Resor till Tjeckien

Funderar du på att resa till Tjeckien? Här hittar du tips inför din resa.

De flesta tänker nog på Prag när det talas om att resa till Tjeckien. Denna välbevarade stad räknas som en av Europas charmigaste.

Det är många som vill se den medeltida Pragborgen, Karlsbron med sina spännande statyer och den vackra gamla stan Staré Město. Att Tjeckien dessutom är billigt och av många anses ha det bästa ölet i världen bidrar säkert också till dragningskraften. Ölprovning på ett bryggeri som klassiska U Fleku i Prag är till exempel ett måste för många ölälskare. Varför inte testa den gyllene drycken tillsammans med Tjeckiens nationalrätt; knödel, fläsk och surkål?

Även runt om i Tjeckien finns det många historiska slott och fina små byar. Medeltidsstaden Český Krumlov är med på Unesco:s världsarvslista och väl värd ett besök. Det finns gott om möjligheter att njuta av natur- och friluftsliv i Tjeckien, landskapet Mähren är till exempel perfekt för cykling. Är du sugen på varma källor och spaanläggningar rekommenderar vi en resa till någon av landets många kurorter som Karlovy Vary och Mariánské Lázne.

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp