Resor till Ungern

Åk på en resa till Ungern och upplev lyxiga spaanläggningar, pittoreska byar, vacker natur och härliga vindistrikt. Det centraleuropeiska landet har en låg prisnivå jämfört med Sverige och är lätt att resa runt i. 

När man pratar om att resa till Ungern så tänker de allra flesta på huvudstaden Budapest. I den vackra staden kan du njuta av fina middagar, hälsobringande termalbad och shopping i grandiosa omgivningar. Här hittar du sevärdheter som parlamentsbyggnaden, Fiskarbastionen och Budaslottet. Slå dig ner på ett av stadens vackra kaféer och avnjut ett maffigt bakverk.

Men det finns mycket mer att se utöver Budapest. Omgivningarna kring Balatansjön är populärt både bland ungerska och utländska turister tack vare de långgrunda stränderna och den behagliga vattentemperaturen. Det är även ett utmärkt resmål för den aktiva, då det är ett idealt område att vandra och cykla i.

Badorten Siófok bjuder på många restauranger och ett fartfyllt nöjesliv. Här hittar du även Europas största termalsjö Heviz med vatten som innehåller läkande mineraler. Runt sjön hittar du flera fina kurhotell där du kan unna dig härliga spabehandlingar.

Norra Ungern har en fantastisk natur i form av berg och dalar, vattenfall och lövskogar. Den vackra Barockstaden Eger ligger mellan Mátra- och Bükkbergen och det är från detta området som den kända röda vinsorten Egri Bikavér härstammar från. Ta en tur till Szépasszony-dalen, där du hittar flera vinkällare som ligger insprängda i kalkstensklipporna. Ett annat välkänt vindistrikt är Tokaj-Hegyalja där de kända Tokajervinerna produceras.

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp