Information om Resia Travel Groups företagsrekonstruktion

Kongress i Gävle

Likt många hamnstäder har Gävle en historia som viktig mötesplats och är fortfarande en populär destination för konferenser, kongresser och evenemang.  Det geografiska läget med endast 60 minuters tåg- och bilresa från Arlanda gör staden lättillgänglig och väl på plats så ligger de flesta hotell och anläggningar på promenadavstånd.

Gävle är idag en av landets snabbast växande städer med strax över 100 000 invånare. Gamla traditioner möter moderna tillväxtbranscher och Högskolan i Gävle är en stark kompetensmotor i regionen. Vår stad förknippas med kända varumärken som Gevalia, Mackmyra Svensk Whisky och Brynäs. Men den största kändisen av alla är nog utan tvekan Gävlebocken som följs av människor i mer än 130 länder varje år.

Välkommen till Gävle!

Kapacitet

Förteckning över stadens största möteslokaler:

Anläggning                                      

Max biosittn             

Max skolsittn

Gavlerinken Arena

600 (foajé)
9000 (full arena)

700 (foajé)
1500 (isyta)

Gavlehov 4000 1000
Gasklockorna 500 400
Gävle Konserthus 819 350
Söders Källa 200 140
Winn City Konferens 165 180
Folket Hus/Centralteatern 388 150
Gävle Teater 457 (230 parkett) 80

 

 

 

 

 

Boende

Förteckning över Gävles hotell.

Hotell Antal rum Antal bäddar
Best Western Hotel City 96 170
Clarion Hotel Winn 200 460
Elite Grand Hotel 124 200
Scandic CH 186 302
Scandic Väst 200 489
2home hotel Gävle 65 109
Hotell Aveny 30 60
Engeltofta 28 150                    
Furuvik 28 112

 

 

Mottagning och Bankett

Förslag på några anläggningar med bankett och/eller mingelkapacitet.

Anläggning Bankett
Gavlehov 1000
Gasklockorna 400
Gävle konserthus 350
Gavlerinken Arena 700 (foaje)
  1500 (isyta)
Engeltofta 350 (2 plan)
Göransson Arena 2000
Högsbo Brukshotell 200

 

Lokalt mervärde

Gävle erbjuder en härlig mix mellan storstadens utbud och den lite mindre stadens bekvämlighet och personlighet. Gävle är också en bra mötesstad med moderna anläggningar och en samlad kompetens för genomförande av såväl nationella som internationella kongresser och idrottsevenemang.

Lite korta fakta om Gävle;

Residensstad i Gävleborgs län - Gävle är residensstad i Gävleborgs län med högskola, länsstyrelse och länssjukhus.

Växande näringsliv - Näringslivet har sin starka tradition i stål- och skogsindustrin men idag finns över 8000 verksamma företag inom såväl de gamla industritraditionerna som inom moderna tillväxtbranscher.

Viktigt handelscentrum –  Gävle är ett viktigt handelscentrum med ostkustens största containerhamn och Sveriges tredje största hamn.

Stark idrottsprofil – Idrotten har starka traditioner med flera sporter och idrottsgrenar representerade i Sverigetoppen, bland annat av Brynäs IF som är trettonfaldiga svenska mästare i ishockey.

Natur & kultur – Med närhet till både stadsliv, hav, skog och berg finns ett rikt utbud på aktiviteter både inom natur och kultur.

Kända Gävleprofiler – Förutom Brynäs och Gevalia har vi kända Gävleambassadörer som Thomas Di Leva, Rolf Lassgård, Regina Lund och Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson för att nämna några. Men mest av allt är Gävle hemstad för världens största och mest kända halmbock ”Gävlebocken”.

 

Gröna möten

Gävle har som mål att bli en av Sveriges bästa miljökommuner och arbetar enligt ett miljöstrategiskt program med mål och aktiviteter som omfattar hela Gävle kommun.

Som en del av miljöarbetet finns ett nätverk inom näringslivet som bland annat arbetar för just hållbara möten och evenemang och för att allt fler arrangörer ska tänka miljöklokt när de kommer till Gävle. Våra hotell och anläggningar är miljömedvetna, varav flera miljöcertifierade, och bidrar till att göra era möten miljösmarta.

Det ska vara lätt att göra rätt när man kommer till Gävle och önskar man miljöcertifiera sitt möte så har vi även nära samarbeten med exempelvis Håll Sverige Rent och deras certifiering Miljömärkt event.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.