Mexikospecialister

Härliga dagar på paradisstränder, spännande matupplevelser och utflykter till mayaruiner. Välkommen att ta kontakt med våra Mexikospecialister inför din nästa drömresa!

Våra resespecialister har stor kunskap om Mexiko, de kan ge tips och råd inför din resa samt hjälpa dig med din bokning.

Mejla gärna dina frågor eller fyll i en bokningsförfrågan så kontaktar de dig.

Amala Apaza, resespecialist
Mexico

"Här finns stränder i världsklass"

Amalia Apaza, Resia Helsingborg
Specialist på Mexiko.
Mejl: Mexiko@resia.se

Varför ska man resa till Mexiko?
- Det är ett fantastiskt semesterresmål. Mexikos charm är definitivt mångfalden och den rika variationen av smaker, upplevelser och vyer. Att resa in i landet är som att kliva in i en levande bok.
- Mexiko är perfekt för dig som vill kombinera sol och bad med kultur, historia och fantastisk mat.
Här badar du vid stränder i världsklass, snorklar vid jordens andra största barriärrev, äter tacos i majsbröd och lyssnar på härlig musik som gör att fötterna inte kan var still. Det bästa av allt är att avsluta dagen med att koppla av med en Tequila eller Margarita i handen. Helt perfekt.

Vilken är din favoritplats?
- Jag älskar hela Mexiko. Tycker varje liten by har mycket att erbjuda men min favoritpärla finns på östkusten: Isla Mujeres – Kvinnornas ö. Denna lilla ö är ett paradis i paradiset. Här finns allt man kan begära av en klassisk karibisk ö. Turkosblått vatten, kritvita sandstränder och lagom med barer, restauranger och uteliv.
- Det jag älskar mest är atmosfären och miljön – den är fortfarande genuin. Dessutom ligger storstaden Cancun endast 20 minuters båtresa bort och där hittar du allt som behövs för en perfekt kombinationsresa.

När är bästa tiden att resa till Mexiko?
- Du kan åka när som helst på året. Du kanske ska undvika östkusten under orkansäsongen från augusti till mitten av oktober. Det kan blåsa en del. Mexico City, som ligger mitt i landet, har ett behagligt subtropiskt höglandsklimat.
- På Yucatánhalvön är bästa perioden under våra vintermånader. Det är ett tropiskt klimat och varmt året runt. Vattentemperatur håller sig kring 25 grader.

Tre pärlor man inte får missa?
- Ett besök vid Rio Secreto, den hemliga floden, är ett måste. En häftig vandring i underjordisk droppstensgrotta där du får beskåda en helt magiskt värld. Det är något du kommer att minnas hela livet.

- En dagsutflykt till världens andra största barriärrev. Det tar endast en trekvart med båt från Playa del Carmen till ön Cozumel. Här kan du dyka eller snorkla och se mängder av vackra och färgglada fiskar. Det är som att simma i ett gigantiskt akvarium.

- Sist men inte minst ett besök till Chichén Itza, som är ett av världens sju nya underverk. Detta är en av de bäst bevarade mayastäderna och är mest känd för pyramiden El Castillo. Mayafolket har en fascinerande historia och hade stora kunskaper i bland annat astronomi och matematik. Det är en fantastisk upplevelse.

Reseinspiration

Hallins reseblogg

Simma med delfiner i Mexiko

Frida på Resia var i Mexiko för ett tag sen och här berättar hon lite allmänt om den underbara resan men framförallt om när hon simmade med delfiner. Mexiko är…

Hallins reseblogg

Mexico – Yucatan – utflykter

Om du är intresserad av sevärdheter så har du verkligen kommit rätt. Det är få resmål där du kan kombinera sol och bad med så mycket att se och göra i närheten…

Hallins reseblogg

Mexico – Yucatan

Mexico och Yucatan-halvön är ett av vinterns mest populära resmål. Det ligger på fjärde plats över våra mest bokade resmål efter stora charterdestinationer som…

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp