Publicerat: 2019-11-28
xx

Ta kontroll över era resekostnader

Så, hur var resan?

Alla som reser vill få ut det mesta möjliga, oavsett vilken typ av resa det handlar om. Tiden ska spenderas väl och upplevelserna ska motsvara förväntningarna. Travel Management handlar om att maximera sina affärsresor och möten. Men vad vinner ett företag egentligen på att ha koll på sina resekostnader och processer, och vad riskerar man att förlora om man inte har koll? Vi frågade Cathrine Lundberg, erfaren Travel Management-konsult.

Vad betyder Travel Management i klarspråk?
– Travel Management handlar kortfattat om att få både ledningen och medarbetarna i en organisation att agera klokt när det gäller möten och resor – i fråga om tid, pengar, medarbetarnöjdhet, säkerhet och miljö.

Vad finns det för fördomar och sanningar kring begreppet?
– En del tror att Travel Management bara handlar om att alltid hitta det billigaste alternativet. Det kan absolut vara utgångspunkten, men det kan vara lika viktigt för ett företag att ha flexibilitet. Totalkostnaden ska styra – inte priset på en enskild biljett. Ibland behövs flexibilitet, ibland inte. Med de onlineverktyg som finns i dag, genom vilka du kan boka hela resan, kan organisationen skräddarsy sin egen resepolicy.

På vilka sätt gynnar det ett företag att arbeta med Travel Management?
–  På flera olika sätt! Tid är det mest centrala. Alla människor har tillgång till lika många timmar under ett dygn, men vi disponerar dem väldigt olika. Ur ett företagsperspektiv är det viktigt att du använder din tid på jobbet åt rätt saker. Travel Management underlättar och effektiviserar bokning av resor och möten. Det är ett strategiskt verktyg som gör att tiden utnyttjas betydligt bättre – både före, under och efter resan.

Vilken är den vanligaste missuppfattningen kring Travel Management?
– En inköpare som får i uppdrag att se över kostnaderna för möten och resor kan ha svårt att se helheten. Många stirrar sig blinda på den avgift resebyrån tar ut för sin tjänst, men missar då att rådgivningen i sig kan spara betydligt mer på en klokare biljett, hotellövernattning och betalningssätt än servicekostnaden. Dessutom kan man själv spara tid genom att kunna ägna sig åt sina ordinarie arbetsuppgifter.

Handslag_624x395.jpg

 

Riskerar man något om man saknar en resepolicy?
– I mindre företag med små resurser kan ett klokt och kostnadsmedvetet resande vara en överlevnadsfråga. Med en resepolicy vet dessutom alla medarbetare vilka regler som gäller vid tjänsteresor, vilket gör det enklare att exempelvis undvika onödiga taxiresor och dyra hotell. En genomtänkt resepolicy kan också göra dig mer attraktiv för en arbetssökande som väljer mellan olika arbetsgivare.

Hur mycket pengar sparar man genom att jobba med Travel Management t ex med stöd från en resebyrå?
– Självklart varierar det och beror i många fall på storlek på företaget och vilken företagskultur man har. Men har du bokat allt själv för till exempel ett möte med en resa genom leverantörernas olika webbsidor och plötsligt måste ändra något, kostar det dig både tid och pengar. Använder du dig istället av resebyråns självbokningssystem eller dess personliga service kan du göra ändringar betydligt enklare och billigare. Ett större företag som inte jobbat med Travel Management tidigare och inte har bra systemstöd på plats kan rätt lätt minska sina totalkostnader för resor med 10–20 procent genom ett gott samarbete med en resebyrå.

Bild-paketresa-624x395.jpg

 

Fler artiklar om hur du får koll på företagets resekostnader

Dolda kostnader företagen ofta missar

1. Tid, administration och kvitton.
Ta reda på hur mycket tid och därmed pengar ni faktiskt lägger på planering, genomförande och uppföljning. Finns bra systemstöd? Resebyråerna är ofta duktiga på att göra analyser – ta hjälp!

2. Ses ni på bästa platsen?
Var befinner sig egentligen människorna som ska mötas? Ska många resa till en person eller en resa till många? Gör en analys av era mötesmönster innan ni bokar resan, eller låt en resebyrå göra det åt er.

3. Låga lockpriser.
Många lågprisflygbolag skyltar med låga priser, men glöm inte att ta hänsyn till de extra avgifter som tillkommer under de olika stegen i bokningen. Det gäller att vara uppmärksam på vad slutpriset faktiskt hamnar på samt villkoren för resan.

4. Onödig tid på flygplatsen.
Billigare flyg innebär oftast fler byten och längre väntan. Arbetsmiljön på en flygplats är inte den mest produktiva så räkna dessutom med att bytestiden går förlorad.

5. Ombokningar.
Att byta namn, datum, resväg eller destination blir ofta en dyr historia. Genom att anlita en resebyrå behöver du bara kommunicera med en person som sköter allt. Då uppdateras dessutom all info i samtliga system, vilket skapar en säkerhet för både arbetstagare och arbetsgivare, som då alltid har koll på var de anställda befinner sig.

6. Stor skillnad mellan flygbolagen.
Det finns fortfarande flygbolag som kräver utskrivna fysiska boardingkort. Kolla vad som gäller i förväg – det kan kosta flera hundra kronor om flygbolaget ska göra det åt er på flygplatsen.

Vill du veta mer? Prata resor och möten med oss på Resia


Cathrine_Lundberg_624x500.jpg

 


Faktaruta Cathrine Lundberg 


Ålder: 53

Yrke: Travel Management-konsult.

Favoritresmål: Väljer ofta resmål utifrån nyfikenhet på nya destinationer

Missar aldrig på semestern: Att promenera, känna in atmosfären och studera människorna.

Så får jag ut det mesta av min resa: Jag planerar ramarna, men är gärna spontan i övrigt. När jag bilade med min man körde vi oftast på måfå och löste boendet längs vägen.

Gläds åt: Vi bor i ett fantastiskt land med massor att upptäcka och det är fint att se att allt fler väljer att semestra i Sverige. Min önskan är att fler barn i dag får se mer av Sverige än vad deras föräldrar har sett.


 

Fler artiklar om livet som affärsresenär:

Det händer när vi reser

Genom samtal med insiktsfulla människor som på olika sätt berörs av möten och resor i sitt arbete, tittar vi på effekterna av affärsresandet både ur ett ekonomiskt, miljömässigt och mänskligt perspektiv.

 

Följ oss på LinkedIn och genom att prenumerera på Resia Företags affärsnyhetsbrev.

 

Till artiklarna

0771-91 91 91 Vill du veta mer?
OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.