Kanarieöspecialister

Strunta i vinterkylan och unna dig en resa till Kanarieöarna, den spanska ögruppen som erbjuder sol och värme året runt. Här möts du av härliga stränder, storslagna landskap, mysiga städer och ett brett nöjesutbud som passar hela familjen. 

Välkommen att ta kontakt med vår resespecialist som har stor kunskap om Kanarieöarna. Mejla gärna dina frågor så får du tips och råd inför din resa samt hjälp med din bokning.

 

Erik Wallgren, resespecialist
Gran Canaria

"Kasta snöboll och bada i havet under samma dag"

Erik Wallgren, Resia Upplands Väsby
Specialist på Kanarieöarna
Förhållande till Kanarieöarna: Jag har semestrat och rest runt på öarna sedan jag var liten. Under ett år jobbade jag på Fuerteventura.
Mejl: kanarieoarna@resia.se

När ska man resa till Kanarieöarna?

- Kanarieöarna har sommar när vi har sommar, men vi skandinaver föredrar att resa hit under vintern när Sverige och Europa erbjuder snö och kyla. En vinter på Kanarieöarna är som en svensk sommar och många gånger kan termometern visa 25-30 grader. De vädermässigt säkraste öarna under vintern är Teneriffa och Gran Canaria och då gärna de södra delarna, det kan skilja flera grader i temperatur. Även hösten är en bra period att resa hit om du vill hitta värmen, då har alla öarna kvar sin sommarvärme.

Hur skulle du beskriva Kanarieöarna?

- Kanarieöarna erbjuder verkligen något för alla. På de sju stora öarna hittar du allt från långa kritvita sandstränder till höga berg som passar perfekt för vandring. De fyra huvudöarna skiljer sig från varandra en hel del i karaktär.

Fuerteventura har de absolut bästa sandstränderna. Vinterperioden december–mars kan vara ganska blåsig vilken medför en hel del häftiga vågor som lockar surfare. Många surf- och vindsurfingmästerskap avgörs här under vinterhalvåret.

- Lanzarote är en karg och stenig ö där växtligheten mest består av kaktusar. I nationalparken Timanfaya finns det än i dag en aktiv vulkan där du kan grilla mat direkt på marken.

- På Teneriffa hittar du en lång och trevlig strandpromenad som sträcker sig från Las Americas till Los Cristianos. Under stora delar av vinterhalvåret kan du på samma dag kasta snöboll uppe på berget Teide och bada i havet nere vid kusten.

- Gran Canaria är onekligen svenskarnas favoritdestination. Playa Del Inglés är Kanarieöarnas populäraste ort för ungdomar som vill roa sig på barer och nattklubbar. Samtidigt så finns det ”orörda” Kanarieöarna här. I bergen går många vackra vandringsleder fram genom en härlig natur.

Var bor man bäst?

- Oj, utbudet är enormt. Det finns små unika och mysiga hotell som ligger uppe bland bergen med otrolig utsikt över det vackra landskapet. Sedan finns stora familjehotell.

- En av de bästa familjeanläggningarna heter Sunwing Resort Fanabe och ligger på Teneriffa. En trevlig anläggning där byggnaderna omger poolen vilket medför att det inte blir så blåsigt under vintersäsongen. Utanför hotellområdet kommer du snabbt till restauranger och en fin sandstrand.

- Blue Village Bahia Feliz på Gran Canaria är en annan stor anläggning som består av många olika hotelldelar. Välj mellan stora härliga lägenheter med markterrass eller rum med förbetalad mat. 

- Vill du bo centralt i en stad och samtidigt strandnära så är Compostela Beach på Teneriffa ett mycket bra alternativ. En barnvänlig anläggning direkt vid havet och med centrum inpå hotellet. Söker du hotell med pool på taket inne i en stad kan jag tipsa om Reveron Plaza i Los Christianos. Vill du ha ett lyxigare vuxenhotell med fint poolområde direkt vid havet är Villa Cortés i Las Americas ett mycket bra alternativ

- Sedan finns flera bra träningshotell som erbjuder gymklasser och professionell träning under hela semestern. Kanarieöarnas största, och just nu bästa, träningsdestination heter Playitas och ligger på Fuerteventura.

Tre pärlor man inte får missa?

Fuerteventura
- Ta en hyrbil och kör längst söderut till byn Morro Jable. Fortsätt på en liten väg som heter Ctra Punta de Jandia mot Faro de Punta Jandia. Du passerar en liten by som heter El Caleton, men annars finns här inga affärer så ta med picknick. Utefter vägen ligger flera små nästan folktomma stränder helt avsides. Stanna och klättra ner efter bergssluttningen mot dessa paradisstränder.  En utflykt du aldrig glömmer.

Teneriffa
- Vattenparken Siam Park, en otroligt häftig vattenpark för alla åldrar. Den ligger cirka 15-20 minuter från Las Americas på södra Teneriffa. Här finns konstgjorda sandstränder och en av Europas längsta så kallade lazy river.

Lanzarote
- En otroligt vacker sandstrand som tyvärr många missar heter Papagyo. Du kan åka båt från Playa Blanca eller bil hela vägen fram och parkera nära lagunen mot en liten avgift. Papagyo är egentligen fem olika stränder som ligger i en nationalpark. Har du tur kan du hitta en egen lite strandremsa som ger dig känslan av att vara vid  Kanarieöarnas ”blå lagun”. Ta gärna med picknik då det inte finns några fasta restauranger. En bra sak att veta är att nakenbadarna funnit en fristad här – de håller dock ofta till på de lugna och avskilda delarna, så alla kan bada utan att störas av varandra.

Reseinspiration

Hallins reseblogg

Träning på Fuerteventura

Är man sugen på en träningsresa kan vi varmt rekommendera en resa till Fuerteventura. Vi har tidigare berättat om vår resesäljare Sandra på Resia i Bollnäs som…

Hallins reseblogg

Att göra på Fuerteventura

För ett tag sedan var min kollega Louise på en härlig resa till Fuerteventura. Det var i första hand en träningsresa men de hann med att göra många andra saker…

Hallins reseblogg

Träna på Playitas

I höstas deltog alla medarbetarna på Resia i en stegtävling. Vann gjorde Resia i Bollnäs där Sandra Williamsson Zetterqvist arbetar. Vinsten var en resa till t…

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp