Livet som affärsresenär

Försening på Schiphol, en klagande partner på hemmaplan och klimatångest. En leende kund, äkta wasabi och norrskenssafari på Svalbard. Ofta är affärsresorna en rolig del av jobbet. Men de innebär också påfrestningar på familjelivet, miljön och företagets ekonomi.

Vad är det som gör att vi – trots digitaliseringen – reser mer än någonsin? Vad betyder affärsresan idag och hur påverkas vi av våra jobbresor? Och inte minst – hur kan vi tillsammans skapa ett mer hållbart affärsresande? 

Här får du träffa forskare, reseexperter, resenärer och företag som ger sin syn på affärsresor och möten. Ta del av handfasta tips, läsvärda intervjuer och inspirerande artiklar om vad som händer när vi reser.

Direkt till avsnitt 1
1. Det fysiska mötet

Varför reser vi fortfarande?

Det är enklare än någonsin att träffas idag. På bara några sekunder kan vi ha ett möte face to face med en kund eller kollega på andra sidan jordklotet – utan att ens lämna kontoret.  Men ändå är det fysiska mötet nummer ett när vi bygger relationer och gör affärer. Varför är det så? Och framför allt, när är det viktigt att träffas fysiskt? 

I det första avsnittet av vår webb-TV-serie möter du den digitala pionjären Gustav Martner och managementkonsulten Rino Wennerholm. Här kan du också läsa en intervju med Johan Sköld om försäljning och relationer samt få retorikexperten Elaine Eksvärds 5 bästa tips för ett framgångsrikt möte. 

Till artiklar och webb-TV-avsnitt nr 1

 

2. Balans

Hur ser ett hållbart affärsreseliv ut?

Att resa i jobbet är givande och roligt på många sätt. Samtidigt innebär affärsresandet ofta långa arbetsdagar, ett högt tempo och ett pusslande för den som är kvar hemma. Hur gör man egentligen för att ta tillvara på glädjen i att uppleva nya platser och träffa människor i jobbet – när man samtidigt ska balansera vardagspusslet och affärsresandet?

I det andra avsnittet av vår webb-TV-serie möter du psykologen Anna Bennisch och Bolons vd Marie Eklund som ger sina bästa tips för bättre balans. Här kan du också läsa om arkitekten Anna Hessle och hur hon löser sitt livspussel. Paolo Roberto ger tips om träning på affärsresan och Erik Nissen Johansen på Stylt berättar varför hemmakänslan på hotell blir allt viktigare.  

Till artiklar och webb-TV-avsnitt nr 2

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.