Slott och trädgårdar i södra England

Vi upplever södra England i finaste skrud. Några av Kent-områdets mest kända trädgårdar besöks. Boendet blir ett bra utgångsläge för resor med trädgårdsupplevelser, men även andra utflykter.

Vi känner historiens vingslag bland herresäten under denna gruppresa. Med ett vingårdsbesök kryddar vi vistelsen med något annorlunda och inte så typiskt engelskt, och sist men inte minst låter vi oss imponeras av prakten i Canterburykatedralen. Det blir även besök i London.

Fakta

 • Land

  England

 • Huvudstad

  London

 • Språk

  Engelska

 • Valuta

  GBP

 • Tidsskillnad

  - 1 tim

England

Följ med på en resa till södra England där vi får njuta av färgprakten i några av Kent-områdets mest kända trädgårdar. Med boende i Tonbridge alternativt Royal Tunbridge Wells har vi ett bra utgångsläge för en resa med fina trädgårdsupplevelser, men också andra utflykter. Vi känner historiens vingslag bland herresäten vi besöker, flera kända från historieböckerna. Med ett vingårdsbesök kryddar vi resan med något annorlunda och inte så typiskt engelskt, och sist men inte minst låter vi oss imponeras av prakten i Canterburykatedralen.

Programförslag för England

Dag 1

Hemorten–Bremen
Avresa från södra Sverige. Resan går med färja via Helsingborg–Helsingör och Rödby–Puttgarden. Framåt kvällningen når vi vårt övernattningshotell i Tyskland och där äter vi middag.

Dag 2

Bremen–Tonbridge/Royal Tunbridge Wells
Efter frukost färdas vi söderut via Holland och Belgien för att ta färjan mellan Calais och Dover under sen eftermiddag. Överfarten tar ca 75 minuter. Väl framme i England går färden vidare till någon av orterna Tonbridge eller Royal Tunbridge Wells. Här ska vi bo i fyra nätter, inklusive halvpension, och göra dagsutflykter i området.

Dag 3

Utflykt till Hever Castle and Gardens och Sissinghurst Castle Garden
Denna dag besöker vi två av de mest berömda trädgårdarna i sydöstra England. Vi åker först till Hever Castle, där vi bekantar oss med slottet som är berömt för att där bodde en gång Anne Boleyn, en av Henrik VIII:s hustrur som avrättades för äktenskapsbrott. Därefter följer en guidad rundtur i trädgården. Efter lunch kommer vi till Sissinghurst, Englands kanske mest sevärda trädgård. Här hittar vi bl.a. en mängd örter och rosor.

Dag 4

Utflykt till Brighton
Idag åker vi söderut till kusten och till Brighton, Englands största och förnämsta badort. Staden är bl.a. berömd för sin långa pir och för den pampiga byggnaden Royal Pavillion, ett orientaliskt palats som stod klart 1822. Under eftermiddagen på väg tillbaka till vårt hotell ska vi provsmaka engelskt vin. Vi besöker vingården Biddenden där vi får en rundvandring bland vinrankorna och provsmakar gårdens viner. Här produceras mest vitt vin, men vi kan också köpa andra engelska produkter som sylt och te i vingårdsbutiken.

Dag 5

Utflykt till London
Tidig avresa till den brittiska stora huvudstaden London, en världsstad i ständig rörelse. Vi gör en rundtur med svensktalande guide som visar många av de klassiska sevärdheterna som t.ex. slottet Towern, drottningens Buckingham Palace, Trafalgar Square, Westminster Abbey, Hyde Park och mycket annat. Under eftermiddagen får vi litet tid på egen hand, och åker sedan tillbaka till vårt hotell för middag och övernattning.

Dag 6

Tonbridge/Royal Tunbridge Wells– Canterbury/Ashford
På morgonen åker vi till det medeltida Leeds Castle där vi gör en rundvandring. Slottet byggdes under 1100-talet och anses av många vara det vackraste slottet i England. Därefter fortsätter vi mot medeltidsstaden Canterbury, säte för ärkebiskopen av Canterbury sedan år 597. Vi får en guidad tur i den världsberömda katedralen, som också finns med på UNESCO:s världsarvslista. Under eftermiddagen får vi egen tid i stadens mysiga centrum med många affärer och pubar. Vi övernattar i Canterbury eller närbelägna Ashford och äter en avskedsmiddag på engelsk mark.

Dag 7

Canterbury/Ashford–Bremen
Nu säger vi adjö till England för denna gång, och tar färjan över Engelska kanalen från Dover till Calais eller Eurotunneln från Folkestone. Sedan åker vi vidare genom Belgien och Holland och kommer till Bremen för middag och övernattning.

Dag 8

Bremen–hemorten
Efter frukost åker vi vidare norrut. Resan går via Puttgarden där vi passar på att handla i Border Shopen, vidare med färja till Rödby och över Helsingör–Helsingborg. Mot kvällen når vi vår hemort.

Prisuppgifter

För pris enligt storlek på er grupp, vänligen kontakta närmsta Resiabutik.

Välkommen till Resia! Välj ett kontor nedan.

Om du har några frågor så tveka inte att ringa. Du kan också skicka ett meddelande och lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Läs mer om oss

Upp