Konferens i Edinburgh

Konferera i vackra omgivningar

Det finns många anledningar till att besöka den skotska huvudstaden Edinburgh. Staden är vackert belägen och uppdelad i två delar. Den gamla delen, Old Town, förmedlar en medeltidskänsla, medan den nya delen, New Town, från 1700-talet kännetecknas av sin gregorianska arkitektur.

Edinburgh erbjuder mycket mer än säckpipor, kiltar och whisky. Här finns bland annat fler restauranger, mysiga pubar och caféer/barer per invånare än i någon annan stad i Storbritannien. Det gamla slottet som överblickar staden förmedlar en väldigt speciell och stämningsfull atmosfär.

 

Boende i Edinburgh

The Principal Charlotte Square Hotel ****

Det här är ett charmigt och totalrenoverat hotell bestående av sju sammanbyggda gregorianska ”townhouses”. Hotellet ligger nära shopping i centrum av New Town, en del av Edinburgh som är med på Unescos världsarvslista.

I den vackra ljusgården, som är öppen från morgon till den sena timmen kan man avnjuta frukost, afternoon tea eller middag. I The Consort Bar kan du koppla av från pulsen i staden eller varför inte prova på hotellets spa. Hotellet erbjuder hela sju konferenslokaler.

Radisson Blu Edinburgh ****

Hotellet ligger mitt på den medeltida “Royal Mile, som är ett av de mest kända stråken i staden. Hotellet är byggt så att det smälter in bland de  gamla och välbevarade husen och innanför dörrarna möts du av historien i en modern miljö.

Rummen har allt det du kan förvänta dig av fyrstjärnigt hotell och inom husets vägar finner du The Restaurant, Itchycoo Bar & Kitchen, Health Spa med pool och ett flertal konferensrum.

Programförslag

Dag 1

En skandinavisk guide möter upp vid flygplatsen och följer med på den korta transfern till Edinburgh center. Ni får genast bekanta er med denna medeltida stad, även kallad Athens of the North, genom en Welcome Walk. På så sätt lär ni känna omgivningarna runt ert hotell, vilket underlättar för resten av vistelsen.

Därefter serveras lunch på en av stadens pubar, till exempel på Albanach Pub, puben som älskas av både kvarterets boende, de som arbetar i området samt turisterna. Albanach Pub som är belägen på The Royal Mile lägger lika stor vikt vid maten som drycken. Du kan inte undgå de 220 sorterna av maltwhisky som står på hyllorna i baren. Efter lunchen beger vi oss till hotellet för incheckning.

Fri tid innan kvällens middag som serveras på The Refinery, en av de nyare restaurangerna i Edinburgh. Restaurangen har en fantastisk utsikt över St.Andrews Square och är designad i en kombination av raffinerad industrilokal , skotsk värme och bekvämlighet.  Menyn är varierad och fokus ligger på fräscha råvaror.

Dag 2

Efter en trevlig frukost har ni en halvdags konferens följt av lunch på hotellet.

På eftermiddagen föreslår vi en promenad upp till Edinburgh Castle, som ligger beläget på klippan Castle Rock högt upp i staden. Här får ni möjlighet till en rundtur i slottet som är en blandning av fästning och renässanspalats. Den äldsta byggnaden är Sankta Margarets kapell  från 1100-talet.

Kvällens middag kan med fördel avnjutas på Tigerlily, en av de läckraste krogarna i Edinburgh med fräsch design och dekor. Den vänliga och kunniga personalen hjälper till att göra måltiden, tillverkad av lokalt producerade råvaror, till en upplevelse! Och i baren serveras några av stadens absolut bästa drinkar!

 

Programförslag

Dag 3

Idag blir det en heldagsutflykt på landsbygden! Vi börjar med besök på Winston Castle. Slottet är en inspirerande pärla från den Skotska renässansen, gömd i hjärtat av East Lothians landsbygd endast 40 minuter från Edinburgh. Här får ni en privat guidad tur av slottet och ni kan även lägga till valfri aktivitet;

  • Dog & duck herding

Under denna glada lek får man först se hur fårhundar ”guidar” gäss runt hinder som har namn efter de brittiska öarna. Efteråt är det dags för deltagarna att ”guida” gässen lika bra som fårhundarna! Många skratt garanteras!

  • Highland games

Det här är Skottlands traditionella utomhusspel liknande vår ”fem-kamp”. Ni delas in i lag och får instruktioner om varje aktivitet.

  • Clay pidgeon shooting

Oavsett om du är nybörjade eller erfaren skotte så har det utmanande lerduveskyttet på Winston Castle ett gott rykte.

  • 4x4 Off road driving

Här får du testa dina färdigheter att köra Jeep i de branta, hala backarna. Färden går genom vatten och över högar med stockar. Allt under ledning av en erfaren instruktör.

  • Archery

Bågskytte i form av mer energiska ”Wild animal hunts”  av modelldjur i Skottlands skogar.

  • Falkonering

Det här är en fascinerande och en svårbemästrad konstart. Ni får information om de olika fåglarna och hur de tränas. Sedan får ni möjlighet att själva prova på att ”föra” dem.

Efter förmiddagens fysiska aktiviteter avnjuter ni en välförtjänt lunch. Sedan bär det av till Glenkinchie Distillery, ett viktorianskt destilleri, som ligger i byn Pencaitland, ca 10 minuters färd från slottet. År 1837 tillverkades maltwhiskey här för första gången, men det var först år 1890, i samband med ombyggnaden till ett typiskt rött tegeldestilleri, som tillverkningen verkligen tog fart. Destilleriet är stolta över sina traditioner och har omvandlat den tidigare maltingsbyggnaden till ett unikt museum med allt som hör till skotsk whiskeytillverkning.  Efter en rundtur får ni möjlighet  att avsmaka den slutliga produkten innan återfärd till hotellet.

På kvällen samlas ni till en drink innan en gemensam ”underground dinner” på välkända Marlins Wynds, som är en anrik källarrestaurang belägen i hjärtat av Edinburghs historiska gamla stadsdel. I början av 1500-talet när gatorna The Royal Mile och Cowgate anlades, stängdes gator av och gränder byggdes.  Mellan de två huvudgatorna bildades då en länk som huserade olika slags affärer och bostäder både över och under marken. Marlins Wynds blodiga historia fortsätter genom slutet av 1600- och 1700-talet, då den användes som förhörscentrum under dåtidens häxjakt.  Nästan 500 år senare är byggnaden numera vackert restaurerad. Stenväggarna pryds av levande ljus och lokalen har fått nytt liv igen! Välkomstdrinken serveras i det gregorianska mottagningsrummet.

Dag 4

Efter en god frukost på hotellet beger ni er till flygplatsen för hemresa.

Tilläggsaktiviteter

  • The art of the tartan

Besök en traditionell ”Kiltmaker” och få insikt i hur man gör en kilt! Här får du lära dig vilka typer av tartanmaterial som används, hur tillskärningen går till och hur efterbehandling av plagget görs.

  • Royal Yacht Britannia

Välkommen hem till Hennes Majestät Drottningen och Kungliga familjen!  Ni når Britannia längs den privata kajen där en röd matta väntar. Ni kommer sedan upp i Royal Brow, en entré som tidigare reserverats enbart för drottningen och den kungliga familjen. En personlig guide möter gruppen och ger en inblick i Royal Yachts historia och hur den kungliga familjen och besättningen bodde och arbetade ombord. Färskt kaffe, specialte och nybakade scones med sylt och clotted cream kommer att serveras på Royal Desk i slutet av rundturen. Avslutningsvis får varje gäst en officiell Britannia Guide bok som ett minne av besöket.

  • Pipe and drum workshop

Prova på att spela säckpipa och trummor! Säckpipa är som bekant typiskt skotskt och vad kan väl passa bättre när ni besöker Skottland? Ni får en kort introduktion om säckpipans historia följt av instruktion av de mest grundläggande rörelserna och delarna innan det är dags att spela.  Ni får även chansen att spela trummor och tillsammans kan gruppen skapa sitt eget band.

  • Underground Edinburgh

Upptäck de sanna berättelserna från Edinburghs mörkaste sida! Här följer ni er ”Cloaked Mercat guide” genom de skuggiga gångarna under Edinburghs gamla stad. Här finner ni mörka gator dit dagsljuset inte når. Här råder en märklig tystnad mellan de fuktiga väggarna som bara bär ett svagt eko från folket du lämnat bakom dig uppe på gatan.  Här kommer ni att höra om historien som ligger gömd under Edinburghs gatstenar. Se upp för ett kallt andetag i nacken, en viskning, ett flimmer- och tystnad.

Andra liknande reseförslag

Andra liknande reseförslag
OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.