Konferens i Belgrad

I hjärtat av Balkan finner du Belgrad, en stad som pulserar av musik, god mat och fantastisk feststämning, men framförallt ett folk med kärlek och öppenhet. 

Låt er fångas och inspireras av denna stad som bjuder på allt och lite till. Belgrad är den nya heta konferensdestinationen för oss skandinaver. Med bara 20 minuters transfer från flygplatsen in till centrum så får du en mer effektiv konferensresa. Känn på stadens puls och nattliv, upplev människornas gästfrihet och njut av den serbiska maten som till största del består av lokproducerade produkter. Och det bästa av allt, du får mycket för väldigt lite.

Belgrad är en av Europas äldsta huvudstäder som ständigt utvecklas och staden bjuder på allt från historia, arkitektur, shopping, musik, mat och dryck. Det finns något för alla. Belgrad sägs vara Balkans Berlin som aldrig sover. 

Se programförslag och aktiviteter i menyflikarna.

Belgrade-drone-picture_624x395.jpg

Önskar du ett prisförslag? Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Boende

Saint Ten Hotel *****

Detta fem-stjärniga boutiquehotell ligger i hjärtat av Belgrad, Vračar distriktet, med gångavstånd till både restauranger, barer och shopping. Hotellet byggdes för att tillgodose de högsta behoven hos affärsgästerna.

Hotellet har totalt 56 rum och sviter som alla är inredda i modern och traditionell design med trägolv, handgjorda möbler och badrum inredda i natursten och en regndusch.

Varje rum är utrustade med smart TV, individuell klimatkontroll, wifi, minibar och Espressomaskin med kapslar.

Hotellet har även 5 stycken konferensrum som passar alla olika typer av möten. De olika möbleringarna som finns är business meetings, konferens, corporate events eller presentationer.

Hotellets restaurang SANCTUS serverar unika rätter med inspiration från det lokala köket och internationella klassiker. Du kan även avnjuta en drink i lobbybaren. 

Radisson Blu Old Mill Hotel ****

Radisson Blu Old Mill ligger ca 2,5 km från centrum. Detta är det ultimata konferenshotellet för dem som önskar ha konferens blandat med god mat och avkoppling. Belgradmässan ligger dessutom 700 meter bort.

De moderna rummen har fönster från gold till tak, designmöbler och reglerbar luftkonditionering. Badrummen har antingen regndusch eller badkar.

Hotellet har 6 stycken konferensrum med kapacitet upp till 225 gäster på 500 kvm. Vid fint väder har man även access till terrassen för en kaffepaus, eller varför inte ha mötet utomhus?

Hotellets restaurang serverar ett brett utbud av specialiteter från Balkan.

Programförslag

Dag 1

Er guide möter er I ankomsthallen på Belgrads flygplats. Med ca 20 minuters bussfärd är ni framme på erat centralt belägna hotell. Ni får checka in på era rum och göra er i ordning för en utsökt brunch på hotellet. Därefter har ni egen tid att upptäcka området på fri fot.

Runt klockan 20:00 möter er guide upp er i hotellobbyn för att ta med er på en running dinner. Första stoppet är på Bohemian street där ni börjar med en traditionell raki, snittar och självklart serbisk musik. Därefter promenerar ni vidare mot nästa stopp på restaurang Manufaktura där ni kommer bli serverade förrätt på lokala råvaror. Kvällen avslutas sedan på restaurang Ambar som ligger nere i hamnen. Här får ni känna på den serbiska pulsen samtidigt som ni blir serverade varmrätt och efterrätt.

Kvällen avsultas för den som vill annars bjuder Belgrad på ett av världens bästa nattliv.

Dag 2

Efter frukostbuffén inleds dagen med en 3 timmars konferens med kaffepaus. Konferensen avslutas med en tvårätters lunch på hotellet.

Efter lunchen möter ni upp er guide i hotellobbyn som ska ta er med på sightseeing i Belgrad. Ni börjar vi fortet Kalemegdan där ni kommer att få en större inblick i hur det var under kriget då de flesta strider ägda rum här.

Sightseeingen fortsätter sedan mot Saint Savas Tempel som är världens största ortodoxa kyrka. Er guide kommer även att visa er några måsten i Belgrad så att ni senare på kvällen ska kunna ta er runt på egen hand. 

Programförslag

Dag 3

Efter frukost väntar en buss som ska ta er till en bondgård som ligger ca 45 minuter från Belgrad. Här ska ni ha en trevlig utomhuskonferens följt av en trevlig lunch med endast lokalproducerade produkter.

Väl tillbaka på hotellet har ni egen tid för att sedan kunna mötas upp på kvällen då ni med buss ska åka till restaurang Reka som är en typisk serbisk restaurang med livemusik, traditionell mat och ibland till och med dans på borden. Serberna går ofta hit själva och dem är inte blyga till att bjuda upp för dans.

Kvällen avslutas och bussen kommer att ta er tillbaka till hotellet.

Dag 4

Efter utcheckning hämtar bussen er vid hotellet för att åka mot flygplatsen. 

Tilläggsaktiviteter

Dagstur till Novi Sad

Er guide kommer att möta upp er på hotellet efter frukost. Med buss kommer ni att ta er till Serbiens näst största stad Novi Sad som ligger ca 1h 15 minuter från Belgrad.

Novi Sad ligger precis vid floden Donau som är Europas näst längsta flod då den går igenom Tyskland, Österrike, Ungern, Rumänien, Kroatien, Bulgarien, Serbien och Slovakien.

Novi Sad är den perfekta platsen om du vill komma undan storstadspulsen och all stress. Här finner du många små caféer och bargator. Er guide kommer att visa er runt staden till fots.

Efter ett besök i Novi Sad kan ni även komplettera med en lunch på Bondgården som ligger på vägen tillbaka mot Belgrad.

Rent a friend activity

Denna aktivitet är en uppföljning på sightseeingturen då ni nu kommer att få sätta era kunskaper på prov. Ni kommer att bli indelade i lag men en gruppledare/guide för varje lag som kommer att finnas där till er hjälp. Ni får ett häfte med 10 stycken frågor och utmaningar som ni ska lösa. Det kan tillexempel vara att ni ska ta en gruppbild inne i Sait Sava templet eller att ni måste fråga en lokalbo vart den bästa baklavan finns. Denna aktivitet får gruppen att interagera med lokalbefolkningen och detta brukar vara väldigt uppskattat.

Vinnaren kommer att presenteras under kvällens middag.

Vinprovning

Besök denna vingård med över 100 års produktion av traditionellt vin. Lär dig om den lokala vinproduktionen och smaka på de bästa vinerna. 

Andra liknande reseförslag
OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.