Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

Kongress i Borås

Det bubblar i Borås. På mode- och textilmässor världen över är Borås en välkänd stad. Ryktet är grundmurat sedan decennier tillbaka. För att inte säga århundraden.

Borås är Sveriges 13:e stad med drygt 112 000 invånare. Inom 10 mils radie bor det ytterligare cirka 1,5 miljoner människor.

Det strategiska läget, där det är lika nära till alla skandinaviska huvudstäder, gör det enkelt och snabbt att ta sig hit. Göteborg Landvetter Airport ligger halvvägs mellan Göteborg och Borås och erbjuder trafik till inte mindre än 90 destinationer världen över och nås med flygbuss på ca 25 minuter.

Känslan staden utstrålar är att allt är möjligt. Invånarna är inte bara duktiga på att se möjligheter, de vet också hur man förverkligar dem. Kanske kommer det från den entreprenörsanda som präglat staden i alla tider. I Borås är det helt naturligt att ta emot besökare från när och fjärran. Det hänger ihop med den starka handelskultur som faktiskt var orsaken till att staden en gång grundades.

Kapacitet

Förteckning över stadens största möteslokaler.

Anläggning

Max biosittn.

Bankett

Quality Hotel Grand

400

375

Textile Fashion Center

400

400

Åhaga

1200

2000

Pulsen Konferens

400

400

Navet Science Center (Kuben)

350

300

Borås Kongress 990 700

Boende

Förteckning över centralt belägna hotell.

Hotell

Antal rum

 

Antal bäddar

Scandic Hotel Plaza

201

 

674

Quality Hotel Grand

158

 

300

Comfort Hotel Jazz

142

 

245

Best Western Hotel Borås 

52

 

58

Mottagning och Bankett

Förslag på några anläggningar med bankett och/eller mingelkapacitet.

Anläggning

Bankett

Torpa Stenhus (slott)

200

Sinnenas Hus

140

Quality Hotel Grand

375

Åhaga

2000

Textile Fashion Center

400

Stadshushallen (city hall)

200

Borås Djurpark (Borås Zoo)

100

Rydals Museum 

250

 

Lokalt mervärde

Många som har varit i Borås har inte varit här. På riktigt. För det räcker inte med några timmar, att åka genom staden på motorvägen räknas inte ens.

Du måste prata med människorna. Dra in den syremättade luften i lungorna. Vara där när pokalen lyfts på Borås Arena. Och pratar du med konstintresserade om Borås kommer de snart bubbla entusiastiskt om stadens fantastiska satsning på konst, skulpturer och gatukonst.

Det byggs som aldrig förr. Caféer och restauranger poppar upp i vart och vartannat gathörn och då har vi inte ens börjat prata om alla våra evenemang i staden; Internationella Skulpturbiennalen, Street Art festivalen, Sommartorsdagarna®, modevisningarna…

Människor från när och fjärran möts i vår stad. Den internationella arenan har alltid varit given vår textil- och handelsstad i decennier. För att inte säga århundraden.

Så är vi också världsledande i många frågor. Här finner du Sveriges forsknings- och innovationspartner RISE, Research Institutes of Sweden, högskola med internationellt starka spetsområden inom textil, biblotek och resursåtervinning och ett unikt entreprenörskap som stavas knalleanda.

Så välkommen du också. På riktigt.

Gröna möten

Borås miljöarbete går inte att ta miste på. Kommunen var bland de första att sortera sopor och är därför idag en världsledande aktör gällande resursåtervinning. Inom något år investerar kommunen i en mångmiljardsatsning på ett nytt energi- och miljöcenter. I kommunens nyligen framtagna vision för 2025 är miljömålen högt ställda och har redan givit avtryck i staden, dess verksamheter och företag. Borås har blivit utsedd till en av landets sju globala kommuner.

För att på bästa sätt stötta våra arrangörer har flertalet aktörer i stan tillsammans tagit fram den så kallade Säkerhetsnålen. Här ges allt från tips på hur ens möte och evenemang kan blir mer grönt till hur man går hela vägen för att miljödiplomera sitt arrangemang.

Våra boende- och mötesanläggningar visar på samma engagemang i olika miljöfrågor och är alla miljöcertifierade. Allt fler restauranger når samma status. Detta samantaget har varit skälet till att vi står värd för flertalet miljömöten, bland annat FN konferensen om hållbara städer och senare en FN konferens om resursåtervinning.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.