Resor till Krakow

Välkommen att boka din resa till Krakow, en av Centraleuropas vackraste städer! Här behöver du först och främst en sak; ett par bekväma skor.

Krakow är Polens kulturella hjärta och bjuder på många sevärdheter. Stadens gamla kärna, Stare Miasto, har många vindlande gator och medeltida fasader. Det medeltida torget Rynek Glowny är stadens hjärta med många uteserveringar och ett härligt folkliv.

Här hittar du den vackra Mariakyrkan med en underbar utsikt över staden från kyrkotornet. Slå dig ner på en uteservering på gatan Szeroka i det judiska kvarteret Kazimierz och beställ in klassiska polska piroger. När magen är nöjd kan du bege dig till marknaden på Plac Nowy och shoppa loss. Den livliga marknaden har öppet dagligen men har bäst utbud på helger.

Missa inte att åka på utflykt till världsarvslistade Wieliczkas saltgruvor från 1200-talet. Det är en riktigt häftig upplevelse då du får känna på hur det är att vara 135 meter under jorden.

En djupt berörande plats som många besöker under sin resa till Krakow är det gamla koncentrationslägret Auschwitz som ligger ungefär 6 mil utanför staden. Hit tar du dig med buss, tåg eller bil.     

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp