Resor till Rom

Alla vägar bär till Rom! Planera din resa till Rom väl och packa ner dina skönaste skor. Staden upplevs nämligen bäst till fots.

Här andas varje gatsten historia och listan över sevärdheter kan göras lång. Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Piazza Navona, Sankt Peterskyrkan. Vi rekommenderar att du köper biljetter i förväg till de mest populära turistattraktionerna så slipper du långa köer. Men låt dig inte stressas, bättre att utforska ett par sevärdheter i lugnt tempo och spara de andra till ditt nästa Rom-besök. Många väljer nämligen att återvända till den eviga staden. 

Flanera på trånga gator bland vespor och marknadsstånd i den gamla stadsdelen Trastevere. Sväng in på en trattoria för att avnjuta en spaghetti alle vongole och ett glas gott vin.
Bra shopping hittar du bland annat på Via de Condotti (exklusiva butiker), Via del Corso (populär shoppinggata) och Via Cola di Rienzo (mode till bra priser).   

När du behöver en paus: köp en kulglass på någon av stadens många glassbarer, slå dig ner på en närliggande parkbänk och betrakta Roms livliga gatuliv. Eller besök den vackra parken Villa Borghese, ett av romarnas favoritutflyktsmål på söndagarna.

Hyr en trampcykel och passera höga pinjeträd, fina utsiktsplatser och tjusiga fontäner i en maklig takt. Passa också på att besöka Galleria Borghese, ett förstklassigt museum som visar upp dyrgripar av bland andra Caravaggio, Bernini och Rafael.    

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp