Södra Frankrike

Ekologisk vin- och ridresa

En ridresa till södra Frankrike, kryddad med god mat, vin & kultur!

Här är resan för dig som gillar att rida i vacker natur och är nyfiken på mat- och vinkulturen i södra Frankrike. Den vackra hästgården du bor på är helt ekologisk och vi besöker vinodlare som jobbar helt naturligt, utan kemiska bekämpningsmedel.

Bo på Domaine de Fraisse, det gamla stenhuset som nu är renoverat i charmig, rustik stil. Hela gården är Eko-certifierad och tänker ekologiskt i allt från mat till handdukar. På gården bor ca 40 hästar samt en åsna. De flesta är franska raser – blandade med quarterhäst, angloarab och berber – från små ponnys till stora hästar. Här finns det många typer att välja på, beroende på ridvana och önskemål.

Pris 9.985:-/person

Sista bokningsdag 18 april 2017.

I priset ingår
  • Logi 4 nätter på Domaine de Fraisse (i dubbelrum)
  • Alla utflykter med guide enligt programmet
  • Professionell vinguide vid vinbesök och provningar
  • Ridning tre pass uteritt eller lektion
  • Helpension enligt följande:

- Frukost
- En lunch på gården, 3-rätter (dryck tillkommer)
- 3 middagar på gården, 3-rätters (dryck tillkommer)
- Middag i Carcassonne tors, 3-rätters inkl vin / vatten
- Lunch enl programmet fre o lör, inkl vin / vatten

Tillkommer/ingår ej i priset:

  • Flyg enligt nedan från Stockholm eller Köpenhamn 3.696:-
  • Flygplatstransfer ca 1 timmes resa enkel väg, 395:- t/r
  • Enkelrumstillägg 4 nätter 1.550:-
  • Övriga privata utgifter


Förslag på flygresa från Stockholm och Köpenhamn till Toulouse:
31 maj Stockholm – Amsterdam 11.15 – 13.20
31 maj Köpenhamn – Amsterdam 11.50 – 13.15
31 maj Amsterdam – Toulouse 14.20 – 16.10

4 juni Toulouse – Amsterdam 14.05 – 16.05
4 juni Amsterdam – Köpenhamn 17.00 – 18.20
4 juni Amsterdam – Stockholm 17.00 – 19.00

Dag för dag

Dag 1 onsdag – Ankomst och välkomstmiddag
Ankomst till Frankrike på eftermiddagen. Vi reser direkt till Domaine de Fraisse, får våra rum och bekantar oss med omgivningarna. På kvällen dukas det först upp till fransk apéritif och sedan trerättersmiddag.

Dag 2 torsdag – Ridning, vinprovning och Carcassonne
Efter frukost bekantar vi oss med hästarna och beger oss därefter ut och rider i den underbara naturen. Varje ridtur varar ungefär 2,5 timmar. Därefter trerätters välförtjänt lunch på gården. Efter lunch hämtar My upp för en eftermiddag i vinets tecken. Vi börjar med ett besök på en välkänd vingård i Languedoc Roussillon. Här pratar vi om vinplantan, le terroir, vinifieringen och lagring tillsammans med odlaren själv. Besöket avslutas givetvis med en provning av domänens alla viner.

Tidig kväll beger vi oss upp i den mäktiga gamla staden ”La Cité Carcassonne”, även den klassad av Unesco som världsarv. Det är den största bevarade medeltidsstaden i Europa och grunderna redan lades på romartiden, med grevepalats och dubbla stadsmurar som omger hela stadskärnan. Walt Disney kunde inte ha gjort medeltiden bättre!

Här äter vi middag på ”Le Jardin de la Tour” Elodie lagar maten och en utsökt sådan. Vad menyn blir vet man aldrig i förväg ty hon handlar in allt färskt under morgonen på marknaden, allt efter tycke och behag. Trerätters middag med vin därtill. Därefter återvänder vi till gården för en skön natts sömn.

Dag 3 fredag - Ridning, vingårds-picknick och Catharer
Frukost och sedan väntar våra nyfunna vänner i stallet. Val mellan lektion på gården eller ute-ritt. Efter ridningen åker vi direkt till en vingård för en trevlig vinprovning med My och en noga utvald odlare från trakten. Sedan blir det picknick-lunch i vinfältet ackompanjerad av mer vin och vinprat.

Från vingården åker vi vidare till Château LasTours, en av de mytomspunna Cathare slotten. Vi får kort förklarat den tragiska historien om Cathare. Vi återvänder till Domaine de Fraisse för trerätters middag tillagad av gårdens egen kock.

Dag 4 lördag – Medelhavet, ostron och ridtur
Ingen ridning denna morgon. Vi beger oss direkt efter frukost, den knappa timmen ut till Medelhavet. Vi börjar att besöka en ostronodlare som förklarar hur det går till att få fram dessa delikatesser och sedan har vi en ostronprovning. Var lugna, ni får ett glas vin att skölja ner med!

Efter ostronen njuter vi av den långa fina sandstranden och det blå Medelhavet. Sedan lunch på trevlig restaurang vid stranden. Vi kommer tillbaka till Fraisse på sen eftermiddag då vi sadlar på och avslutar dagen med en härlig ridtur. Därefter gemensam avskedsmiddag på Domaine de Fraisse.

Dag 5 söndag – Hemresa
Frukost och därefter avfärd till flygplats.

Bokningsinformation

Reseperiod 31 maj – 4 juni. Boka senast 18 april 2017.

Gäller prisperioder enligt specificering ovan. Vi reserverar oss för eventuella korrekturfel och för prisförändringar utanför vår kontroll. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Ovan pris och program gäller vid minst 12 deltagare på resan.

Välkommen att boka hos en av våra resebyråer eller ring oss på 0771-92 92 92.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.