Safarispecialister

Paddla kanot bland flodhästar, fotografera vackra lejon eller kanske bestiga Kilimanjaro? Välkommen att ta kontakt med våra safarispecialister inför din nästa drömresa!

Våra resespecialister har stor kunskap om safari, de kan ge tips och råd inför din resa samt hjälpa dig med din bokning.

Mejla gärna dina frågor eller fyll i en bokningsförfrågan så kontaktar de dig.

Christer Lundqvist, resespecialist
Kenya

"Vi befann oss mitt i en lejonflock"

Christer Lundqvist, Resia Sundsvall
Safarispecialist
Mejl: 
Safari@resia.se

Vad är det som gör safari så fantastiskt?
- För mig är det möjligheten att få se vilda, vackra och ibland “farliga” djur på mycket nära håll. Och detta i dess naturliga miljö, där de levt sedan urminnes tider. Man blir både ödmjuk och uppspelt på samma gång. Det är fantastiskt att få uppleva en helt annan typ av natur än vad vi nordbor är vana vid, med allt från ringlande floder och regnskog till öknar.
- Tänk känslan i att bestiga det snöklädda Kilimanjaro eller paddla kanot i Okavangodeltat bland flodhästar och krokodiler, med elefanter som kommer till flodkanten för att dricka. Det är något som bara måste upplevas på plats.

Vilken är din bästa safariupplevelse?
- Jag tänker osökt på en händelse under min allra första safari, i Kenya Masai Mara. Plötsligt stannar vår guide jeepen och det visar sig att vi befinner oss mitt i en lejonflock som ligger utspridda i gräset runt bilen. De tittar lite slött på oss, ingen uppståndelse där inte, till skillnad mot oss i jeepen.
- Ska erkänna att jag funderade på hur snabbt man kan stänga igen taket och fönstren om någon av de fullvuxna honorna som låg närmast skulle resa sig och visa oss lika stort intresse som vi visade dem.

Om jag aldrig varit på safari tidigare – vilken resa rekommenderar du först?
- Ingen safari är fel men kanske Kenya eller Tanzania, det är för mig urtypen av en klassisk safari. Öppna grässlätter där man ganska lätt får se de fantastiska djuren.

För vem passar safari?
-Safari passar egentligen alla men barn bör nog vara i skolåldern för att orka med och uppskatta det som de får vara med om, ett äventyr de aldrig någonsin kommer att glömma. Sydafrika har områden där man inte behöver malariaprofylax, extra bra om man har barn med sig.
- Har man stora problem med ryggen så ska man vara noga när man väljer safarityp. Det finns safaris där man promenerar på dagarna och slår upp tält inför natten. Man kommer inte lika nära de stora djuren men i stället känner man dofterna och ser de små detaljerna mycket tydligare. En lite enklare safari än den klassiska men det blir också en helt annan upplevelse. 

 

Reseinspiration

Hallins reseblogg

Safari i Tanzania med familjen

När vi berättade om Sydafrika i bloggen så skrev Marie en kommentar om hur nöjda de var med sin resa dit. De ville se mer av Afrika och åkte med hela familjen…

Hallins reseblogg

Sydafrika- Natur, kultur & vilda djur – del 3

Vi har tidigare läst om Kajsas resa till Sydafrika som hon vann i vår Facebooktävling. Resan hon åkte på arrangerades av Jambo Tours och heter Natur, kultur &a…

Hallins reseblogg

Sydafrika – Natur, kultur och vilda djur – del 1

Igår kunde du läsa om Kajsa som blev vår vinnare i Sydafrikatävlingen som vi anordnade i höstas. Här delar hon med sig av sin fantastiska resa till Sydafrika…

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp