Boka senast 31 januari

Flygsafari med Tour Africa 1.000:- rabatt/person 

Kombinera spännande safari med lata stranddagar! Safariflyget tar dig direkt till Masai Mara i Kenya och Governor's Camp belägen vid Marafloden. Upplev elefanter, lejon och giraffer. Här finns gott om djur året om och under perioden juli till oktober passerar 2 miljoner gnuer förbi. Vi avslutar med några sköna dagar vid kusten och njuter av Indiska Oceanens blå vatten.

Läs mer om resan längre ner på sidan!

Fakta: Flygsafari Masai Mara och Indiska Oceanen

Avresa: Dagligen från Nairobi under 2017.

Prisindikation per person i normalsäsong:
29.995:- min. 2 pers.
Barn under 12 år i extrabädd betalar ca 60% av resan pris.
Singelrumstillägg: 4.500:-

Rabatten 1.000:-/person dras av vid bokningen. 

I resans pris ingår:

 • Flyg från Skandinavien, inrikesflyg.
 • Safari i fyrhjulsdriven landcruiser 
 • Professionell engelsktalande chaufför/guide
 • Parkavgifter
 • Måltider enligt program
 • Boende i delat dubbeltält.

I resans pris ingår inte:

 • Flygskatt ca 4.500:-
 • Dryck
 • Lunch i Mombasa
 • Dricks
 • Visum
 • Utflykter bokade separat.

Inkvartering:
3 nätter Goverors´Camp
4 nätter Leopard Beach Resort and Spa Superior Ocean View.

Vi bokar även andra boende på lodger och camper i Masai Mara.

Denna safari passar: Alla. Governors´Camp Collection har fler camper i Masai Mara som passar bra för grupper och större familjer. Leopard Beach har alla faciliteter för gammal som ung. Par, familjer och kompisgänget.

Pass/visum: Passet måste vara giltigt i 6 mån. efter vistelsen. Visum behövs för Kenya och ansökan görs via internet i god tid innan avresa.

 

Program

Dag 1: Avresa från Sverige

Dag 2: Ankomst Nairobi på morgonen och safariflyg till Masai Mara.
Transfer till Wilsonflygplatsen och efter cirka 45 minuters flygresa landar vi på savannen. Flygsafari innebär inte bara att du spar ca 4 timmar i restid, du slipper de stundtals tuffa vägarna ut till Masai Mara.

På köpet får du en hisnande upplevelse där du flyger högt över den majestätiska Riftdalen och lågt över savannens böljande kullar. Du kommer förstå varför författaren till ”Out of Africa”, Karen Blixen blev helt förälskad i detta landskap.

Kort transfer till Governors´ camp där vi bor i rymliga, bekväma tält med privat dusch och wc i tre nätter. Efter lunch åker vi på vår första safari. Lunch och middag ingår.

Dag 3-4: Masai Mara Game Reserve.
Två dagar med safari tidig morgon och sen eftermiddag. Den som vill ha ytterligare spänning rekommenderar vi att boka en ballongsafari tidig morgon och/eller en vandringssafari, bokas och betalas separat. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 5: Safari och sedan till kusten.
Den som vill gör en safari i gryningen. Efter frukost åker vi på en sista safari fram till lunch som vi äter i campen.

På eftermiddagen går safariflyget tillbaka till Wilson Airport och vidare till Mombasa där transfer till Leopard Beach Resort and Spa väntar. Fyra nätter i Superiorrum Ocean View med halvpension ingår i vistelsen.

Dag 9: Transfer till Mombasa  flygplats för hemresa. Frukost och lunch ingår.

Dag 10: Hemkomst

Bokningsinformation

Vi reserverar oss för eventuella korrekturfel och för prisförändringar utanför vår kontroll. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller. 

Välkommen att boka hos en av våra resebyråer eller ring oss på 0771-92 92 92.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.