Resor till Prag

Planerar du en resa till Prag?  Tjeckiens huvudstad har seglat upp som ett av de populäraste weekendresmålen i Europa. Det är verkligen lätt att bli kär i Prag, staden är formligen smyckad med gamla kyrkor och vackra historiska byggnader. Hela gamla stan, Staré Město, är erkänd som kulturminne av Unesco och här är det mysigt att flanera på blanknötta kullerstensgator. På torget Staroměstské náměstí finns rådhuset med sitt magnifika astronomiska ur från 1400-talet.  

Den mäktiga Pragborgen, som vilar på en kulle ovanför staden, är absolut värd ett besök. Borgen sägs vara världens största medeltida slott, avsätt därför ordentligt med tid för besöket. 

Karlsbron är en annan av Prags viktigaste sevärdheter, på dagarna trängs här försäljare, gatuartister och turister. Kvällstid kan en promenad över bron vara magisk. Njut av stillheten, utsikten över staden och månen som hänger över floden Moldau.

Avstånden är korta i Prag och det är lätt att ta sig runt till fots. Ett annat alternativ är stadens charmiga spårvagnar eller tunnelbanan. I Prag kan man dessutom unna sig lite extra. Priserna är relativt låga i jämförelse med Sverige och här kan du njuta av trerättersmiddagar och shopping. 

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp