Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Charter till Karpathos - boka din charterresa

Karpathos erbjuder en genuin och äkta grekisk atmosfär som många större grekiska öar till viss del förlorat. Öns natur är vacker med djupa dalar och höga berg – utmärkt för vandringsturer och andra aktiva alternativ. Den grekiska maten smakar om möjligt ännu godare här och utsikten över det kristallklara vattnet är slående. Ön passar även utmärkt för att hyra en bil och upptäcka små mysiga fiskebyar och häpnadsväckande utsiktsplatser.

Här finns även många fina ständer, stora som små, där semesterorten Amopi lockar många barnfamiljer med sina långgrunda stränder. Öns största stad Pigadia, även kallad Karpathos stad, erbjuder en trevlig hamnpromenad och mysiga restauranger. Föredrar man små mysiga fiskebyar är Lefkos på öns västra kust att rekommendera.

Karpathos historia är anrik och precis som Kreta var ön bebodd av minoerna för 4000 år sedan.  Den mest sevärda historiska platsen på Karpthos är byn Olympos  i norr. Här ligger färgglada hus utspridda på bergstoppen och många av de gamla charmiga traditionerna lever ännu kvar i byn. Många beskriver platsen som ett levande folkmuseum med sin alldeles egna unika grekiska dialekt och med sina färgglada folkdräkter. Olympos byggdes högt uppe i bergen redan under 700 - 900-talet för att skydda lokalbefolkningen mot pirater som fanns nere i Karpathos stad.

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.