Resor till Alicante

Ge dig iväg på en resa till Alicante och njut av en riktig solsemester. Med sitt vackra läge vid Medelhavet erbjuder den spanska kuststaden kilometerlånga stränder, fina golfbanor, shopping och ett stort utbud av restauranger. Här är det behagligt varma somrar och milda vintrar vilket gör Alicante till det perfekta resmålet året om.

Promenera längs lugna gränder och krokiga, färggranna husfasader i det mysiga området El Barrio de Santa Cruz (gamla stan). Besök den ståtliga Santa Maria-basilikan och titta på kända verk av bland andra Picasso och Dalí på konstmuseet MACA. Vandra eller ta hissen upp till den medeltida borgen Santa Barbara där du har en magisk utsikt över staden. För den shoppingsugna finns det allt från stora kedjor som El Corte Inglés, Zara och Mango till små personliga butiker och härliga marknader.

I Alicante hittar du lyxiga finkrogar såväl som avslappnade tapasbarer. Missa inte att smaka på de lokala läckerheterna! Exempelvis är ris en specialitet och det finns till och med speciella risrestauranger vid namn arrocerías. Testa även nougaten turrón som är gjord på nötter, honung och äggvita. I den vackra spanska staden äter du gott till förhållandevis låga priser.

Sol och bad är givetvis ett måste när du åker på en resa till Alicante. Tillbringa en stund eller hela dagen på den centrala stranden Playa del Postiguet eller åk en bit utanför staden till vackra Playa de San Juan.

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp