Kubaspecialister

Upptäck färgstarka Havanna, njut av vackra stränder och ta del av Kubanernas gästvänlighet. Välkommen att kontakta våra Kubaspecialister inför din nästa drömresa!

Våra resespecialister har stor kunskap om Kuba, de kan ge tips och råd inför din resa samt hjälpa dig med din bokning.

Mejla gärna dina frågor så kontaktar de dig.

Amala Apaza, resespecialist
Kuba

" Här solar du ostört under palmerna"

Amalia Apaza, Resia Helsingborg
Specialist på Kuba.
Mejl: Kuba@resia.se

Vad bör man tänka på när man reser till Kuba?
- Just för att Kuba ännu inte är så exploaterat är infrastrukturen ganska outvecklad. Det är inte så bra skyltat och ska du resa runt på egen hand kan det bli väldigt krångligt att hitta. Du får stanna och fråga efter vägen. Och kan du inte spanska är det nästan omöjligt att hitta rätt. Till och med jag som kan spanska tycket det var svårt och det tar mycket tid. Så ska du inte vara på ön som backpacker i någon månad så tycker jag du ska förboka en paketresa där turer på ön ingår.


Vad får man inte missa att se?
- Du landar i Havanna – och detta är en stad väl värd att stanna någon natt i. Det är här du hittar de klassiska amerikanska bilarna från 50- och 60-talen. De färgglada husen längs turiststråken i gamla staden ”La Havanna Vieja” är också fina att titta på. Bakom gatorna med de renoverade husen ligger mer slitna områden. Men även dessa är värda att besöka. Det är låg brottslighet på Kuba och jämför man med andra delar av Sydamerika är det säkert att turista här.

När du är i Havanna måste du besöka det stora och pampiga Hotell National de Cuba som byggdes före kommunismen. Här är mycket dyrt att bo men du kan alltid slinka in och ta en drink och fläktas av historiens vingslag. Här har tiden stått still.

Och missa inte att göra ett besök på Tropicana club – en klassisk showrestaurang med anor ända tillbaka till 40-talet. Efter en sprakande och glädjefull föreställning får du själv möjligheten att dansa natten lång.

Sedan är det kul att ta en barrunda i Hemingways fotspår. Han bodde en tid i Havanna och brukade ta en promenad från hotellet till baren La Bodeguita och dricka en mojito. Efter det fortsatte han till La Floridita och drack en Daiquiri. Detta är visserligen en riktig turistfälla men det är spännande att titta på alla människor. Drinkarna på dessa barer kostar säkert fyra gånger så mycket som i övriga staden.


Vad finns att se utanför Havanna?
- Alla större badorter ligger utanför Havanna – det finns många fina att välja bland. Störst är Varadero med flera jättefina hotell och stränder. Men jag skulle tipsa om ett besök i staden Trinidad. En mycket vacker stad i kolonial stil precis vid kusten. Här kan du njuta av härliga stränder men också komma kubanerna nära. Prova att besöka restaurangen Casa de la musica. Här kan du sitta och hänga med en mojito, se på folk och insupa den kubanska kärleken till musik och dans. Vill du inte gå in så hörs musiken ända ut på torget där många dansar. Här lär du snabbt känna nya människor – en öppen och härlig stämning.

På vägen till Trinidad kan du också stanna till i Cienfuegos – vacker hamnstad och Santa Clara för att se Che Guevara-museet.

En annan spännande tripp är att se är de kubanska tobaksodlingarna runt Viñales och Pinar del Río. Här kan du besöka de klassiska cigarrfabrikerna och se hur tillverkningen går till. Du åker genom ett vackert landskap på vägen dit men boka detta i förväg innan du reser till Kuba. Det finns paketresor med guidade turer.


Några extra fina stränder att tipsa om?
- Det finns flera fina cayos – eller vikar på svenska – på sydvästra delen av Kuba. De ligger avsides och är ofta relativt folktomma. Här solar du ostört under palmerna. Lättast tar du dig till dessa med hyrbil. Ett tips är att ta in på Hotel Horizontes San Vicente i Pinar del Rio. Ett supermysigt hotell och därifrån kan du åka runt och bada på olika stränder.

Annars finns en mycket fin strand - Maria la gorda på östra sidan av ön. Bor du i Pinar del Rio är det en utflykt på en timma med bil. Men du får valuta för resan. Fantastisk strand med underbara snorklingsvatten. Andra stränder som är värda ett besök är Cayo Coco och Guardalavaca på den nordöstra delen av Kuba och även Cayo Largo på ön Isla de la Juventud

Reseinspiration

Hallins reseblogg

Sevärdheter i Havanna

Havanna är en unik stad som inte lämnar någon oberörd. Hela Havanna är en enda stor sevärdhet förstås men det finns några ställen att besöka som du inte får mi…

Hallins reseblogg

Kuba – historia och stränder

En riktigt spännande ö i Karibien är Kuba med sin historia och vackra stränder. Vi har tidigare skrivit om charterutbudet och att det är Ving och Apollo som ha…

Hallins reseblogg

Jill har varit på Kuba

Jill Olsson arbetar på vår supportavdelning. För några veckor sedan kom hon hem från Kuba efter en fantastisk semester med många upplevelser i bagaget. Jill be…

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp