Resor till Lissabon

Här kan du boka din resa till Lissabon, Portugals huvudstad.

Lissabon är byggt på sju kullar, ett gott råd är därför att nyttja stadens spårvagnar och bergbanan. Färdmedlen är kanske inte de snabbaste alternativen men å andra sidan får du se desto mer av den vackra staden.

Medeltidsfästningen Castelo de São Jorge ligger uppe på en kulle och erbjuder, utöver en fascinerande resa tillbaka i tiden, en av stadens bästa utkiksplatser. Det praktfulla klostret Mosteiro dos Jerónimos platsar också på listan över Lissabons bästa sevärdheter. Staden har även flera intressanta museum, däribland nationalmuseet Museu Nacional de Arte Antiga som förutom att visa upp konstskatter också är ett tjusigt 1600-talspalats.

Att promenera i Lissabons äldsta stadsdel Alfama är ett sant nöje men också en utmaning. Alfama är en fascinerande labyrint av smala gator och kullerstenstrappor, ta gärna med dig en karta! Här kan du slinka in på en fadorestaurang för att äta gott och njuta av den speciella fadomusiken.

I stadsdelen Bairro Alto hittar du Lissabons mest intensiva nattliv med klubbar och barer för alla smaker.

När du längtar till stranden, ta pendeltåget till de mysiga badorterna Cascais och Estoril. Den fina lilla staden Sintra är också en pärla för dig som är sugen på en utflykt utanför stadens gränser. 

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp