Fantastiska safariäventyr i Tanzania

Upplev tät regnskog, fantastiska djur och ett häftigt vildmarksliv på en safari! 

Jambo Tours har arrangerat resor till Tanzanias savanner ända sedan 1974. På deras safariresor, som leds av en svensktalande Jamboguide, har du en unik möjlighet att komma nära djur och oröd natur.

Ett äventyr som garanterat ger minnen för livet!

Vill du ha mer information om safari och få hjälp med din bokning? Skicka en intresseförfrågan så kontaktar vi dig! 

 

Prisexempel:
Klassisk Tanzaniasafari, 10 resdagar.

Tips inför din safariresa - boka den hos Resia.

Klassisk Tanzaniasafari

I norra Tanzania, mellan Kilimajaro och Victoriasjön, finns några av Afrikas mest intressanta vildmarksområden.

Under en spännande resa besöker vi regnskog i trakterna av sjön Manyara; Tarangire, känt för sina många elefanter; och Serengeti som kallas nationalparkernas nationalpark. Naturligtvis missar vi inte heller Ngorongoro, som även kallas ”Edens lustgård”.

Välj att bo antingen på tältlodger eller på safarilodger. Du kan även kombinera din safari med sol- och baddagar på Zanzibar.


Prisexempel 10 resdagar: 
fr. 28 610:-
Max 14 personer. Svensktalande Jamboguide. Avresor varje/varannan vecka.  

Res på en fantastisk safari!

Juniorsafari i Tanzania

Ta med mamma och pappa på en riktig safari! Äntligen ett riktigt safariäventyr för barn. Men var lugn, upplevelserna på savannen passar även mamma, pappa och övriga familjemedlemmar.

Vi spanar efter djur som lejon, giraffer, babianer och vårtsvin, samt möter barn i en massajby. Resan avslutning är också av bästa sort, fem dagar på Zanzibars vackra stränder vid Indiska oceanen med tid för sol, bad och lek i någon av resortens två pooler.


Prisexempel 11 resdagar:
Barn fr. 15.600:- 
Vuxen fr. 24.900:-
Max 21 personer. Svensktalande Jamboguide. Avresa 11 juni.

Tips inför din resa.

5 tips inför din safari

1. Res bekvämt med lite kläder. Det finns tvättservice på lodgerna.
2. Ta gärna med en kikare. Ibland är djuren en bit från jeepen.
3. Ta med en hatt. Solen är stark mitt på dagen.
4. Ta med en tjockare tröja då morgnar och kvällar kan bli kalla.
5. Ta med flera minneskort till kameran. Motiven är många!

Fråga vår safarispecialist.

Fråga vår safarispecialist

Har du frågor om safari eller vill ha hjälp med din bokning? Kontakta då vår safarispecialist på Safari@resia.se

Två frågor till Christer Lundqvist, safarispecialist:

Vad är det som gör safari så fantastiskt?
- För mig är det möjligheten att få se vilda, vackra och ibland “farliga” djur på mycket nära håll. Och detta i dess naturliga miljö, där de levt sedan urminnes tider. Man blir både ödmjuk och uppspelt på samma gång. Det är fantastiskt att få uppleva en helt annan typ av natur än vad vi nordbor är vana vid, med allt från ringlande floder och regnskog till öknar.
- Tänk känslan i att bestiga det snöklädda Kilimanjaro eller paddla kanot i Okavangodeltat bland flodhästar och krokodiler, med elefanter som kommer till flodkanten för att dricka. Det är något som bara måste upplevas på plats.

Vilken är din bästa safariupplevelse?
- Jag tänker osökt på en händelse under min allra första safari, i Kenya Masai Mara. Plötsligt stannar vår guide jeepen och det visar sig att vi befinner oss mitt i en lejonflock som ligger utspridda i gräset runt bilen. De tittar lite slött på oss, ingen uppståndelse där inte, till skillnad mot oss i jeepen.

- Ska erkänna att jag funderade på hur snabbt man kan stänga igen taket och fönstren om någon av de fullvuxna honorna som låg närmast skulle resa sig och visa oss lika stort intresse som vi visade dem. 

Bokningsinformation

Bokningsinformation

Gäller prisperioder enligt specificering ovan. Vi reserverar oss för eventuella korrekturfel och för prisförändringar utanför vår kontroll. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Välkommen att boka hos en av våra resebyråer eller ring oss på 0771-92 92 92.

Reseinspiration

Hallins reseblogg

Safari i Tanzania med familjen

När vi berättade om Sydafrika i bloggen så skrev Marie en kommentar om hur nöjda de var med sin resa dit. De ville se mer av Afrika och åkte med hela familjen…

Hallins reseblogg

Sydafrika- Natur, kultur & vilda djur – del 3

Vi har tidigare läst om Kajsas resa till Sydafrika som hon vann i vår Facebooktävling. Resan hon åkte på arrangerades av Jambo Tours och heter Natur, kultur &a…

Hallins reseblogg

Koppla av på Zanzibar

Koppla av på Zanzibar är just vad du gör på denna sagolikt vackra ö med vackra stränder och ett turkost hav. Zanzibar är cirka 5 mil lång och de bästa strände…

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp