Konferens i Marrakech

Upplev det magiska Marrakech

Få städer nära Europa är så orientaliska, mytomspunna och spännande som den gamla berberstaden Marrakech. Staden kallas ofta för "den rosa staden" för den vackra husfärgen som pendlar mellan ockra och babyrosa.

Enligt myten färgades husväggarna röda av det blod som flöt när Koutobiamoskén och dess 65 meter höga minaret byggdes på 1100-talet. Ni flyger smidigt med Norwegians direktflyg från Stockholm till Marrakech. Vid ankomst möts ni av er egen guide. Ni bor tre nätter och konfererar en heldag, inklusive måltider, i en härlig miljö på det femstjärniga Hotel Le Meridien N’Fis. Här kan ni under vistelsen även njuta av en vacker trädgård samt poolområde.

Ni får även tid att upptäcka Marrakech under en heldags stadsrundtur: palats, historiska byggnader samt besök av basarerna kring det världsberömda torget Djemaa el Fna. På kvällarna avnjuter ni god mat på häftiga restauranger av olika karaktär.

Boende

Hotel Le Meridien N’Fis *****

Hotellet är idealiskt beläget i det eleganta Hivernage-distriktet och ligger nära Medinan. Den fantastiska utsikten över Atlasbergen ger hotellet en speciell charm. De 277 komfortabla rummen är omgivna av en frodig grönska och på hotellet finns dessutom tre restauranger, pool, tennisbana, ett hammam och bastu.

Programförslag

Dag 1

Ni flyger smidigt med Norwegians direktflyg från Stockholm. Vid ankomst möts ni av er egen guide som tar er direkt till hotellet för incheckning. Efter lite avkoppling på hotellet åker ni med egen buss och guide till restaurang Palais Gharnata för att avnjuta en trerätters välkomstmiddag. Det är en historisk restaurang belägen i en byggnad med anor från 1300-talet. Inredningen påminner om antikens skönhet och dyrbarhet med mosaiker, skulpturer och målningar. Buss tillbaka till hotellet efter middagen.

Dag 2

Heldagskonferens i moderna lokaler på hotellet inklusive två fikapauser och en lunch med måltidsdryck. Planera gärna in en lite längre lunch så att mötesdeltagarna hinner njuta lite av hotellets vackra trädgård och poolområde, eller varför inte göra ett besök i hammamet.

På kvällen beger ni er med egen buss och guide till den välkända restaurangen Crystal Pacha, belägen strax utanför staden omgiven av öken. Designad i en kolonial Art Deco stil döljer Le Crystal en oas av lugn bakom dörren. Poolen med sina palmer, den amerikanska baren, den rymliga matsalen och kökets öppna planlösning framhäver den magiska platsen. I denna miljö avnjuter ni en trerätters middag och därefter tar er buss er tillbaka till hotellet.

Programförslag

Dag 3

Idag upptäcker ni Marrakech tillsammans med en egen guide under enheldags stadsrundtur. På förmiddagen besöker ni olika gamla palats och historiska byggnader. Efter det serveras en trerätters lunch på någon mysig restaurang i Medinan. Turen fortsätter i basarerna omkring det världsberömda torget Djemaa el Fna. Då det är ett av världens mest omtalade torg, där det sjuder av liv hela dagen, blir det en given del av eftermiddagen.

Efter en spännande dag med många intryck äter ni resans avslutningsmiddagpå Jad Mahal. En färgstark restaurang med inredning som hämtar inspiration från både Indien och Marocko. Här serveras ”World Food” samtidigt som ni lyssnar till levande musik och underhålls av fantastiska orientaliska dansare. Busstransfer tur och retur samt egen guide ingår även denna kväll.

Dag 4

På förmiddagen hämtar egen buss och guide för avresetransfer till flygplatsen där ni kliver på direkt flyget hem till Stockholm.
 

Andra liknande reseförslag

Andra liknande reseförslag
OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.