Konferens i Edinburgh

Konferera i vacker miljö.

I den gamla delen med medeltidskänsla finns flera fina och mycket gamla byggnader samt ett slott från 1100-talet. I den nyare delen av staden, som är från 1700-talet, hittar ni ett av de bästa exemplen på en stad byggd i georgiansk arkitektur.

Skottlands huvudstad har fått den mycket välförtjänta statusen av att räknas som en världsarvsstad. Förutom fina byggnader och andra sevärdheter har staden fler restauranger, mysiga pubar och relaxade caféer/barer per invånare än någon annan stad i Storbritannien.

Boende

Hilton Grosvenor ***+

The Grosvenor ligger i huvudstadens exklusiva stadsdel kallad West End, i en georgiansk halvmåne av träd. Hotellet är en elegant viktoriansk byggnad som är smakfullt renoverat för att tillhandahålla modern standard och bekvämlighet. Alla rum är elegant dekorerade och håller fyrstjärnig standard. The Grosvenor ligger bara 5–10 minuters promenad från Princes Street som är Edinburghs huvudgata för shopping. Ni kan varva ner med något gott att dricka i den moderna och snygga Edinburgh lounge bar. Baren har över 30 olika vodka– och whiskeysorter att erbjuda. Hotellet erbjuder flexibla konferenslösningar enligt Hilton standard.

Programförslag

Dag 1

En skandinavisk guide möter upp er direkt vid flygplatsen. I en lyxig minibuss åker ni den korta biten till Edinburgh center där ni får chansen att kasta ett första öga på den så kallade Athens of the North. När ni närmar er Edinburgh får ni en fin "panoramatur" som kan vara bra för att bekanta sig med de fina omgivningarna. Ni serveras lunch på The Doric Tavern och därefter släpps ni av för att checka in på hotellet och för lite fri tid. På kvällen äter ni middag på Stac Polly mitt i hjärtat av New Town. Denna restaurang, som är döpt efter ett berg på det skotska höglandet, specialiserar sig på färska skotska produkter som tillagas och presenteras på ett innovativt sätt.

Dag 2

Efter frukost har ni konferens en halv dag och därefter äter ni lunch på hotellet. Er guide tar er sedan till Glenkinchie Distillery, i byn Pencaitland som omges av höga träd och det frodiga landskapet East Lothian. 1837 var första gången man tillverkade malt whiskey här, men det var först 1890 när det byggdes om till ett typiskt rött tegeldestilleri i viktoriansk stil som tillverkningen verkligen tog fart. Destilleriet är stolta över sina traditioner och har omvandlat den tidigare Maltingsbyggnaden till ett unikt museum med allt som hör till skotsk whiskeytillverkning. Efter att ni besökt museet och gått en tur genom destilleriet kommer ni att få smaka på den slutliga produkten. Middag äter ni på Howies at Waterloo. Howies vinnande koncept med högklassig mat som serveras till vettiga priser fortsätter att underhålla lokalbefolkningen och har gjort så sedan starten 1990. Restaurangen vid Waterloo Place är en härlig 200 årig gammal byggnad nära Calton Hill, bara ett stenkast från Princes Street. Det är luftigt och rymligt med mycket trevlig inredning. Menyn består av skotska ingredienser med en touch av modern europeisk mat.

Programförslag

Dag 3

Idag kommer ni att ta en tripp till the Trossachs. Området ligger väster om Stirling och öster om Loch Lomond och är välkänt för sin skönhet. Ljungkullar, sjöar och täta skogslandskap har lockat besökare från hela världen. Denna region med dramatiska kontraster och som är Rob Roy McGregors hemtrakter är helt enkelt oförglömlig. Ni styr mot Loch Katrine  där ni har möjlighet attkryssa på sjön på SS Sir Walter Scott, ett gammalt fint ångbåtsskepp. Detta skepp är det sista ångbåtsskeppet på de skotska inlandssjöarna. Man kan inte annat än beundra den storslagna utsikten med de lilafärgade ljungtäckta bergen runt omkring. Lugnet avbryts enbart av det rytmiska dunkandet från ångbåtens motor när den glider genom de stilla vattnen.

När ni kommer till Loch Katrine plockar ni fram era cyklar och därefter går ni ombord på ångbåtsskeppet och kryssar till Stronachlachar. Man kan inte annat än beundra den storslagna utsikten med de lilafärgade ljungtäckta bergen runt omkring. Lugnet avbryts enbart av det rytmiska dunkandet från ångbåtens motor när den glider genom de stilla vattnen. Vid Stronachlachar stiger ni iland och cyklar sedan cirka två mil tillbaka, medan ni njuter av den vackra omgivningen. Vi kan också bistå er med en picknicklunch halvvägs om så önskas. Kvällens middag äter ni i Whiski, en fin traditionell bar i Edinburgh Old Town. De har en omfattande meny med både mat och dryck och de är specialiserade på allt som är typiskt skotskt exempelvis malt whiskey. Baren har en mycket mysig och välkomnande atmosfär och den är den perfekta platsen att slappna av på med god mat medan man lyssnar på live musik som kan vara allt från flera fioler och dragspel till skotsk bluegrass. Stämningen är helt underbar!

Dag4

Efter frukost beger ni er till flygplatsen för hemresa.

Tilläggsaktiviteter

Skattjakt till fots

Ett roligt och spännande sätt att lära känna omgivningen och varandra med en kamratlig tävlingsanda. Varje lag på utrustas med en Samsung Galaxy läsplatta med navigeringsfunktion som ni använder för att knäcka ledtrådarna som ni får längs vägen. Tävlingen går ut på att få så många poäng som möjligt. Här finns det chans till bonuspoäng men huvudsyftet är självklart att ha roligt!

Ledtrådarna kommer att leda er genom historiska delar av Edinburghs historiska kärna, då ni får se den medeltida gamla stan Georgian New Town. Har ni tur kanske ni även får chansen att smita in i någon trevlig lokal pub längs med färden. Med en levande måltavla ges straffpoäng för felaktiga svar vilket sätter en tävlingslysten twist på tävlingen. Jakten avslutas på ert hotell och resultatet från tävlingen presenteras under middagen på kvällen och priser delas ut.

Promenad vid Royal Mile med diverse pub- stopp

På en guidad tur i  Edinburghs berömda ”Royal Mile” har ni chansen att utforska stadens omtalade gränder och skrymslen. Kanske får ni till och med avslöja några av hemligheterna från Edinburghs mörka förflutna. Njut av några lokala öl- eller whiskeysorter på en pub eller två- det finns så många mysiga och traditionella pubar i gamla stan där ni får uppleva den genuina skotska gästfriheten.

Edinburgh slott

Slottet är från 1400-talet och har spelat en huvudroll i stadens i historia och framträder starkast i Edinburghs skyline. På det anrika slottet finns även andra höjdpunkter så som kapellet från 1400-talet, det franska fängelset, de kungliga lägenheterna och the Hounours of the Kingdom-utställningen där man kan se de skotska kronjuvelerna, de äldsta i Europa.

Middag på Whighams Wine Cellars

Whighams Wine Cellar ligger i hjärtat av New Town. Över de senaste 25 åren har Whighams vuxit och blivit den ledande vinbaren och restaurangen i Skottlands huvudstad. Whighams vinner ofta priser och utmärkelser och besöks ofta av de lokala invånarna såväl som gäster från hela världen. Restaurangen är elegant, vänlig och den är kända för smakfulla viner och superb mat. Särskilt känd är Whighams för sina läckerheter från havet. I baren hittar ni ett stort utbud av öl. 

Andra liknande reseförslag

Andra liknande reseförslag
OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.