Resor till Amsterdam

Ett sprudlande kaféliv, konstmuseer i världsklass och en mysig stadsmiljö. Här hittar du tips inför din resa till Amsterdam.

De flesta associerar nog Amsterdam med kanaler. Och visst dominerar de 75 kilometer långa kanalerna stadsbilden med tillhörande sagobroar, lummiga träd som lutar sig över det glittrande vattnet, gavelhus och mysiga uteserveringar. Holländarna själva föredrar ofta cykel framför motorfordon vilket bidrar till den trivsamma miljön.

Att flanera runt på Amsterdams vindlande gator hör alltså till ett av stadens absoluta nöjen. Och varför inte göra detta delvis på någon av stadens många marknader?   
På stora Albert Cuyp Market hittar du kläder och mat för en billig penning, minst lika underhållande är det att titta på folklivet runt marknadsstånden. Styr även stegen mot Bloemenmarkt, en flytande färgstark blomstermarknad som är väl värd ett besök.

Glöm inte att ta en paus på något av Amsterdams många kaféer, ät en stadig smörgås (holländarna äter gärna en macka till lunch), ett smarrigt bakverk eller drick en svalkande öl innan du beger dig ut i folkvimlet igen.

Till bilden av Amsterdam som en av Europas charmigaste städer kan dessutom följande adderas; guldkantad shopping, högklassiga restauranger och ett nattliv som toppar det mesta. Dessutom har staden en rad framstående sevärdheter, inte minst konstmuseer. Se verk av Rembrandt, Vermeer och andra storheter på Rijksmuseum. Vincent van Gogh-intresserade vallfärdar till van Gogh-museet där den största samlingen i världen av den kände konstnären finns.

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp