresor) har de ett urval av utflyk…

Hallins reseblogg

Dubai – sista stopp på kryssningen

Vår marknadschef Jeanette Holmén har tidigare i bloggen skrivit om hennes fantastiska kryssning i Periska Viken och här är det sista inlägget om hennes resa. D…

Hallins reseblogg

Shopping i Dubai

Dubai är ett shoppingparadis i Mellanöstern. Här finns shoppingcenter, boutiquer och basarer i överflöd. De stora shoppingcentren är dessutom fyllda av restaur…

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp